fbpx
Top
  >  Călătorii în familie   >  7 orașe pitorești prin care să treci când vizitezi Gran Canaria
orașe de vizitat în Gran Canaria - Insulele Canare

Gran Canaria este, după părerea mea, cea care are cele mai multe similitudini cu Tenerife dintre Insulele Canare. În ambele, partea de sud este una aridă și foarte turistică, fără a avea vreun iz local. Spre centrul insulei și în nord însă peisajul se schimbă: este mult mai verde și presărat din loc în loc cu mici orașe pitorești. Vă recomand să vă opriți și prin ele în drumurile voastre pe acolo.

Cu excepția Las Palmas, unde puteți petrece mai mult timp, restul vă ocupă 2-3 ore, maxim, în ritm lent și cu tot cu masă. Noi le-am vizitat în general în pauzele de masă, combinându-le cu alte atracții din proximitate pe care le vizam pentru ziua respectivă.

Vă las mai jos câteva imagini și două cuvinte despre ele:

1. Teror

Acest mic oraș din Nordul insulei, la 19km de Las Palmas, a fost unul dintre preferatele noastre.

La Plaza de Teror, pe lângă faptul că este locul de intrare în Basilica Virgen del Pino, este și centrul istoric al municipalității. De aici puteți porni la o plimbare pe strada pietonală înconjurată de case tradiționale, cu balcoane tipice. Reveniți apoi către Plaza La Alameda, unde se găsesc palatul episcopal și primăria.

2. Las Palmas de Gran Canaria

Vegueta și Triana sunt cartierele din zona veche a orașului, unde vă puteți pierde pe străduțe și poposi la o terasă pentru câteva tapas și un pahar de vin (mai puțin șoferul de serviciu).

Opriți-vă și la Catedrala Sfânta Ana, Museo Canario, care povestește despre istoria Insulelor Canare, și muzeul Casa Colón. Cel din urmă este locul exact în care  Cristofor Columb a stat în 1492, planificându-și viitoarea călătorie pentru a descoperi Lumea Nouă.

3. Telde

Plimbarea noastră în Telde, a început în Plaza Mayor, unde s-a și terminat cu o cină gustoasă la Tasca Flamboyan, chiar lângă biserica San Juan Bautista. Am continuat apoi spre Bario San Francisco, o altă zonă veche și pitorească.

4. Tejeda

Orașul înconjurat de munți arată fermecător de la distanță și nu vă va dezamăgi nici când vă apropiați. Este micuț,se poate parcurge practic în jumătate de oră pe jos. Poate fi locul potrivit pentru un prânz după o drumeție, fiind în relativa apropiere a mai multor trasee cunoscute (ex: Roque Nublo, Pico de las Nieves).

Tejeda - Gran Canaria - Insulele Canare

5. Arucas

Centrul orașului, declarat sit de interes istorico-artistic, a fost locul de pornire al vizitei noastre. Acolo se află Biserica Parohială San Juan Bautista, cel mai important și impozant monument al municipalității. Printre atracțiile cunoscute ale orașului se numără și Muzeul Romului (care nu era însă de interes pentru copil) și Jardín de la Marquesa, care este închisă temporar 🙁

6. Firgas

Firgas este în primul rând cunoscut pentru fotogenicele Paseo de Canarias și Paseo de Gran Canaria. Pe prima veți descoperi reprezentări ale celor 7 Insule Canare. Cea de a doua are pe centru o serie de mici cascade ce se termină cu o fântână, simbolizând bogăția resurselor de apă. În lateral se află însemnele tuturor municipalităților din Gran Canaria, inclusiv cel al insulei.

Merită să faceți o plimbare prin centrul istoric al orașului Firgas pentru a vedea locurile culturale și religioase ale municipiului. Nu va fi o plimbare foarte lungă, dar merită oprirea dacă aveți drum pe lângă acest orășel.

7. Puerto de Mogan

Puerto de Mogan este o mică oază de arhitectură tradițională în zona turistică a insulei. Aleile inguste, casele albe cu flori la ferestre sunt fermecătoare. Având însă în vedere proximitatea, este cel mai aglomerat de turiști, ceea ce îi mai alterează din farmec.

Acestea nu sunt însă singurele orașe prin care să opriți. Ne-au mai încântat și Aguimes, Galdar, Agaete, dar fie am stat prea puțin pe acolo fie nu am apucat să le fotografiez.

Dacă ai găsit informații utile sau ți-a plăcut articolul, distribuirea lui m-ar încuraja să mai scriu și altele :) Pentru aceasta, poți folosi butoanele de mai jos. :)

post a comment