Top
  >  Călătorii în familie   >  Cu copilul la Zoo – Dubai Safari Park
Zoo Dubai Safari Park

După trei ani în care Dubai Zoo a fost închis pentru reamenajare, în Octombrie 2020 parcul s-a redeschis sub numele de Dubai Safari Park, într-o nouă locație. Cum în acea perioadă chiar eram în zonă cu copilul, mare doritor de mers la grădina zoologică, am inclus-o pe lista de activități, în ciuda căldurii toropitoare.

Din ce am citit, se pare că în acești trei ani de pauză s-au produs schimbări radicale, transformându-se dintr-un loc înghesuit, cu condiții precare pentru animale, într-un parc zoologic bine amenajat, întins pe aproape 120 de hectare, cu spații ample pentru viețuitoarele ce o populează. Evident, nu poate fi comparat cu sălbaticia, unde acestea își au locul. Este însă una dintre grădinile zoologice din care nu am simțit nevoia să ieșim de cum am intrat.

Am apreciat și condițiile oferite vizitatorilor, nu numai animalelor. Căldura a fost mai ușor de suportat datorită multelor zone umbrite și omniprezentelor ventilatoare ce dispersau apă.

Harta - Dubai Safari Park - Map

Puteți descărca harta de aici.

ORGANIZATORICE: CUM AJUNGI LA DUBAI SAFARI PARK, PROGRAM DE VIZITARE, COSTURI

Cum ajungi:

Cel mai confortabil mod de a ajunge acolo este cu mașina (închiriată) sau taxi/ Careem/ Uber. Nu există mijloace de transport în comun care să vă ducă direct la Zoo. Puteți opta pentru metrou până la stația Dubai Greek (Green Line), de unde să luați un taxi pentru ultima porțiune de aproximativ 22km /24 min.

Program de vizitare:

Zilnic, între orele 9 – 17

Am ținut să îl subliniez deoarece pe noi ne-a surprins. Mai multe atracții din Dubai sunt deschise până mai târziu, ceea ce este și explicabil în contextul temperaturilor ridicate. Porniți deci la drum de dimineață, ca să îl puteți vizita pe îndelete.

cum ajungi la Dubai Safari Park

Costurile vizitei la Dubai Safari Park

Prețul biletelor

Pe site-ul grădinii zoologice găsiți două tipuri de bilete, fără a explica însă și diferența dintre ele:

Bilet de intrare

Îl găsiți când selectați „tickets” din pagina de rezevări.

Costă 50 AED (55 RON) pentru un adult și 20 AED (22 RON) pentru copiii peste 3 ani. Copiii sub 3 ani au acces gratuit.

Include transportul cu trenulețul între diversele zone și accesul la:

  • Satul African
  • Satul Asiatic cu acces la spectacole cu păsări
  • Ferma pentru copii
  • Wadi Village Explorer cu acces la spectacolul cu păsări, platforma de hrănire a girafelor și acvariul hipopotamului

Biletul Combo

Îl găsiți în secțiunea de „packages” de aici.

Costă 85 AED pentru un adult și 30 AED/ copil.

În plus față de biletul standard, include:

  • „safari” de 45 de minute în care veți vedea animale din Africa și Asia. Turul se face într-n microbuz, cu un ghid ce oferă informații interesante despre animalele întâlnite. (Pentru mine a fost mai relaxant să mă pot concentra pe experiență, nu pe condus ca în Fasano Safari Park. Și nici nu mi-ar fi păsat dacă o zebra mesteca mașina :P)
  • accesul la activități interactive, cum ar fi hrănirea girafelor
  • un scurt safari (5-10min) prin zona arabă

Mâncare și băuturi

Spre deosebire de alte atracții din Dubai, aici am găsit niște prețuri decente. „Decente” având în vedere că suntem în Dubai și în interiorul unui loc în care nu poți veni cu mâncare și băutură din exterior. De exemplu, o sticlă de apă de 0,5l poate fi cumpărată de la automat cu 3 AED (4RON).

Noi am luat prânzul la un restaurant din satul African, cu un geam mare cu vedere la animale. Nu am notat costurile exacte, dar per total îmi amintesc că au fost cam la nivelul unei mese la mall. (De exemplu, o limonadă cu mentă costă cam 15-20 de AED, nu 40 AED ca la Aquaventure Waterpark). Există și alte opțiuni de a lua masa, sau doar o gustare/ cafea/ desert –  de la restaurante și food trucks cu câteva mese amplasate în față.

Experiența noastră la Dubai Safari Park

Nu este cea mai mare grădină zoologică vizitată sau cea cu cel mai mare număr de specii. Este însă una dintre cele care mi-au plăcut cel mai mult.  Animalele par îngrijite și nu prea înghesuite, locul este aerisit și amenajat pentru a oferi o experiență plăcută vizitatorilor. Mi-a părut genul de loc unde ai mai sta să lenevești la o cafea admirând peisajul. Este suficient de mare cât să te țină ocupat până la ora închiderii, dacă stai să o vizitezi pe îndelete și cu pauzele cuvenite.

Cea mică a fost în special încântata de safari și terariu. Printre viețuitoarele ei preferate se numără șerpii, iar aici a avut ocazia de a vedea mai mulți.

Pentru că sunt construită să caut nod în papură, trebuie să menționez și un lucru care mi-a displăcut: rolul pur decorativ al unora din personal. Nu interveneau daca unii copii bateau în geam pentru a atrage atenția animalelor sau când nu se respecta numărul maxim de oameni dintr-un spațiu închis.

Per total a fost însă o experiență plăcută și un loc pe care îl recomand.

Nu am beneficiat de nicio recompensă, în bani sau în natură pentru această recenzie. Vizita și experiența noastră, de la rezervare până la plecare, sunt ca cele ale oricărui client. Părerile exprimate sunt subiective.

Dacă ai ajuns până aici, cel mai probabil ești și tu unul dintre părinții dornici de a explora lumea împreună cu cei mici. Te așteptăm și în Grupul Familiilor Călătoare!

calatorii cu copii grup facebook

post a comment