fbpx
Sus
  >  Călătorii în familie   >  Planificați o vacanță în Tenerife? 4 lucruri de care să țineți cont în organizarea călătoriei – Insulele Canare în vremea pandemiei
Vacanță în Tenerife - Insulele Canare - condiții de călătorie

Fie că alegeți foarte populara insulă Tenerife sau o alta dintre Insulele Canare sunt câteva lucruri de luat în considerare în planificarea vacanței. Mai jos le-am menționat pe cele pe care le găsesc cele mai importante, în special legate de restricțiile și condițiile de călătorie.

1. Condiții de intrare în Spania și regulile de prevenție generale

Primul pas pentru organizarea unei călătorii într-una dintre Insulele Canare este verificarea condițiilor de călătorie pentru Spania.

  • În acest moment aveți nevoie de un rezultat negativ al testului PCR, făcut cu 72h înainte de sosire și de completarea unei declarații de sănătate în urma căreia se va genera un cod QR . Această condiție este valabilă și pentru cazul particular al insulelor Canare.
  • Spania nu se mai află pe lista țărilor cu risc epidemiologic crescut pentru moment, testarea înainte de revenirea în țară și carantina la sosire nu sunt necesare.

Pentru perioada 26 Martie – 9 Aprilie, în preajma Paștelui catolic, Spania a impune restricții suplimentare ale mobilității despre care puteți afla pe scurt aici.

În cazul Insulelor Canare, un test COVID va fi necesar și pentru deplasările între insule!

2. Gradul de alertă al insulei alese și ce reprezintă el

În funcție de evoluția cazurilor, fiecare insulă este inclusă pe un nivel de alertă, fiecare venind cu anumite restricții. Acesta este actualizat săptămânal sau la două săptămâni și poate fi aflat de aici.

Condițiile de intrare pe insulele aflate pe nivelurile 3 și 4 de alertă par a fi ceva mai relaxate pentru turiști decât pentru rezidenti. Primilor li se permite accesul cu condiția de a avea cazare la o unitate autorizată. În plus față de testul PCR, făcut înainte de sosire, mai este nevoie de o declarație ce include scopul vizitei și datele de contact pentru perioada șederii.

Pentru a vă deplasa între insule, până pe data de 26 Martie, nu aveți nevoie de alte teste! 

Măsuri suplimentare impuse în perioada 26 Martie – 9 Aprilie – Paștele Catolic

Pot intra în această regiune:

    • Călătorii în tranzit cu origine și destinație în afara insulelor Canare.
    • Călătorii ce sosesc cu zboruri internaționale și sunt cazați într-o unitate turistică reglementată.
    • Călătorii care se întorc la locul de reședință.
    • Alte excepții enumerate în Decretul Regal 16/2021, 18 martie.

Este în continuare posibil să călătoriți între insule, cu condiția prezentării unui rezultat negativ pentru infecția(PDIA), efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea la destinație. Puteți verifica aici centrele pentru a susține testul în Insulele Canare.

Toți călătorii trebuie să completeze o declarație suplimentară, specifică pentru perioada de Paște.

Lista cu centrele de testare din Isulele Canare poate fi găsită aici>>

conditii de calatorie si reguli de distantare in insulele canare

3. Sursele oficiale de informare în legătură cu condițiile de călătorie în Insulele Canare

Având în vedere schimbările frecvente în ceea ce privește condițiile și restricțiile de călătorie impuse atât de Spania cât și de România, recomand să verificați informațiile din surse oficiale.

4. Ce atracții sunt închise sau deschise și programul de funcționare

Înainte de a stabili itinerariul, verificați care dintre atracțiile pe care doriți să le vizitați sunt deschise și în ce zile/ între ce ore. Unele obiective au programul redus la câteva zile pe săptămână, pe care e bine să le cunoașteți pentru a le rezerva pentru acestea.

Câteva exemple:

1. Atracții din Tenerife

Mai multe locuri de vizitat în Tenerife și o sugestie de itinerariu pentru o călătorie de o săptămână <<aici>>

2. Atracții din Gran Canaria

3. Atracții în Lanzarote

4. Obiective turistice în Fuerteventura

Având în vedere că în aceste vremuri schimbările sunt constante, verificați de fiecare dată site-urile oficiale pentru a vă asigura că aveți informația actualizată despre condițiile de călătorie în Insulele Canare!

Dacă ai găsit informații utile sau ți-a plăcut articolul, distribuirea lui m-ar încuraja să mai scriu și altele :) Pentru aceasta, poți folosi butoanele de mai jos. :)

Comentează