fbpx
Top
  >  Călătorii în familie   >  Călătorii în familie - organizare   >  Cu bebelușul în vacanță – ce luăm cu noi? (I)
bebe in vacanta
De ce atâtea semne de întrebare?

Dacă stau bine să mă gândesc, cred că există un răspuns simplu la întrebarea „Ce luăm cu noi când călătorim cu bebe?”. Acest răspuns este „depinde”.

Nu toate vacanțele sunt la fel, nu toți copiii sunt la fel și nici toți părinții nu au aceleași preferințe. Ba mai mult, același copil are nevoi diferite în momente diferite. În concluzie, nu există răspunsuri general valabile, dar există întrebări pe care să ni le punem pentru a găsi soluțiile potrivite familiei noastre.

Am început să călătorim cu cea mică pe când avea 6 luni, moment din care am avut plecări relativ frecvente. Până la un an ajunsese deja în 5 țări, pe 3 continente. La 2ani și 7 luni trecuse deja prin 18 țări, pe 5 continente. Am avut ocazia sa experimentez, să mă adaptez și să învăț cum putem să ne facem vacanțele cât mai plăcute.

Concluzia? Cum am scris mai sus, este că nu există o rețetă a succesului. Există însă două ingrediente esențiale:

    1. Atitudinea relaxată a părinților – iar prin asta nu înțeleg a ignora riscuri sau a trata toate situațiile cu superficialitate, ci a avea o atitudine pozitivă și constructivă – cei mici sunt foarte receptivi la stările noastre
    2. Planificarea – vă poate scuti de multe bătăi de cap, nervi si timp pierdut

Imaginează-ți scenariul: Ați plecat în vacanță voi doi cu copilul. După un zbor de n ore bebe nu e în cea mai bună dispoziție, ați stat la coadă la punctul de frontieră (cu copilul în brațe), ați așteptat 20 de minute până să vină toate bagajele, ați străbătut ceva distanță până la biroul de închirieri, completați formulare, primiți mașina, începeți să încărcați bagaje și… nu încap. Reveniți la biroul de închirieri și cereți o mașina mai mare, vi se spune inițial că nu e nimic disponibil, dar apoi totuși se mai găsește o mașină, care costă dublul bugetului pe care li aveați alocat.

Dacă făceați acest upgrade în avans era mai puțin costisitor. Să presupunem că banii nu ar reprezenta o problemă și tot parcă e mai comod să faci această modificare online, înainte de plecare, decât la fata locului. Sau poate veți alege să renunțați la o parte din bagaje…

Am construit o serie de articole în jurul întrebărilor care vă pot ajuta să anticipați eventualele astfel de probleme și să faceți alegerile din timp, cu calm, planificat.

Nu va îngrijorați însă, nu mă voi rezuma la o lista de întrebări 🙂 Am inclus sugestii, în funcție de diversele scenarii, linkuri către produsele menționate, ponturi care să va facă viața mai ușoară.

Sper să nu va fi speriat până în acest punct, pentru că situația nu e chiar de speriat. Dimpotrivă, există și avantaje în a pleca la drum cu un bebeluș: doarme relativ mult, deci aveți și momente de respiro; încă mai puteți merge în muzee pentru adulți; este mai ușor de dus în spate sau purtat, fără sa îți dea prea multe dureri de spate. Cel mai mare beneficiu: încă ai șansa la câte o masă liniștită.

Revenind la bagaje, văd 3 lucruri mari de luat în considerare, pe care le voi dezvolta în articole separate:

post a comment