fbpx
Sus
  >  Planificare   >  Călătorii în vremea COVID   >  Iarna 2021 la plajă – 15 destinații exotice (fără carantină pentru persoanele vaccinate)
iarna 2021 la plajă fără carantină - destinații exotice

Parcă atunci când vremea de afară devine neprietenoasă, tindem să visăm iar la mare și soare. Pentru cei cu dor de plajă, ca noi, am selectat o listă de destinații exotice cu vreme bună și în care persoanele vaccinate nu intră în carantină.

Evident, știm cu toții că regulile se pot schimba peste noapte. Având în vedere explozia de cazuri din țara noastră, există oricând riscul ca aceasta să intre pe vreo listă colorată a țării pe care doriți să o vizitați. Verificați constant sursele oficiale pentru a fi la curent cu posibilele modificări ale condițiilor de călătorie pentru țara aleasă și pentru a avea informații complete. Nu vă bazați pe o singură sursă, deoarece se întâmplă adesea să găsesc informații neactualizate pe site-urile oficiale.

Nu am inclus toate țările, nu este un top, nu este o listă de recomandări. Este o listă de destinații pe care le-am identificat ca fiind deschise pentru turiștii vaccinați, fără a le impune condiția carantinei. Ar putea să servească drept inspirație sau punct de plecare în planificarea unei călătorii. Sau nu. Ordinea este aleatorie.

Mauritius

Maurițius a fost închis o perioadă lungă de timp, sau deschis în condiții complet neprietenoase cu turiștii. Acum călătorii vaccinați nu numai că se pot bucura de o iarnă pe plajă, dar o pot face chiar din prima zi, deoarece în cazul lor nu este solicitată carantina.

Insula nu are cele mai simple proceduri de intrare, dar asta poate veni și cu beneficiul de a o găsi mai liberă :). Pe scurt: pentru a călători în Maurițius aveți nevoie de dovada vaccinării și un test PCR făcut cu 72h înainte de plecare, precum și de completarea formularului de aici.

Cei ce stau la hotel for mai face două teste antigen, unul în ziua 0 și altul în ziua 5. Cei ce aleg alte tipuri de cazare vor face un test PCR (gratuit) în ziua 0 și un test antigen in ziua a 5-a. Cel din urmă nu trebuie făcut la o clinică.

Consider Maurițius o destinație potrivită și pentru a merge acolo cu un copil mic sau chiar bebeluș. Care au fost motivele care ne-au făcut pe noi să o alegem, am povestit <<aici>>.

Maldive

Un loc care nu putea lipsi dintr-o listă de destinații exotice, având în vedere că o puteți vizita fără a sta în carantină. În acest moment puteți ajunge în Maldive doar cu un test PCR, făcut cu maxim 72h înaintea îmbarcării, și după completarea declarației de sănătate (cu cel mult 24h înaintea îmbarcării).

Cei vaccinați împotriva SARS-COV2 nu sunt exceptați de la prezentarea testului PCR. Aceștia pot însă să se cazeze pe orice insulă de localnici. Mai multe detalii aici.

Înainte de a planifica o vacanță acolo și până la data plecării urmăriți potențialele modifcări pe:

Oman

Turiștii vaccinați cu schema completă pot călători în Sultanatul Oman fără a intra în carantină. Vor trebui să prezinte însă și rezultatul unui test negativ PCR făcut cu 96h înainte de sosire, dacă zborul durează peste 8h, 72h înainte de sosire pentru zborurile sub 8h. Atât certificatul de vaccinare cât și rezultatul testului, ambele incluzând și un QR code, trebuie înregistrate în Traveler Registration Form (TRF)

Copiii sub 18 ani nu trebuie să prezinte certificat de vaccinare.

Pentru a urmări condițiile de călătorie, puteți accesa Oman Airports.

Câteva motive de a merge în Oman poți descoperi aici >>>

Emiratele Arabe Unite (Dubai & Abu Dhabi)

Dubai

Turiștii ce își doresc să viziteze acest emirat trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR, făcut cu maxim 72h înainte de îmbarcare. Nu există excepții pentru pentru cei vaccinați. Condițiile de călătorie sunt actualizate pe site-ul FlyDubay aici.

Abu Dhabi

Emiratul Abu Dhabi a ridicat măsura carantinării vizitatorilor vaccinați. Aceștia vor trebui însă să prezinte și rezultatul negativ al unui test PCR, făcut cu maxim 48h înainte de îmbarcare și vor fi testați și la sosirea în Abu Dhabi. Rezultatul testului vine în 90 de minute, iar turiștii pot pleca spre cazare în acest interval.

Dovada vaccinării trebuie inclusă într-un Register Arrivals Form cu 48h înaintea călătoriei. Informații actualizate și complete despre condițiile de călătorie în AbuDhabi găsi pe site-ul oficial pentru turism al acestui emirat.

Republica Dominicană

Republica Dominicană poate fi vizitată de către turiști, care se pot bucura de  vacanța de iarna la plajă fără carantină sau test în prealabil, conform site-ului oficial pentru turism. Se fac însă teste aleatorii pe aeroport, de la care sunt exceptați cei ce prezintă un certificat de vaccinare sau rezultatul negativ al unui test PCR.

De urmărit:

Sri Lanka

După lungi perioade de ezitări, urmate de proceduri complicate, în sfârșit SriLanka s-a deschis fără restricții pentru călătorii vaccinați. Aceștia trebuie însă să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR, certificatul de vaccinare și o declarație de sănătate. Nu vor fi testați la sosire și sunt liberi să călătorească oriunde pe insulă și să stea la ce tip de cazare își doresc.

Există informații contradictorii legate de necesitatea asigurării de sănătate obligatorii de 12USD pentru cei vaccinați. Aici zic că ar fi obligatorie pentru toți călătorii, aici că cei vaccinați ar face excepție. Informațiile sunt de pe același site, culmea.

Copiii de până în 12 ani ce călătoresc cu părinții vaccinați sunt exceptați de la testarea la sosirea în SriLanka. Excepția nu este valabilă și pentru cei nevaccinați cu vârste cuprinse între 12-18 ani.

Pentru detalii și informații la zi, recomand să urmăriți:

Sri Lanka - conditii de calatorie 2021

Tanzania

Imaginile din Zanzibar și cele din safari-urile în celebrele parcuri din Tanzania sunt seducătoare, iar țara primește în continuare turiști fără obligația de carantinare. Spre deosebire de iarna trecută însă, toți pasagerii trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR recoltat cu 72h anterior sosirii în acest stat. Persoanele vaccinate împotriva SARS-COV-2 nu fac excepție.

destinatii de plaja fara carantina - Zanzibar

Egipt

Nu e nicio surpriză, Egiptul rămâne deschis și in sezonul de iarnă. Chiar dacă, din punctul meu de vedere, nu este vremea ideală pentru plajă, țara are mult mai multe de oferit și sezonul acesta este perfect pentru a explora templele.

Pentru a intra în Egipt aveți nevoie certificatul de vaccinare, care să ateste completarea schemei complete cu minim 14 zile înainte de data călătoriei.

Viza este necesară și se poate obține la sosire sau online aici.

Ca și până acum, numărul testelor este neglijabil raportat la populație, deci nu puteți avea o imagine legată de riscul de a contacta boala acolo. Acesta este un aspect pe care l-aș recomanda a fi luat în considerare de cei ce călătoresc cu copii, cei din urmă neputând fi vaccinați.

De urmărit mae.ro pentru a fi la curent cu condițiile de călătorie și site-ul OMS pentru a vedea evoluția cazurilor.

Conditii de calatorie in Egipt

Aruba

În acest moment prezentarea rezultatului negativ al unui test PCR pentru călătorii români este obligatorie indiferent de statusul vaccinării. România este considerată „high-risk”. Înaintea plecării va trebui să achiziționați o asigurare „Aruba Visitor” și să obțineți online cardul de intrare. Informații detaliate despre procedura de intrare si testare găsiți aici.

De urmărit: site-ul oficial de turism.

destinatii exotice fara carantina plaja iarna 2020-2021

Costa Rica

O destinație care pe lângă plajă oferă multe alte experiențe în aer liber, un loc ideal pentru cei ce preferă să își petreacă timpul în natură: Costa Rica.

Accesul este permis tuturor turiștilor. Cei vaccinați și minorii nu mai este obligatoriu să prezinte o poliță de asigurare achiziționată de la o firmă din Costa Rica

Înainte de plecare, toți călătorii trebuie să completeze formularul de sănătate de aici.

De urmărit:

Costa Rica - destinatii de plaja iarna epidemiei

Turks & Caicos

Conform site-ului oficial de turism, insulele sunt deschise pentru turiștii vaccinați cu condiția prezentării unui rezultat negativ al unui test PCR și a unei preautorizări, ce se poate obține de aici

Informații complete despre toți pașii de urmat, găsiți pe site-ul oficial de turism.

Turks and Caicos destinatii de plaja iarna fara carantina

Ecuador

Călătorii vaccinați pot intra în Ecuador și fără test, însă acesta va fi solicitat pentru copiii de peste 2 ani care îi însoțesc. La sosirea în acea țară trebuie prezentată o declarație de sănătate, pe care o descărcați de aici.

Pentru cei ce vor să viziteze Insulele Galapagos, rezultatul negativ al unui test PCR este o condiție obligatorie, indiferent de statusul vaccinării.

Surse de urmărit: site-ul oficial dedicat turismului și MAE.ro

Ecuador conditii de calatorie 2020 test COVID

Guadelupe

Intrarea în Guadeloupe este permisă fără carantină călătorilor vaccinați. Necesitatea prezentării unui test la îmbarcare sau testarea ulterioară la destinație depind de încadrarea țării de origine pe lista portocalie/ roșie din Guadeloupe. Detalii aici.

Informațiile disponibile pe MAE.ro sunt limitate, vă recomand să urmăriți site-ul aeroportului sau să contactați Oficiul pentru turism prin intermediul site-ului sau paginii de Facebook (răspund relativ repede).

Guadeloupe conditii de calatorie - destinatii de plaja in aprilie

Mexic

Mexic este o altă destinație populară printre românii ce caută o destinații exotice fără carantină sau prea multe restricții.

Mexicul primește vizitatori fără test PCR, indiferent de statusul vaccinării solicitând doar completarea unui chestionar de sănătate.

Verificați însă dacă țara de tranzit nu are solicitări suplimentare.

De urmărit:

Mexic - destinatii de plaja iarna fara carantina

Sint Maarten

Turiștii își pot petrece vacanța pe insulă fără carantină. Cei veniți din țări considerate cu grad mare de risc, precum România, vor trebui ca în primele 5 zile să își monitorizeze și raporteze temperatura. Pentru intrare este necesar un test PCR făcut cu maxim 72h înainte de plecare și obținerea preautorizării.

Informații oficiale și detalii legate de intrare se află pe site-ul oficial al turismului.

sint maarten - plaja in iarna pandemiei

Comentează