fbpx
Top
  >  Călătorii în familie   >  7 Locuri în care să privești oceanul în La Palma, Insulele Canare
Playa de Echentive apa turcoaz

La Palma, această tânără încă neșlefuită de timp și de turism, este, până acum, preferata noastră dintre Insulele Canare. Printre altele, mi-au făcut inima să tresare zecile de nuanțe de albastru ale oceanului și locurile în care se izbea de malul de rocă neagră susținut parcă de coloane de bazalt .

Cum o imagine face cât o mie de cuvinte, vă las mai jos mai multe fotografii și mai puține cuvinte despre șapte dintre zonele de coastă care ne-au delectat simțurile.

1. Poris de Candelaria - satul pescăresc ascuns într-o peșteră

Poris de Candelaria - piscina naturala La Palma Canare

Poris de Candelaria este o veche așezare pescărească cuibărită într-o peșteră. „Satul” ni s-a părut dezamăgitor, însă peisajul este absolut încântător. De pus în bagaj: apă și costumul de baie (dacă vreți să încercați piscina naturală de acolo).

Este frustrant să văd că iar nu am reușit să surprind nicio fărâmă din sentimentul locului în fotografii, dar vă las câteva pentru a vă face o idee.

Ca majoritatea locurilor de pe această listă, Poris de Candelaria se află pe coasta de V a insulei La Palma. Google Maps vă va duce până acolo, chiar dacă veți avea senzația de multe ori că nu prea știe ce zice. Șoseaua este foarte îngustă, pe alocuri cu pante destul de abrupte și câteva curbe mai strânse. Sunt câteva (puține) locuri în care puteți opri și vă recomand să o faceți. Priveliștea vă va convinge că merită efortul.

Urmați drumul până se înfundă într-o parcare. De acolo mai aveți de mers câteva sute de metri pe o potecă ce coboară spre mare, cotind pe după munte.

2. Playa de Echentive cu al ei ochi de apă turcoaz

Playa de Echentive apa turcoaz

La o primă vedere, Playa Echentive (sau Playa Nueva) nu oferă un peisaj la fel de spectaculos ca El Aljibe, loc aflat în imediata vecinătate. Coborând însă spre mare veți descoperi o plajă neagră străjuită de coloane de bazalt. Ascunde și un ochi de apă de culori ireale.

3. Salinas de Fuencaliente

Salinas de Fuencaliente La Palma locuri de vizitat in Canare

Aflate în cel mai sudic punct al insulei, Salinele de la Fuencaliente se găsesc cam pe toate listele de locuri ce neratat în La Palma. Recunosc că am fost sceptică până am ajuns acolo, dar m-am înșelat.

Culorile salinei, în contrast cu negrul solului și rocilor vulcanice care le înconjoară sunt completate de o coastă stâncoasă cu arcuri de piatră și coloane de bazalt. Peisajul este încântător și greu de surprins, în totalitatea sa, în fotografii.

Recomand și o masă la El Jardin de la Sal restaurantul de acolo, unde mâncarea este deosebită și delicioasă. Înainte de a merge acolo verificați însă programul. În această perioadă era deschis până la ora 19, ceea ce excludea cina. Oricum, recomand să aveți o rezervare deoarece în timpul prânzului părea aglomerat (am așteptat puțin după o masă).

4. Playa Zamora

Playa de Zamora plaja in La Palma - Insulele Canare

Dacă vă lasă oceanul, care era foarte supărat în timpul vizitei noastre, Playa Zamora este un loc în care vă puteți și îmbăia. Puteți chiar petrece o zi de plajă acolo, având și cele necesare unei experiențe confortabile: dușuri și un restaurant (sus, de unde pornește scara de acces).

Dacă faceți stânga după ce plecați de la plajă și conduceți până se termină drumul mai puteți avea parte și de alte priveliști impresionante ale malului stâncos, susținut parcă de coloanele de bazalt. Găsiți locuri în care să puteți parca, iar apoi faceți câțiva pași printre plantațiile de bananieri până ajungeți la ocean.

5. La Fajana

La Fajana piscine naturale La Palma Insulele Canare

Piscinele naturale de La Fajana, v-ar permite să faceți o baie în apa oceanului fără grija curenților și a valurilor puternice. Noi le-am găsit și pe acestea închise, nu știu dacă din cauza epidemiei, a faptului că eram în extrasezon sau ambelor motive. Și așa, priveliștile de pe drumul până acolo și zona de coastă merită cu prisosință efortul.

Acolo găsiți și vreo două restaurante (unul era închis însă) și câteva unități de cazare. Câteva zile de leneveală acolo pe perioada verii cred că ar fi o experiență relaxantă.

6. Charco Azul

coasta de langa Charco Azul -1

Aflate mai la sud de La Fajana, pe coasta de est, piscinele de la Charco Azul erau și ele închise când am fost să le vedem. Ne așteptam însă la asta, iar vremea oricum nu ne-ar fi lăsat să facem o baie acolo. Noi le-am vizitat pentru a admira și aici malul stâncos.

De la parcare, în partea dreaptă cum priviți oceanul, sunt niște scări și un indicator spre plajă. Urmați-l și veți descoperi formațiunile de rocă vulcanică din fotografii. Contrastul dintre negrul rocii și culorile algelor depuse pe ele este unul mai rar întâlnit ne doi până acum.

7. El Aljibe

El Eljibe, la Palma, Insulele Canare-1

În sud, partea cea mai tânără a insulei, rocile vulcanice nu sunt încă acoperite de vegetație sau erodate cu trecerea timpului. Aici am descoperit locuri desprinse parcă de pe altă planetă, cum este El Aljibe.

Dacă ai găsit informații utile sau ți-a plăcut articolul, distribuirea lui m-ar încuraja să mai scriu și altele :) Pentru aceasta, poți folosi butoanele de mai jos.

post a comment