4 Parcuri acvatice din Dubai și împrejurimi pe care le recomandăm… sau nu
De felul nostru nu suntem amatori de parcuri acvatice, pe care nici nu le-am fi vizitat dacă nu am fi călătorit cu copilul. (De fapt, cred că nici nu am fi ales Dubai dacă am fi călătorit în doi, dar asta este altă poveste). Trebuie să recunoaștem însă că pentru cei mici acestea sunt foarte distractive, așa că am ajuns chiar să le căutăm. Am descoperit astfel un loc mai puțin cunoscut pe care îl recomandăm, dar și unul cunoscut pe care am recomanda să îl evitați.
1. Aquaventure Waterpark
Am vizitat Aquaventure în timpul șederii noastre la Atlantis, the Palm, hotelul de care aparține și despre care am povestit mai în detaliu aici. Parcul acvatic este primul în topul Tripadvisor la categoria parcurilor de distracții în Dubai, ceea ce ne-a intrigat și am vrut să îl testăm. Din ce am văzut, cred că oferă câte ceva pentru toate vârstele, de la cei care abia au învățat să meargă până la adulții dornici de adrenalină.
Cum am fost cu fetița de 3 ani, am stat în zona dedicată celor mici, deci nu am putut testa toate toboganele care mi s-au părut interesante. Am lăsat totuși puțin copilul în grija tatălui pentru a da o fugă până la cel numit ”Shark Attack”. Mai exact, te sui pe un colac și intri într-un tub în care aluneci într-o beznă totală până ieși în acvariul cu rechini. Nu, nu direct în apă cu ei, ci protejat de niște pereți de sticlă. Este totuși o experiență drăguță să îi vezi cum înoată deasupra ta.
Pentru copiii mici există o zonă destul de mare care le este alocată. Apa este foarte puțin adâncă, iar piscina are pe fund un material moale și antiderapant, ceea ce mai diminuează riscul de accidente. Toboganele sunt de diverse mărimi și nivele de înclinare pentru a fi potrivite pentru o plajă mai mare de vârstă.
Peste tot sunt salvamari. La fiecare tobogan și sus și jos, la fiecare cotitură a ”râului”.
Cât costă o zi la Aquaventure
Dacă sunteți cazați la Atlantis, the Palm aveți inclusă intrarea la Aquaventure Waterpark și Lost Chambers Aquarium pentru un număr de zile egal cu al nopților de cazare. Important de reținut că dacă în ziua check-in-ului nu ați folosit acest beneficiu îl puteți accesa în ziua check-out-ului.
Pentru cei ce nu sunt cazați acolo, biletele pot fi cumpărate de pe site-ul propriu sau de pe klook.com. Nu uitați să bifați opțiunea pentru non-rezidenți (în cazul în care nu locuiți în Emirate). Prețurile în acest caz încep de la: 225 AED (51 EUR) pentru Aquaventure Waterpark sau 289 AED (67 EUR) pentru o zi de acces la Aquaventure Waterpark + Lost Chambers Aquarium (biletul achiziționat separat pentru cel din urmă costând 110 AED)
Costul meselor în interiorul parcului nu este deloc unul neglijabil (dacă de raportăm și la calitate, par chiar și mai mari). O sticlă de 2l apă plată costă 30 AED, o limonadă mare 45 AED, un meniu pentru copii la fast-food 60 AED.
Măsuri anti-COVID
Masca este obligatorie de la un punct – în zona restaurantelor. Nu este obligatorie pentru deplasarea între diverse zone ale parcului.
La data la care l-am vizitat, parcul acvatic funcționa cu un grad maxim de încărcare de 50-60% (era însă atât de gol încât nu cred că ajunseseră la acea limită). Șezlongurile erau așezate la distanța regulamentară, vestele de salvare dezinfectate. Mai multe despre programul de funcționare și condițiile din această perioadă puteți afla de aici.
2. Pearls Kingdom - Sharjah
Cât costă o zi la parcul acvatic Pearls Kingdom
Biletele sunt valabile pentru o zi întreagă și includ accesul și toate atracțiile din ambele parcuri, ceea ce face ca și prețul să fie unul foarte atractiv (comparat cu altele similare din Dubai):
- 120 AED/ adult sau copil cu înălțimea peste 120 cm
- 100 AED/ copil cu înălțimea între 81 – 120 cm
Noi mergeam în prima parte a zilei la parcul acvatic, iar seara rămâneam în Island of Legends. Unde ne dădeam în toate trenulețele, roțile, mașinuțele în care avea voie. Accesul la acestea este inclus în costul biletului și este nelimitat. Cum de multe ori eram cam singure, cea mică se dădea și de câte două-trei ori unde îi plăcea.
Pentru a face o comparație – la un loc de joacă într-un mall oarecare, un singur joc costă minim 10 AED.
Dacă stați o zi prin parc va trebui să și mâncați, iar aici prețurile nu mai sunt așa prietenoase și nici opțiunile prea multe. Pentru o pizza am dat cam 45 AED și 15 pentru o limonadă cu mentă (băuturile au prețuri mult mai decente, în comparație cu cele din alte parcuri).
Măsuri anti-COVID
Dezinfectantul cam lipsea de peste tot, acesta fiind unul dintre puținele lucruri care nu ne-au plăcut la Al Montazah. Șezlongurile erau distanțate, dar oricum goale 🙂
Am fost de două ori, o dată cred că în prima parte a zilei am fost și singurii clienți de pe acolo. Cu toate acestea personalul era atent, în ambele parcuri. De exemplu, la parcul de distracții porneau roata mare și pentru un singur client, după care dezinfectau cabina ocupată.
3. Wild Wadi Waterpark
Wild Wadi ni s-a părut un loc potrivit mai degrabă celor cu copii mari și adulților. Zonele pentru cei mici erau limitate ca spațiu și ofereau diversitate puțină…spre deloc. Pentru adulți însă oferta părea interesantă, mai ales zonele cu valuri pentru surf.
Spre deosebire de primele două menționate, acesta mi s-a părut mult mai înghesuit și zgomotos.
Cât costă o zi la parcul acvatic Wild Wadi
- 199 AED (aprox 45 EUR) pentru un adult/ copil cu înălțimea peste 110 cm
- 149 AED/ copil cu înălțimea sub 110cm
- gratuit pentru copiii sub 2 ani (pentru care se solicită prezentarea unui act de identitate)
În timpul săptămânii puteți beneficia de bilete reduse la 99 AED, la achiziția cu un card VISA, conform ofertei de aici.
Nu am reținut exemple de costuri pentru mâncare, îmi amintesc că le-am perceput ca fiind apropiate de cele de la Aquaventure.
Măsuri anti-COVID
Nu am sesizat măsuri speciale pentru această perioadă (cu excepția unor desene legate de distanțare și parcă dezinfectant pe masă la restaurant). Șezlongurile nu erau foarte înghesuite, dar nici nu păreau să respecte o distanță minimă de 2m între familii/ grupuri.
4. Laguna Waterpark
Nu îmi aduc aminte ca în cele aproape trei luni în Emirate să mai fi ajuns într-un loc și să îmi doresc să ies imediat, așa cum mi s-a întâmplat la Laguna Waterpark. Locul era supraaglomerat chiar și după standardele pre-pandemie.
Am avut de ales între un tantrum al copilului, căruia îi promisesem că mergem la un parc acvatic, și a rezista acolo. Am stat maxim o oră, cât să dăm câteva ture în lazy river, unde îmi părea mai ușor să evit oamenii. Mai ușor ca în alte locuri, căci peste tot era buluceală: la tobogane erau cozi om lângă om, șezlongurile toate lipite unele de altele și pline. Nici vorbă de distanță.
Vând un pachet „all inclusive”, dar nu poți să iei nici măcar apă decât de la unul din locurile desemnate. Aceeași apă la alt chioșc din interiorul parcului se plătește. (Variantă pe care am preferat-o celei de a sta la o coadă densă în soare cu copilul lângă mine).
Costuri
- la momentul vizitei (Octombrie 2020) am găsit o ofertă și am plătit 194 AED pentru un adult și un copil până în 12 ani.
Parcul este închis temporar până pe 25 Februarie, când probabil vor afișa tarifele pentru anul următor.
Măsuri anti-COVID
După cum spuneam, măsurile erau inexistente, iar gradul de ocupare inacceptabil chiar și pentru vremuri normale.
Câteva concluzii despre parcurile acvatice din Dubai
- În cazul în care călătoriți cu copil mic, Aquaventure și Pearls Kingdom sunt recomandate: ambele dau senzația de „aerisit”, zonele dedicate oferă varietate de activități. În ambele locuri aveți cu ce să umpleți o zi.
- Pentru adulți și copii mari, puteți include pe listă și Wild Wadi, poate chiar exclude Pearls Kingdom dacă nu au redeschis toboganele pentru adulți
- Laguna Waterpark este de evitat, cel puțin pe perioada epidemiei.
Dacă ai ajuns până aici, cel mai probabil ești și tu unul dintre părinții dornici de a explora lumea împreună cu cei mici. Te așteptăm și în Grupul Familiilor Călătoare!