fbpx
Sus
  >  Călătorii în familie   >  7 zile în Tenerife – sugestie de itinerariu pentru o vacanță cu copiii
Tenerife - itinerariu vacanță o săptămână - 7 zile

Dintre cele două luni petrecute prin Insulele Canare, aproximativ trei săptămâni am stat în Tenerife. În acest timp am experimentat câte ceva pe insulă și m-am gândit să vă propun un itinerariu de 7 zile (o săptămână) pentru o vacanță cu copiii pe această insulă.

Am selectat acele activități care am considerat că merită timpul alocat și am încercat să propun și un traseu cât mai eficient pentru fiecare zi. Am lăsat și niște momente pentru leneveală la plajă/ piscină, pentru a nu a avea senzația că sunteți tot timpul pe fugă (ceea ce la un moment dat devine obositor pentru cei mici). De asemenea, am ținut cont de orarul de deschidere a diverselor atracții în această perioadă și am inclus linkuri către site-urile acestora pentru a putea verifica și voi programul.

Tenerife este o insulă care se remarcă prin diversitate, oferind câte ceva pentru toate gusturile. Fie că sunteți pasionați de drumeții sau vă place să explorați orășele vechi, sau pur și simplu doriți să leneviți pe plaja unui resort, aici le puteți găsi pe toate. În funcție de gusturi, puteți alege experiențe diferite, unele mai autentice, mai aproape de ce are insula de oferit, altele atent construite special pentru turiști.

Dacă vă gândiți să vizitați și o altă insulă, <<aici>> găsiți informații utile care să vă ajute să o alegeți pe cea potrivită.

Despre condițiile de călătorie, surse oficiale de informare precum și alte informații necesare pentru planificarea unei călătorii în Insulele Canare (inclusiv Tenerife) am scris pe larg <<aici>>

În ce zonă te cazezi în Tenerife

După cum probabil v-am obișnuit, răspunsul meu este „depinde”. Mai pe larg:

  • pentru o experiență mai autentică, recomand zona de nord.
   • Puerto de la Cruz, La Orotava, La Laguna sunt orașe cu câte un centru vechi pitoresc, străzi pietonale și terase numai bune pentru relaxare după o zi de bătut insula. Pentru plajă însă aveți de parcurs distanțe ceva mai mari, cu mașina sau mijloacele de transport în comun.
   • Santa Cruz de Tenerife poate fi o altă opțiune de luat în considerare oferindu-vă accesul facil și către: plaja Las Teresitas, Palmentum, muzee (precum cel de arheologie)
  • pentru plaje mai mari, cu nisip auriu (uneori) alegeți sudul ultra-turistic. Aș compara stațiuni precum Los Christianos și Playa de las Americas cu Mamaia noastră, în sensul în care sunt locuri dezvoltate 100% pentru turiști. Dacă vreți să fiți aproape de o plajă prietenoasă cu cei mici, alegeți o cazare în apropiere de: Playa Fanabe, El Duque, Playa de las Vistas

O variantă, potrivită mai ales pentru șederi ceva mai lungi, ar fi să stați jumătate din timp în nord și cealaltă în sud. Depinde însă de câte activități vă tentează în fiecare dintre acestea, care ar fi timpul petrecut pe drumuri dacă ați sta într-un loc versus cel pierdut cu împachetat/ despachetat, check-out/check-in, etc.

Programul de funcționare al atracțiilor turistice din Tenerife

Înainte de a stabili itinerariul, verificați care dintre atracțiile pe care doriți să le vizitați sunt deschise și în ce zile/ între ce ore. Unele obiective au programul redus la câteva zile pe săptămână, pe care e bine să le cunoașteți pentru a le rezerva pentru acestea.

Câteva exemple (actualizare Iulie 2021):

Pentru a urca pe Teide până în vârf aveți nevoie de permis pe care trebuie să îl obțineți cât mai din timp. Este gratis și se poate lua de aici. Având în vedere programul de funcționare redus al telecabinei, vă recomand să cumpărați biletele în avans, pentru a fi siguri că ajungeți acolo la ora dorită/ stabilită în permisul pentru accesul spre vârf.

Itinerariu propus pentru o vacanță de șapte zile (o săptămână) în Tenerife

Am construit propunerea plecând de la ipoteza că sosiți într-o zi de Vineri (deoarece aceasta era singura opțiune cu zbor direct).

Veți putea observa că am lăsat activități precum parcurile de distracții, urcatul cu telecabina, etc pentru zile din timpul săptămânii. Deși s-ar putea presupune că toți cei de acolo sunt în vacanță, noi am observat o aglomerare mai mare în weekend, ceea ce este de evitat pe cât posibil.

Ziua 1 – Sosire în Tenerife

La sosirea în Tenerife vă recomand să închiriați mașina direct din aeroport, pentru a scăpa de alte bătăi de cap cu transportul. Cât a mai rămas din această zi, e de păstrat pentru relaxare, chiar dacă se întâmplă să ajungeți cu un zbor ce aterizează în prima parte a zilei.

Pentru că o plajă aproape e de dorit când călătorim cu cei mici și ținând cont de perioada scurtă pe insulă, vă recomand să vă cazați în sud aproape de una dintre plajele cu nisip (Fanabe/ Playa de las Vistas, etc).

Ziua 2 – Sâmbătă – Drumeție Roques de Garcia – Parcul Național Teide

Roques de Garcia este un traseu circular de aproximativ 3,5km din Parcul Național Teide. Diferența de nivel de aproape 200m îl face să fie ceva mai dificil decât o plimbare prin parc, cum pare la început. Este un traseu relativ ușor, potrivit pentru a fi parcurs cu copiii.
Pentru noi a avut lungimea și nivelul de dificultate optime: cât să fie o provocare pentru cea mică, dar nu imposibil de parcurs.

Drumul până la începutul acestui traseu este o experiență în sine, din orice parte ați merge către Teide. Puteți avea încredere în Google, de data aceasta vă va duce unde trebuie.

Ce să aveți la voi:

 • încălțăminte adecvată pentru drumeții
 • protecție solară, pălărie de soare, geacă rezistentă la ploaie și vânt – indiferent de cum e vremea când porniți pe traseu, se poate schimba brusc.
 • apă

Ziua 3 – Duminică – odihnă la plajă

O zi pe care să o dedicați relaxării pe cea mai apropiată plajă.

Dacă vi se pare că ar fi o zi prea prea statică, sau chiar plictisitoare, o alternativă ar fi să o împărțiți între mai multe plaje din apropiere. Alta să opriți pentru o perioadă în El Medano și pe lângă plajă să mergeți pe Montana Roja.

El Medano si Montana Roja

Ziua 4 – Luni – Parcul Național Anaga

Ziua aceasta va fi cu siguranță una plină și cu destule ore petrecute la volan. Din punctul nostru de vedere însă merită cu prisosință efortul, peisajele fiind încântătoare.

Cum va arăta ziua: porniți de dimineață către Anaga. Prima oprire – Mirador Cruz del Carmen unde este și centrul de vizitatori al parcului. Aici porniți pe Sendero de los Sentidos – un traseu prin pădure cu trei variante de durată/ dificultate.

A doua parte a zilei o puteți petrece în Santa Cruz vizitând Muzeul de Arheologie și/sau Palmentum. Varianta preferată de noi, dar mai obositoare, să continuați către Roque de las Bodegas și Playa Benijo.

Ziua 5 – Marți – Teide

Fie că vreți (și puteți) să urcați până în vârf sau nu, cei mici vor aprecia urcarea cu telecabina pe celebrul vulcan.

La plecare sugerez să alegeți un alt drum, întrucât toate sunt spectaculoase. O opțiune ar fi să mergeți către Orotava și Puerto de la Cruz, două orășele pitorești. Alta: către Vilaflor, satul aflat la cea mai mare altitudine din Tenerife.

Ziua 6 – Miercuri – Aqualand

O zi de bălăceala și nu numai la Aqualand. Să nu ratați spectacolul cu delfinii de la ora 15:30! A fost peste așteptările noastre.

Ziua 7 – Joi – Jungle Park

O experiență pe care cei mici cu siguranță o vor aprecia: Jungle Park. Deși nu veți găsi prea multe animale, spectacolele și cadrul natural fac experiența să fie una foarte plăcută.

De neratat: spectacolul cu păsări de pradă, spectacolul cu foci, bob-ul.

Ziua 8 – Vineri – plecare spre casă 🙁

Dacă vacanța a fost de doar o săptămână, cam aici se încheie.

Alte locuri și atracții din Tenerife ce pot fi incluse în itinerariul unei călătorii în familie... sau nu

Toate obiectivele incluse în articol sunt marcate și pe harta pe care o găsiți <<aici>>.

1. Loro Parque

Un loc în care noi nu am ajuns, dar pe care îl avem pe lista scurtă pentru momentul în care vom reveni în Tenerife. În această perioadă sunt posibile doar tururi private, care pentru cei mai mici pot fi obositoare. Costul nu este nici el de neglijat: 100 EUR/ persoana atat pentru copii cât și pentru adulți

2. Monkey Park

NU recomandăm – condițiile în care sunt ținute animalele ne-au lăsat un gust amar.

3. Siam Park

Este închis în această perioadă, fără a fi anunțată o dată pentru redeschidere. Din ce am citit prin recenzii, ne-am fi dorit să ne petrecem o zi acolo

4. Muzeul de Arheologie și Științele Naturii din Santa Cruz

Un loc foarte bun pentru a învăța despre Tenerife și întreg arhipelagul insulelor Canare.

Santa Cruz de Tenerife - Muzeul de Arheologie si Stiinte ale Naturii

5. Vizită la o plantație de bananieri

7. Masca

8. Plaja El Bollullo

9. Palmentum

Palmentum - Santa Cruz de Tenerife - calatorie in familie

10. Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz

După cum spuneam și pe la începutul articolului, Tenerife este o destinație foarte ofertantă. E dificil să decizi la ce să renunți, nu ce anume să faci. Ar fi imposibil de făcut un itinerariu care să mulțumească orice familie călătoare.

Dacă aveți întrebări, vă invit să le adresați în comentarii sau pe pagina de Facebook.

Dacă ai ajuns până aici, cel mai probabil ești și tu unul dintre părinții dornici de a explora lumea împreună cu cei mici. Te așteptăm și în Grupul Familiilor Călătoare!

calatorii cu copii grup facebook

Comentează