fbpx
Top
  >  Călătorii în familie   >  Atlantis, the Palm – călătorie cu copilul în Dubai
Atlantis the Palm Dubai deschis 2020

Mulți dintre cei ce au petrecut o vacanță cu copiii în Emiratele Arabe au auzit probabil de acest hotel. Găzduiește parcul acvatic Aquaventure, un acvariu (Lost Chambers) precum și locuri în care vă puteți întâlni delfini (Dolphin Bay) sau lei de mare (Sea Lion Point). În concluzie, e un loc în care îi poți ține pei cei (mai mult sau mai puțin) mici ocupați fără a fi nevoit să te sui în mașină. Tentația a fost mare, astfel încât am ajuns și noi pentru un weekend cu copilul la Atlantis, the Palm în timpul călătoriei noastre în Dubai.

Atracții și activități pentru copii

Pe lângă plaja privată, loc de joacă, piscină, care pot fi găsite la multe alte hoteluri, aici aveți câteva atracții și activități speciale pentru cei mici.

Aquaventure Waterpark

Parcul acvatic a fost cel care ne-a atras întâi atenția, fiind primul în topul Tripadvisor la categoria parcurilor de distracții în Dubai. Din ce am văzut, cred că oferă câte ceva pentru toate vârstele, de la cei care abia au învățat să meargă până la aduți. Noi am stat în zona de copii mici, deci nu am putut testa toate toboganele care mi s-au părut interesante.

Am lăsat totuși puțin copilul în grija tatălui pentru a da o fugă până la cel numit ”Shark Attack”. Mai exact, te sui pe un colac și intri într-un tub în care aluneci într-o beznă totală până ieși în acvariul cu rechini. Nu, nu direct în apă cu ei, ci protejat de niște pereți de sticlă. Este totuși o experiență drăguță să îi vezi cum înoată deasupra ta.

Pentru copiii mici există o zonă destul de mare dedicată. Apa este mică, iar piscina are pe fund un material moale și antiderapant, ceea ce mai diminuează riscul de accidente. Toboganele sunt de diverse mărimi și nivele de înclinare pentru a fi potrivite pentru o plajă mai mare de vârstă.

Peste tot sunt salvamari. La fiecare tobogan și sus și jos, la fiecare cotitură a ”râului”.

Lost Chambers Aquarium

Cea mai impresionantă parte a acestiu acvariu, este baziunul imens, de peste 11milioane de litri, în care puteți vedea o mare varietate de viețuitoare, inclusiv rechini și pisici de mare. Acesta poate fi însă văzut și într-o plimbare pe holurile hotelului, fiind un element care a făcut șederea noastră acolo una inedită. De câte ori ieșeam din/ ne întorceam spre cameră ajungeam să trecem pe lângă el și cea mică era entuziasmată de fiecare dată de câte o viețuitoare.

Experiența vizitei acvariului propriu-zis și a celor 21 de exponate ale sale este una plăcută, însă nu copleșitoare. La fel am găsit-o și pe cea de la Dubai Aquarim, o altă atracție celebră a orașului. Nu cred că drumul până acolo și costul biletului s-ar justifica doar pentru vizita la acesta. Dar dacă ajungeți acolo (și aveți un bilet combo sau e inclus în cel al cazării) merită cu siguranță să îî alocați câteva minute.

Pentru cei dornici de ceva diferit, oferă și alte activități precum scufundări în acvariu, tur ”în spatele scenei”, etc. Mai multe despre acestea găsiți aici.

Dolphin Bay și Sea Lion Point

Ambele zone oferă diverse experiențe ce includ întâlniri cu delfinii sau leii de mare. Am sentimente amestecate legat de acest tip de actvități șu nu am fost tentată să le încercăm pentru a vă povesti mai multe.

Cât costă să stai la Atlantis, the Palm în Dubai

Cazarea

Prețul camerelor variază semnificativ în funcție de perioadă, tipul acestora și al serviciilor incluse. Noi am rezervat prin Expedia.com o cameră cu vedere la ocean pentru doi adulți și un copil de trei ani la prețul de 206 EUR/ noapte, fără mic dejun. Camera spațioasă, cu un pat king size și o canapea extensibilă (pe care nu am folosit-o însă), ne-a dat un extra sentiment de confort.

Înainte de a face o rezervare, puteți compara prețurile de pe Expedia.com și Booking.com cu cele de pe site-ul hotelului. Nu de puține ori am găsit pe acestea prețuri mai mici decât pe pagina proprietății.

Costul meselor

Micul dejun

Dacă nu este inclus în prețul camerei, poate fi adăugat pentru 140 AED (aprox 33 EUR)/ persoană/ zi. În cazul nostru, camera cu mic dejun inclus era mai scumpă decât în varianta în care l-am adăugat ulterior.

Prânzul și cina

Fiind cu copil mic, am căutat restaurante mai puțin pretențioase și cu spații exterioare. Nu toate erau deschise în această perioadă, deci opțiunile ne-au fost limitate. Pentru ambele zile la cină și un prânz am ales Bread Street Kitchen & Bar al lui Gordon Ramsay. Tot ce am mâncat a fost delicios și au și feluri mai sănătoase în meniul pentru copii. Câteva exemple de prețuri: un fel principal pentru copii – 50-60 AED (11-13 EUR); burger – 115 AED (26 EUR); somon 150 AED (34 EUR); mușchi de vită la grătar 216 AED (50 EUR). Băuturi: apă plată 750ml – 26 AED (6 EUR), limonadă 45 AED (10 EUR), un pahar de prosecco 60 AED (14 EUR).

O masă de prânz am luat-o în interiorul Aquaventure Waterpark, unde prețurile nu se lasă mai prejos, mai ales dacă ne raportăm la calitate. O sticlă de 2l apă plată costă 30 AED, o limonadă mare 45 AED, un meniu pentru copii la fast-food 60 AED.

Prețurile activităților

În costul cazării aveți inclusă intrarea la Aquaventure Waterpark și Lost Chambers Aquarium pentru un număr de zile egal cu al nopților de cazare. Important de reținut că dacă în ziua check-in-ului nu ați folosit acest beneficiu îl puteți accesa în ziua check-out-ului.

Aceste atracții sunt disponibile și celor care nu sunt cazați acolo. Biletele pot fi cumpărate de pe site-ul propriu sau  de pe klook.com. Nu uitați să bifați opțiunea pentru non-rezidenți (în cazul în care nu locuiți în Emirate). Prețurile în acest caz încep de la:

  • 289 AED (67 EUR) pentru o zi de acces la Aquaventure Waterpark + Lost Chambers Aquarium
  • 225 AED (51 EUR) pentru Aquaventure Waterpark
  • 110 AED (25 EUR) Lost Chambers Aquarium

Pentru oaspeții hotelului există pachete și reduceri speciale și la alte activități, precum cele de la Sea Lion Point, Dolphin Bay sau scufundări în acvariu. La acestea prețurile pentru activități achiziționate separat pornesc de la 499 AED.

Experiența noastră cu copilul la Atlantis, the Palm, Dubai

Am avut un weekend relaxant în care ne-am răsfățat. Hotelul este foarte bine întreținut, iar serviciile impecabile peste tot. Am putut remarca orientarea către client și experiența acestuia la nivelul unui hotel de 5 stele.

Micul dejun a fost o provocare, în sensul în care ne-a fost dificil să alegem din varietatea mare de produse apetisante. Găsești acolo cam orice ți-ai putea imagina pentru această masa: de la feluri specifice diverselor bucătării asiatice la produse de patiserie și fântână de ciocolată.  Toate felurile încercate de noi au fost delicioase, completate perfect la final de un  espresso dublu ”adevărat”.

Ceea ce a făcut însă ca șederea acolo să fie diferită de alte hoteluri a fost multitudinea de activități și atracții pentru cea mică. Ea a fost tot timpul ocupată și entuziasmată de câte ceva, iar când copilul e relaxat pot fi și părinții.

După cum spuneam și mai sus, am stat aici pentru un weekend. Aceasta a fost durata optimă pentru noi, din mai multe motive:

  1. Localizarea – hotelul oferă multe atracții în interior însă este departe de orice altceva. Avem multe de văzut și făcut în Dubai, iar șederea acolo adăuga timp la volan fără vreun beneficiu care să compenseze în zilele în care am fi fost mai mult plecate. Inclusiv opțiunile de masă sunt limitate la restaurantele hotelului, dacă nu vrei să te sui în mașină. Noi suntem obișnuiți cu mai multă flexibilitate și libertate, iar stilul resort nu ni se potrivește pentru perioade mai lungi.
  2. Vârsta copilului (3a) – pentru cei mai mărișori și diversitatea activităților este mai mare, deci presupun că ar putea fi ținuți ocupați mai multe zile. Au fost însă și activități pe care le-am eliminat de pe listă deoarece nu doresc să le încurajez, cum ar fi întâlnirile cu delfinii sau leii de mare.
  3. Costurile – chiar dacă am găsit o ofertă bună pentru cazare, restul costurilor care apar în timpul șederii sunt ridicate. În contextul nostru personal raportul cost/ beneficii nu ar fi fost unul optim în cazul unei șederi de mai multe zile, mai ales având în vedere că noi călătorim pe termen ceva mai lung.

Recomandăm?

Da, recomandăm Atlantis, the Palm pentru câteva zile cu un copil energic, dacă ajungeți în Dubai. Nivelul serviciilor se ridică la cel a celor cinci stele pe care le are hotelul. La fel și costurile unui sejur acolo, însă la acest capitol nu sunt în măsură să fac recomandări. Fiecare familie își cunoaște cel mai bine bugetul și prioritățile.

Nu am beneficiat de nicio recompensă, în bani sau în natură pentru această recenzie. Vizita și experiența noastră, de la rezervare până la plecare, au fost ca cele ale oricărui client. Părerile exprimate sunt subiective.

Dacă ai ajuns până aici, cel mai probabil ești și tu unul dintre părinții dornici de a explora lumea împreună cu cei mici. Te așteptăm și în Grupul Familiilor Călătoare!

calatorii cu copii grup facebook

post a comment