fbpx
Top

Namibia

Namibia a ajuns și a urcat rapid în lista noastră de „locuri în care trebuie să ajungem”, după ce am văzut niște fotografii din Dead Vlei. Pe măsură ce am aflat mai multe despre această destinație, am găsit și alte motive pentru a o vizita. Pentru noi a fost o călătorie surprinzătoare și impresionantă, așa că voi aduna aici mai multe informații utile pentru a vă organiza propria experiență acolo. Poate va servi ca un mic ghid de călătorie în Namibia.

Namibia pe foarte scurt

Namibia se află în Africa Subsahariană, în partea de sud-vest a continentului. Se învecinează cu Oceanul Atlantic la vest, Africa de Sud la sud, Botswana la est, Zambia și Angola la nord. Deși este locuită încă din timpuri preistorice, este un stat tânăr, câștigându-și independența față de Africa de Sud la 21 martie 1990, după războiul de independență.

Capitala: Windhoek.

Suprafață: 825,615 km2

Populație: 2,550,226

Altfel spus, la o suprafață de cam 3,5 ori mai mare ca a României sunt cam de 7,5 ori mai puțini oameni. Densitatea mică a populației vă poate da un indiciu despre distanțele dintre localități și dimensiunea acestora. Cea mai mare parte a țării este acoperită de deșert, fiind considerată cea mai uscată țară din Africa.

Limba oficială este engleza, deși nu se numără printre limbile cele mai vorbite de locuitori în familie. Sunt undeva în jur de 12 limbi recunoscute la nivel național, iar, după unii autori, ar fi chiar spre 30 de limbi vorbite pe teritoriul țării.

0

post a comment