fbpx
Top
  >  Călătorii în familie   >  Impresii de la Ravenala Attitude – resort de 4* cu all inclusive în Mauritius
Ravenala - resort in Mauritius - all inclusive

Ravenala Attitude Hotel este unul dintre resorturile din Mauritius la care am stat o perioadă pe la începutul celei de a doua vacanțe pe această insulă. Și înainte de sejurul nostru acolo, dar și după, am avut ocazia să testăm diverse tipuri de cazări, ceea ce mă ajută să am o bază mai mare de comparație când evaluez raportul calitate/ preț.

Am ajuns acolo la invitația hotelului și a prietenilor de la Fresh Holidays. Ne-am simțit bine și recomandăm resortul deopotrivă celor ce călătoresc cu copii dar și fără. Evident, impresiile sunt subiective. Voi încerca însă să ofer cât mai multe informații utile celor ce sunt în căutarea unui resort cu all inculsive (sau fără) în Mauritius.

Informații generale despre hotel

Hotelul se află pe coasta de nord-vest a insulei, în Balaclava.  Această zonă este una mai ferită de vânt și are parte de o vreme mai puțin capricioasă în sezoanele de tranziție și nu numai. Fiind situat la nici 15km de Port Louis, 10km de Grădina Botanică și 15km de Grand Baie, localizarea sa vă permite să explorați această parte a insulei fără a avea nevoie de transferuri prea lungi.

Pentru a oferi confortul necesar mai multor tipuri de clienți, Ravenala are și o zonă dedicată exclusiv adulților. Acolo găsiți apartamente cu vedere la mare, zonă de plajă cu fotolii. Două dintre cele 10 restaurante ale hotelului sunt de asemenea doar pentru adulți – sunt însă și cele neincluse în pachetul all inclusive.

Dacă vreți totuși un loc exclusiv pentru „oameni mari”, puteți arunca o privire și la celelalte hoteluri din lanțul Attitude, ce include mai multe resorturi de trei și patru stele în Mauritius, o parte dintre ele fiind adults only.

Cum sunt camerele la Ravenala

Camerele sunt toate spațioase și luminoase. Hotelul este format doar din suite cu terasă/ balcon (272 la număr), iar suprafața acestora pornește de la 64m².

Noi am stat într-o cameră tip „Family Suite” ce are 72m² și poate găzdui până la doi adulți și trei copii. Acestea sunt împărțite în două zone: dormitor și zona de zi, unde sunt două canapele ce pot fi transformate în paturi confortabile, la nevoie. Am apreciat spațiul generos, terasa, precum și baia, care avea atât cabină de duș cât și cadă.

Am avut ocazia să văd și o cameră tip „Executive Seafront Adult Suite” din aripa destinată exclusiv adulților. Priveliștea este, într-adevăr superbă și poate fi admirată chiar din pat.

Cum îți petreci timpul la acest resort din Mauritius

Mauritius este o insulă suficient de mică pentru a-ți permite să ajungi în toate locurile de interes, indiferent în ce capăt se află resortul pe care îl alegi. Despre atracții și activități pe insulă voi scrie un articol separat, aici voi menționa ce poți face fără să pleci din resort.

Evident, puteți petrece timpul la piscină sau pe plaja privată a hotelului. Plaja nu este foarte mare, însă tot timpul am găsit multe locuri libere pe durata șederii noastre acolo. Activitățile care ne-au atras atenția, și care am fost surprinsă să văd că sunt acoperite de all inclusive sunt sporturile acvatice și plimbarea cu barca cu fundul de sticlă. „Meniul” îl puteți vedea în imaginea alăturată.

Lângă plajă se află și o zonă cu board games, pentaque și lista de activități „pentru zile ploioase”, disponibilă însă și în cele însorite. Dacă vreți să vă păstrați în formă aveți la dispoziție și o sală de fitness, teren de tenis de câmp, tenis de masă, ore de aerobic.

Activitati acvatice incluse in all inclusive

Spa-ul arăta foarte tentant și regret că nu am apucat să fac un masaj acolo.

Kids Club

Dacă sunteți în vacanță cu copiii, aveți și ocazia unor momente de liniște, când cei mici sunt ocupați cu joaca la kids club. De la pregătit pizza sau biscuiți, pictură, face painting, până la inițiere în tenis și excursii cu barca cu fundul de sticlă, copiii pot alege dintr-o varietate de activități, în funcție de vârstă și interese. Favoritele copilului nostru au fost face painting-ul (și faptul că după aceea s-a colorat toată), excursia cu barca cu fundul de sticlă și pregătirea biscuiților.
Programul este de la ora 10-22.

Ce și unde mănânci

Ravenala are nu mai puțin de 10 restaurante, dintre care 8 sunt acoperite de pachetul All Inclusive. Cele două care nu sunt incluse în pachet sunt și adults only, motiv pentru care nu le-am putut testa. Am încercat însă 7 dintre cele 8 disponibile pentru familii și nu ne-au dezamăgit.

Mozaïk este restaurantul principal în care se servesc micul dejun și cina, ambele bufet. Mâncarea este variată și calitatea se ridică la standardul de 4* al hotelului. Cred că am fi putut să mâncăm acolo în toate cele șase seri fără să ne plictisim, însă curiozitatea m-a făcut să testez și celelalte restaurante care erau a la carte.

Pentru masa de prânz am avut trei opțiuni, toate lângă plajă pentru niciuna nefiind necesară o rezervare. O Beach – restaurant a la carte pe plajă care pentru această masă oferă salate, sandwich-uri, pizza. Beach BBQ – restaurant tip bufet, pe plajă. Taba-J – căsuțe cu „street food” unde am mâncat niște noodles delicioși.

Pentru cină nu pot decât să recomand toate restaurantele la care am fost, mi-e greu să aleg un favorit. La Mozaik, mâncarea era gustoasă și variată, iar restaurantele tip bufet parcă ne fac viața un pic mai ușoară cu copilul. La Kot Nou – ne-au fost oferite mai multe mostre din bucătăria locală reinterpretată și mâncarea a fost delicioasă. La Tavola am mâncat niște bruschete excelente și am găsit paste a la Norma, care chiar mi-au adus aminte de Sicilia. Madame Ming ne-a transportat în Asia, de care ne e tare dor, prin aromele felurilor oferite.

Singura recomandare pe care o pot face cu convingere: să vă faceți rezervările de cum ajungeți 🙂

Concluziile noastre

Recomandăm hotelul?

Pe scurt: da.

În detaliu: raportul calitate/ preț ni s-a părut unul bun având în vedere calitatea serviciilor. (Am ales să ne extindem sejurul peste perioada perioada pentru care am fost invitați. Pentru restul zilelor am plătit prețul oficial al camerei, deci putem evalua și acest aspect).

Am apreciat în mod special diversitatea și calitatea restaurantelor precum și oferta de activități acvatice. Din punctul meu de vedere, cele 4* sunt meritate. Standardul este net superior altui hotel cu clasificare similară la care am stat în Maurițius, din toate punctele de vedere: camere, restaurante, servicii, curățenie.

Pentru oferte de preț vă recomand să îi contactați pe cei de la Fresh Holidays care au o colaborare strânsă cu Attitude Hotels.

Acesta este un articol sponsorizat. Recomand doar produse și servicii pe care aș fi dispusă să le achiziționez la preț întreg și încerc să ofer informații utile în recenzii. Impresiile noastre sunt însă, evident, subiective.

Dacă ai ajuns până aici, cel mai probabil ești interesat de o călătorie într-o destinație exotică. Te aștept și pe Facebook pe grupul Vacanțe exotice și călătorii în destinații îndepărtate.

calatorii cu copii grup facebook

post a comment