fbpx
Top
  >  Călătorii în familie   >  Impresii de la Conacul Grigorescu – cazare în apropierea Vulcanilor Noroioși, Jud. Buzău
cazare langa vulcanii noroiosi judetul Buzau Conacul Grigorescu

Copilul ne cerea de ceva vreme să mergem la Vulcanii Noroioși, despre care aflase într-o carte. Noi, ca niște părinți ascultători ce suntem, am zis să îi satisfacem această curiozitate și am căutat un loc de cazare în județul Buzău, cât mai aproape de aceștia. Așa am ajuns la Conacul Grigorescu, de unde ne propuneam să explorăm zona.

Am zis „ne propuneam” pentru că majoritatea planurilor noastre au rămas doar planuri. Am apucat să vedem vulcanii noroioși de la Pâclele Mari, dar, când eram foarte aproape de cei de la Pâclele Mici, a pornit o ploaie torențială. De la îngrijorarea că am uitat suncreen-ul la mașină, din prima parte a zilei, am trecut la „sperăm să nu ne ia viitura cu mașină cu tot”.

Să revenim totuși la partea reușită a weekendului nostru: cazarea. Și de data aceasta am găsit gazde primitoare și cu grijă pentru clienți, ceea ce ne-a făcut șederea mai plăcută.

unde este conacul grigorescu, cum ajungi și ce faci acolo

Situat în comuna Rătești, județul Buzău, conacul se află la 25km de municipiul cu același nume, 132km de București, 144km de Brașov, 260km de Constanța. Este una dintre variantele de cazare cele mai apropiate de Vulcanii Noroioși, care să fie și pe gustul nostru.

După cum vă spuneam, vremea ne-a dat peste cap toate planurile pentru acel weekend. Nu am apucat să vedem decât vulcanii noroioși de la Pâclele Mari, dar pe lista noastră pentru acel weekend se mai regăseau și Trovanții de la Ulmet, Așezările rupestre de la Bozioru și Chilia lui Ambrozie (în drumul spre casă). Despre acestea și alte obiective din județul Buzău puteți citi pe Travelista.ro, de unde ne-am inspirat și noi.

Cazare și servicii

Conacul Grigorescu este un conac în stil neo-brâncovenesc construit în 1930 și salvat de la ruină de actualii proprietari. Aceștia l-au restaurat cu grijă și atenție în dorința de a readuce la viață cât mai mult din frumusețea originală. De reținut că în prezent nu este muzeu și nu poate fi vizitat.

Oaspeții sunt găzduiți în clădiri anexe conacului, cu care împart aceeași curte. Capacitatea totală de cazare este de 5 camere: 2 suite într-o casă de țară valahă construită nouă Casa Noelia (anexa la conacul Grigorescu), 1 suită în stil rustic în „Casa bunicii”.  Fiecare dintre acestea are două niveluri (parter și mansardă), o mică terasă cu intrare separată și acces direct la grădină. De când am vizitat noi au mai deschis încă 2 apartamente suplimentare la Casa Sophie. 

Noi am stat într-unul dintre apartamentele din Casa Noelia, un loc care s-a potrivit foarte bine nevoilor noastre. Când am început să caut cazare aproape de Vulcanii Noroioși am căutat exact un astfel de loc: mic, intim, camere spațioase cu acces direct de afară, o curte în care să ne putem relaxa.

Suita este una open space, cu camera de zi la parter și pat la mansardă. Dacă mergeți cu copii foarte mici scările ar putea să vă dea ceva bătăi de cap. La cei aproape 4 ani ai copilului nostru cu drag de cățărat au fost mai mult o atracție.

cazare cu piscina aproape de Vulcanii Noroiosi jud Buzau

Ce și unde mânânci

Micul dejun este inclus în prețul camerei. Este gustos, cu produse și preparate locale. Dacă aveți însă restricții alimentare, vă recomand să anunțați din timp, deoarece opțiunile pot fi limitate. Noi nu avem limitări, așa că l-am putut savura cu plăcere.

Conacul Grigorescu nu are un restaurant deschis publicului. Oaspeții însă pot lua acolo cina, comandată în avans. Meniul este fix și include cinci feluri. Un pic cam prea multă mâncare pentru gustul nostru, dar delicioasă! Nu ne-am putut opri să gustăm măcar din toate felurile. La desert am avut Pavlova, care ne-a făcut să uităm complet de regula „fără zahăr seara”.

Din ce am văzut pe site, în timpul weekendului puteți lua acolo și prânzul, care este oferit la cerere, cu comandă prealabilă. Nu am identificat alte restaurante la o distanță care să vă permită să mergeți pe jos până acolo.

Facilități și activități la Conacul Grigorescu

În curte găsiți o piscină încălzită care, în funcție de vreme, este deschisă în perioada Iunie-Septembrie/Octombrie. Puteți lenevi în zona de relaxare din jurul acesteia, cu o băutură le la bar. Chiar la intrarea în curte se află și un mic loc de joacă cu leagăn și trambulină, în care cei mici pot să își descarce energia.

Conacul găzduiește cursuri de gătit și alte tipuri de evenimente, despre care puteți afla mai multe informații aici.

Conacul Grigorescu judetul Buzau- pisica

Impresii și concluzii

Recomandăm?

Da!

Am apreciat ospitalitatea gazdelor, ne-a plăcut camera spațioasă și decorată cu gust, am savurat mâncarea oferită acolo. Copilului i-a plăcut cel mai mult de pisica Luna, care a ținut-o ocupată în tot timpul pe care l-am putut petrece afară. Regretăm că nouă vremea nu ne-a permis să ne bucurăm și de piscină și micul loc de joacă.

Cred că este un loc potrivit și pentru cei ce caută o cazare cu iz istoric în apropiere de Vulcanii Noroioși (județul Buzău) pentru a explora zona, câteva ore de relaxare lângă piscină și mâncare bună.

Nu am beneficiat de nicio recompensă, în bani sau în natură pentru această recenzie. Vizita și experiența noastră, de la rezervare până la plecare, sunt ca cele ale oricărui client. Părerile exprimate sunt subiective.

Dacă ai găsit informații utile sau ți-a plăcut articolul, distribuirea lui m-ar încuraja să mai scriu și altele :) Pentru aceasta, poți folosi butoanele de mai jos. :)

post a comment