fbpx
Sus
  >  Călătorii în familie   >  Impresii de la Convivium Transilvania – cazare într-o casă săsească din Criț, Jud. Brașov
Convivium Transilvania - cazare in case sasesti traditionale jus Brasov

Acum puțin timp am petrecut un weekend la Convivium Transilvania, în Criț, unul dintre satele săsești, unde ne-am simțit tare bine. Ce am apreciat în primul rând a fost ospitalitatea și flexibilitatea gazdei, foarte receptivă la nevoile noastre. Am căutat un loc cât mai autentic, dar și care să ne ofere confortul dorit, în care să găsim liniște, să putem lenevi (dacă vrem asta) și copilul să aibă un petec de grădină în care să zburde.

Nu ne plăceau nici înainte de pandemie locurile aglomerate, iar acum cu atât mai mult ne străduim să le evităm. Preferăm să păstrăm în continuare distanța față de alți oameni, să căutăm cazări cu puține camere, cât mai „aerisite” și unde, de preferat, să nu împărțim spații comune cu alții. Pe lângă faptul că acest loc corespundea nevoii noastre de distanțare prin felul în care este construit, ne-am bucurat să găsim și oameni atenți la măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

unde se află - obiective turistice și activități

Convivium Transilvania se afă în Criț, județul Brașov, la 14km de Saschiz, 35km de Sighișoara și 85km de Brașov.

Localizarea sa face ca acest loc să fie un punct numai bun de a explora bisericile fortificate din zonă, Cetatea Rupea, Complexul geologic Racoș, Cetatea Țărănească Saschiz (închisă acum temporar pentru renovare) sau chiar pentru o vizită la Sighișoara.

Aveți nevoie de mașină pentru a ajunge acolo și pentru a vizita obiectivele turistice. Găsiți un restaurant la o distanță mică de mers pe jos, dar este singura opțiune de a lua masa de prânz care să nu presupună să conduceți. De reținut însă că micul dejun este inclus și, cu comandă prealabilă, vi se poate servi și cina, deci nu ar fi musai să vă deplasați pentru ele.

Pentru grupuri de 4-10 persoane sunt oferite pachete de 4-5 zile cu program prestabilit, despre care vă puteți face o idee vizitând site-ul proprietății. Pentru întrebări suplimentare legate cină sau activități disponibile, vă recomand să îi contactați direct.

Cum sunt camerele la Convivium Transilvania

Convivium Transilvania este o proprietate săsească restaurată cu grijă la detalii, păstrând spiritul tradițional dar, oferind în același timp confortul zilelor de azi. Ni s-a părut un loc foarte potrivit pentru familii, având și apartamente, ceea ce oferă spațiul necesar celor ce călătoresc cu copiii. Mai exact, aici găsiți două apartamente cu două dormitoare, o suită cu un dormitor și cameră de zi, două camere duble.

Noi am stat în suita cu un dormitor și cameră de zi, pe care am găsit-o mai mult decât încăpătoare pentru nevoile noastre. Ne-a plăcut interiorul decorat tradițional fără a fi însă deloc încărcat, dar mai bine vă las câteva poze mai jos ca să apreciați voi.

Dormitorul este foarte spațios! Are un pat dublu și unul single, masă și sobă cu lemne și tot mai rămâne mult spațiu de întins jucării 🙂 Și să nu uităm că mai aveam și sufrageria.  Locul nostru preferat însă cred că a fost mica prispă din fața apartamentului, unde am putut lua și micul dejun a doua zi dimineață.

Și dacă tot am ajuns la micul dejun, să vă zic câteva cuvinte și despre acesta. Este unul tradițional, foarte gustos, cu preparate locale, iar gazdele sunt foarte atente la nevoile oaspeților. Dacă aveți însă ceva restricții alimentare, cred că ar fi bine să anunțați din timp.

Bucătăria și spațiul de luat masa sunt amenajate într-un fost hambar, un spațiu vast și aerisit. La etaj se află și o zonă de divertisment cu jocuri de interior, o biblioteca de cărți si reviste, un Smart TV, însă noi nu am ajuns pe acolo.

Dacă ar fi să găsim ceva mai puțin plăcut, ar fi un miros care venea uneori de canalizarea din baie. E nevoie doar să nu uitați să închideți capacul de la closet și să deschideți geamul și problema e rezolvată. Fiind o situație destul de comună caselor vechi, e oarecum asumată când facem astfel de alegeri și nu pot spune că ne-a afectat experiența.

Concluziile noastre:

Este un loc pe care îl recomandăm? Pe scurt: DA.

Mai în detaliu: îl recomandăm acelora care caută liniște și o experiență autentică a satului transilvănean. În cazul în care călătoriți cu cei mici, îl recomand în special familiilor cu poftă de a explora vecinătățile, cu copii care nu au nevoie neaparat de loc de joacă special amenajat sau piscină pentru a nu se plictisi.

După cum am scris și mai sus, am apreciat în mod deosebit comunicarea cu gazda, flexibilitatea și grija față de client. Dacă le-am regăsi mai des în țara noastră, poate ne-am petrece mai mult timp (re)descoperind-o.

Nu am beneficiat de nicio recompensă, în bani sau în natură, pentru această recenzie. Vizita și experiența noastră, de la rezervare până la plecare, sunt ca cele ale oricărui client. Părerile exprimate sunt subiective.

Dacă ai găsit informații utile sau ți-a plăcut articolul, distribuirea lui m-ar încuraja să mai scriu și altele :) Pentru aceasta, poți folosi butoanele de mai jos. :)

Comentează