fbpx
Top
  >  Călătorii în familie   >  O zi în Ronda – ce să faci și ce să vezi – itinerariu și hartă
Ronda - plimbare de o zi - itinerariu și hartă

Am făcut aici o listă cu locuri de văzut și lucruri de făcut în Ronda. Ar destul de dificil și obositor să fie toate acestea înghesuite într-o singură zi, însă cei mai mulți vizitatori așa ajung acolo: într-o excursie în care au câteva ore de admirat orașul. M-am gândit că acestora le-ar putea fi utilă o propunere de itinerariu de o zi în Ronda, cu obiectivele marcate și câteva sugestii de opriri adiționale.

Nu am reușit însă să mă rezum la o singură variantă, așa că am făcut două. Detaliez mai jos care și în ce caz este mai potrivită.

informații utile pentru vizita în Ronda - cum alegi itinerariul potrivit

  • traseul de pe hartă are mai puțin de 4km în total. Distanțele nu sunt mari în Ronda, însă vă veți opri mult mai des decât v-ați aștepta și sunt câteva porțiuni de urcare/coborâre.
  • puteți face drumul și în sens invers. Prima variantă cu sensul propus este gândită încât sa vedeți apusul la Jardines de Cuenca, pentru priveliștea de aici.
  • am gândit aceste propuneri pentru a include o vizită în interior, pe îndelete, la mina de apă de la Casa del Rey Moro. Sunt niște priveliști impresionante de acolo, pe care probabil veți dori să le savurați. Una dintre ele este cea din imaginea alăturată.
  • diferența dintre cele două itinerarii este reprezentată de punctul de pornire, relevant pentru momentul zilei în care sosiți în Ronda. Dacă ajungeți dimineața recomand varianta 2, cu plecare de la parcarea El Castillo. Astfel la ora prânzului și pe la mijlocul drumului veți ajunge exact în zona cu cea mai mare densitate de restaurante (în apropierea Plaza del Soccoro).
  • nu uitați să verificați programul de funcționare al locurilor în care doriți să intrați

Versiunea 1 - plimbare de o zi în Ronda cu apus de soare la Jardines de Cuenca

O variantă pentru a lua prânzul, dacă alegeți acest itinerariu, este Meson Carmen de la Ronda. Mâncarea este delicioasă, dar programul imprevizibil și prețurile piperate. (Noi considerăm că o masă acolo merită banii).

Versiunea 2 - itinerariu pentru zi în Ronda cu pauză de prânz în zona centrală

post a comment