fbpx
Top

Mauritius

Mauritius – insula despre care se spune că e un model al Raiului

De ce să mergi acolo

Ați putea alege o călătorie în Mauritius pentru plajele exotice ce par nesfârșite și nuanțele de turcoaz ale oceanului. Dar nu doar pentru atât. Puteți părăsi plajele pentru a explora centrul verde insulei, îndreptându-vă către drumeții prin păduri, la vânătoare de cascade, sau pentru a-i cunoaște capitala, cu al său trecut colonial.

Aș recomanda insula celor care caută o destinație exotică, o vacanță centrată în jurul plajelor condimentată și cu alte tipuri de experiențe. Poate fi potrivită atât pentru cei ce preferă să lenevească într-un resort, dar și pentru cei ce nu pot sta locului prea mult și caută să exploreze.

Organizarea călătoriei

Când e vreme bună de mers în Mauritius

Pe scurt, în Mauritius sezonul uscat este mai rece, iar cel cald este ploios. Ceea ce consideră ei sezon de vârf, atunci când și prețurile cresc simțitor, este determinat de vacanțele europenilor, mai mult decât de vreme. Din ce am studiat, perioadele optime pentru o călătorie acolo ar fi Aprilie-început de Iunie (când mai trec ploile, iar temperaturile sunt domolite) sau Octombrie – Decembrie (când temperaturile încep să crească, dar încă nu au venit ploile). Știu că mulți turiști aleg insula pentru vacanța de iarnă, însă nivelul precipitațiilor este cel mai ridicat în acea perioadă și trebuie să alegeți cu grijă zona în care stați și să plecați cu așteptări realiste. De cele mai multe ori ploile sunt scurte și torențiale, lăsându-vă și timp de soare și plajă sau alte activități.

Insula are mai multe microclimate și este posibil ca într-o zonă să plouă torențial și în alta să aveți cer senin. În general N și coasta de V sunt mai ferite de vânt și acolo vremea este mai puțin capricioasă. Dar E și S au niște plaje care vă taie respirația, deci decizia legată de alegerea zonei nu este chiar ușoară.

Înainte de a decide când anume să mergeți recomand să studiați statisticile legate de cantitatea de precipitații, temperaturi, etc. de aici, aici, aici, aici.

0

post a comment