fbpx
Sus
  >  Călătorii în familie   >  Cu bebe în vacanță – cum organizăm bagajele?
organizare bagaje

Am povestit despre cum decid câte bagaje vom avea și ce punem în ele. A mai rămas un detaliu neacoperit: cum le organizăm pentru a ne fi cât mai ușor în călătorie.

Din nou, depinde de preferințe și de itinerariu. Dacă stăm într-un  singur loc le organizam după ce criterii de vin mai la îndemână: lucrurile copilului/ părinților; bagajul cu haine, bagajul cu „de toate celelalte”; etc.

Când ajungem în mai multe destinații în aceeași călătorie, eu prefer să:

  • Nu organizez hainele în funcție de tipul lor (tricouri, pantaloni, etc) ci las la suprafață ținute/ haine care să poată fi combinate pentru primele destinații și activitățile aferente. Astfel nu va trebui să desfac tot bagajul și să cotrobăi în el ca apoi să am ce împacheta.
  • Nu organizez bagajul pe persoane. Nu avem „bagajul copilului”, ”bagajul nostru”, etc. (în foarte rarele ocazii în care avem mai mult de un bagaj de cală)
    1. În cazul în care unul se pierde nu rămâne nimeni complet descoperit. (Probabilitatea nu este neglijabilă, mai ales în cazul zborurilor cu escale la limita)
    2. Putem avea un bagaj (sau un compartiment) pe care să nu îl deschidem până la jumătatea vacanței (deci mai puțină muncă de despachetat/ împachetat).
  • Separ lucrurile în pungi cu fermoar/ saci de pânză, ca să pot identifica mai ușor ce și pe unde am pus. Pungile au dezavantajul de a nu lăsa hainele să „respire” dar au avantajul de a le proteja în cazul în care se varsă/ sparge ceva în geantă.
  • Cosmeticele sunt tot timpul puse într-un compartiment separat, ușor accesibil
  • Bagajul de mână (valabil și pentru drumurile cu mașina) este ceva mai încăpător. Prefer un rucsac, nu troller, pentru a avea mâinile libere.

Începeți cu o lista lungă, după care căutați soluții sa o reduceți, astfel încât sa ajungeți la volumul stabilit anterior. Dacă și după acest exercițiu constatați că nu aveți ce să reduceți (și limita de bagaje impusa de mijlocul de transport va permite), mai adăugați un bagaj mic, care se poate compacta, în care sa puneți consumabile (ex: scutece, aleze, lapte praf, mâncare). Astfel, știți că la un moment dat in timpul călătoriei puteți reduce din bagaj.

Comentează