fbpx
Top
  >  Călătorii în familie   >  Spre plaja Fazayah – sau când natura te lasă fară cuvinte

Mi-ar fi foarte greu, sa nu spun imposibil, să aleg care a fost cel mai impresionant loc văzut în Oman sau care este cea mai prețioasă amintire. Pot spune însă cu certitudine că ziua petrecută la, și pe drum spre, Fazayah Beach este una dintre ele.

Plaja, pe care o mai găsiți si sub denumirea de Al Fizayah, află la 70 de km de Salalah , iar drumul pana acolo este o atractie in sine. La puțin timp după ce am trecut de oraș, mers o perioadă pe lânga Al Mughsail beach, o plajă întinsă, goală, cu nisip alb si mare turuoaz. Șoseaua, ca mai toate cele din Oman, este în stare perfectă, ceea ce îți permite sa mai admiri și peisajul în timp ce conduci. Mă rog, admiri peisajul și… cămilele, care merg liniștite pe șosea, nu întotdeauna pe același sens cu mașinile, și traversează pe unde vor ele.

Urmează traversarea unui deal și apoi a unei văi, pe un drum cu curbe strânse. Când Google Maps va spune ca ați ajuns nu veți vedea nicio plajă. Veți observa un indicator care vă spune sa faceți stânga. Îl urmați și mai aveți de condus încă 6km pe un drum forestier pana ajungeti la plaje. Nu este doar una, sunt mai multe golfulețe cu nisip alb si aproape (daca nu chiar) goale… Mă refer goale de oameni, deoarece cămilelele sunt în număr semnificativ mai mare.

drumul pe langa Al Murghsail beach

“Drumul pe lângă plaja Al Mughsail ”

“Drumul care traversează dealul”

După cum spuneam, este o plajă sălbatică, deci și neamenajată. Nu veți găsi aici dușuri, toalete, chioșcuri de unde să vă luați ceva de mâncare și de băut. Aprovizionați-vă cu cele necesare înainte și nu uitați sa treceți pe listă sacii de gunoi 😉

Am văzut și oameni care campau acolo, ceea ce m-a făcut sa citesc despre camping în Oman. Așa am aflat ca este legal sa îți pui cortul cam oriunde, cu excepția rezervațiilor naturale, a zonelor aflate în imediata proximitate a satelor sau (pentru siguranță) în wadi-uri.

Comments:

post a comment