fbpx
Top
  >  Călătorii în familie   >  Orașul copiilor, delfinariul și un spectacol cu păsări – activități pentru o zi cu copilul în Dubai
Orasul copiilor delfinariu Dubai - atractii

În cele aproape trei luni petrecute în Emiratele Arabe Unite la finalul anului 2020, am avut timp să descoperim noi locuri și activități pentru copii, în afara atracțiilor deja celebre pentru petrecut timpul în familie. Două dintre acestea, Delfinariul din Dubai (care găzduiește și un spectacol cu păsări) și Orașul Copiilor, aflate ambele într-un parc, vă pot umple o zi în care să îmbinați activitățile educative cu relaxarea.

Localizare

Creek Park, în interiorul căruia se află cele două atracții, vă oferă de asemenea un spațiu larg pentru plimbare și joacă.

Există parcare chiar lângă poarta de la Delfinariu, deci puteți merge acolo cu mașina închiriată fără a vă îngrijora de acest aspect. Accesul în interiorul parcului se face cu ajutorul NOL Card, iar costul este de 5 AED/ persoană. Dacă nu aveți un asemenea card, îl puteți achiziționa de acolo cu 25 AED (și folosi ulterior în mai multe locuri, inclusiv pentru mijloacele de transport în comun).

Orașul copiilor din Dubai

Orașul copiilor din Dubai este un mare spațiu educațional dedicat copiilor. Este împărțit în zece zone, printre care unele dedicate naturii, culturilor lumii, Pământului, explorării spațiului, etc, dar și un loc recreativ/de joacă pentru toddleri.

La momentul vizitei, noi am fost singure în tot muzeul, ceea ce ne-a permis să explorăm în ritmul nostru, fără a trebui să așteptăm nicăieri. Cea mică a preferat să petrecem o parte semnificativă a timpului învățând despre corpul uman, Pământ și spațiu. Pentru noi (atât pentru mine cât și pentru copil) a fost unul dintre locurile preferate și cu siguranță numărul unu în topul atracțiilor accesibile din Dubai.

Biletul de intrare costă 15 AED pentru un adult și 10 AED pentru copii. Există și pachete pentru familii sau grupuri, pe care le găsiți aici.

Delfinariul din Dubai

Deși spațiul nu pare așa modern și prietenos precum ne-am fi așteptat, spectacolul a fost unul care s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Atât focile cât și delfinii au încântat-o pe fiica mea, care nu mai voia la final să plece de acolo că „poate se întolc”.

Prețul biletelor începe de la 50 AED/ copil și 105 AED/adult și pot fi achiziționate de pe site-ul delfinariului sau Klook.com (pe cel din urmă fiind frecvent promoții și existând posibilitatea de a găsi bilete sub prețul de pe site-ul oficial. Este un serviciu testat de noi pentru mai multe atracții din Dubai.)

Dacă nu reușiți să identificați delfinii în poze prin apă, căutații pe sus – pe foarte sus 🙂

Spectacol cu păsări

O activitate pe care nu o aveam în program, dar la care am intrat la dorința copilului, a fost spectacolul cu păsări. Este drăguț, fără a fi în mod deosebit impresionant, și spațiul în care se desfășoară e oarecum claustrofobic. Clientul principal (fiica mea) a fost însă entuziasmat de experiență. I-a plăcut în special să hrănească la final păsărelele. (Evident această activitate presupune achiziția semințelor, al căror preț nu este inclus în bilet).

Biletul costă 50 AED/ adult și 30 AED/ copil și poate fi achiziționat de pe site-ul delfinariului sau Klook.com.

Aceste activități vă pot umple o zi întreagă cu copilul în Dubai, fără a trebui să vă mai deplasați între atracții. Aveți parcul pentru relaxare și joacă, Orașul Copiilor pentru activități educative, Delfinariul pentru entertainment. Evident puteți include sau exclude dintre aceste activități în funcție de gusturi. După ale mele, aș exclude spectacolul cu păsări.

Singurul lucru căruia i-am simțit lipsa a fost un loc de luat masa care să aibă mâncare sănătoasă. Nu veți muri de foame, dar nici nu aveți opțiuni prea bune: sunt câteva chioșcuri cu mâncare tip fast-food și tot acest tip de mâncare poate fi găsit și la delfinariu. Dacă vă place ideea unui picnic, puteți face asta în parc, fiind o activitate comună în zonă.

Mai multe idei de activități cu copii în Dubai găsiți aici.

Dacă ai ajuns până aici, cel mai probabil ești și tu unul dintre părinții dornici de a explora lumea împreună cu cei mici. Te așteptăm și în Grupul Familiilor Călătoare!

calatorii cu copii grup facebook

post a comment