fbpx
Top
  >  Călătorii în familie   >  Stâna lui Aidan – cazări izolate în România – jud. Cluj
Stana lui Aidan - cazari izolate in romania

După cum am mai scris și cu alte ocazii, în această vară am preferat cazările care să ne permită distanțarea socială. Pentru mine acest lucru presupune să împărțim cât mai puține spații comune. Așa am căutat și descoperit Stâna lui Aidan (în Jud. Cluj), la care am stat o noapte în drumul nostru spre Bihor prin luna iunie.

Unde este și ce facem acolo

”Stâna” se află în Ciurila, județul Cluj, la aproximativ 25 km/30 de minute de condus de Cluj-Napoca. Include un restaurant cu terasă, plus posibilitatea de a lua masa pe pajiște, cazare într-o căsuță, un mic loc de joacă și o zonă cu animale și păsări de curte. Este în apropierea unui lac în care se pescuiește, deci opțiunea de înnoptare acolo poate fi interesantă pentru cei pasionați. (Sau pentru ceilalți membri ai familiei, care ar dori să le fie aproape, dar într-un loc confortabil)

Pentru noi a fost combinația potrivită după o zi cu mai multe ore de condus pe șosele patriei, care pe mine mă obosesc (și enervează) teribil.

stana lui Aidan - cazari izolate judetul Cluj

Copilul, plictisit și plin de energie după drum, a putut sa o descarce alergând prin curte fără sa fie nevoie să stea un părinte la un metru în spate. Cățeii, mieii, găinile și alte viețuitoare au preocupat-o suficient cât să înlăture și mai puțin buna dispoziție generată de plictiseală.

A urmat cina, delicioasă, pe care și cei mai mofturoși dintre noi au apreciat-o. Ne-a plăcut că seara, după plecarea oaspeților de peste zi, cât și dimineața, înainte de sosirea unora noi, ne-am putut bucura de liniște și …distanțare. Nu la mult timp după cină însă, mai mult de nevoie decât de voie, ne-am retras în căsuță. Începuse o furtună în toată regula.

loca de joaca - stana lui Aidan
curte - stana lui Aidan

Informații utile pentru o ședere la Stâna lui Aidan:

Cazare:

Căsuța are o cameră, hol, baie proprie. În cameră găsiți un pat dublu, nu foarte mare. Noi am dormit rezonabil cu un copil de 3 ani, cu unul mai mare probabil l-am fi găsit neîncăpător.

Locul este nou însă amenajat rustic. Ne-am simțit bine acolo, camera e aerisită și ne-a dat un sentiment de confort. Nu există bucătărie sau posibilitatea de a va gospodări în cazul unei șederi mai lungi.

Rezervări:

Rezervările se pot face aici, unde puteți găsi și recezniile altor oaspeți.

stana lui Aidan - cazari izolate in Romania judetul Cluj
cazari izolate in Romania judetul Cluj

Mâncare:

Micul dejun e inclus în prețul cazării, iar pe booking.com se poate (sau se putea când am făcut noi rezervarea) adăuga și cina. Nu prea are rost însă. Acea sumă doar se scade din nota de plată, deci fie o plătiți când faceți rezervarea fie la fața locului. Nu este nicio diferență (cam ciudat, după părerea mea).

Mâncarea este gustoasă, preparată din ingrediente producție proprie sau de prin zonă. Nu este însă foarte baby-friendly, de reținut dacă mergeți cu copilași mici. Micul dejun este unul foarte simplu, tradițional, bun pentru noi dar nu am prea avut opțiuni pentru cea mică. Am scris aceste lucruri pentru a merge pregătiți dacă alegeți să îi vizitați, nu văd varietatea mai redusă a meniului ca pe un minus acolo.

Percepția mea despre loc este că a fost construit în jurul unui concept de tihnă și simplitate. Se concetrează pe câteva feluri de mancare, din ingrediente proaspete, atent alese și gătite cu grijă. Iar acest lucru l-am simțit în savoarea mâncării.

Și să nu uit, un detaliu foarte important (pentru mine cel puțin): cafeaua e bună. Mai mult, o poți savura în liniște alături de o gură de aer proaspăt.

Meniul îl găsiți pe pagina lor de Facebook, se schimbă săptămânal (cred). Pentru a-i vizita la masă este nevoie de rezervare, deci aveți ocazia de a pune toate întrebările pe care le considerați relevante.

mancare - Stana lui Aidan
stana lui Aidan - cazari izolate judetul Cluj

Recomand?

Da. Din păcate însă, cu rețineri.

Îmi dau seama că distanțarea socială este oarecum incompatibilă cu conceptul acelui loc, însă eu nu o găsesc de trecut cu vederea. De exemplu, mi se pare esențială purtarea măștii pentru persoana care ne servește mâncarea, în momentul în care apropierea fizică este inerentă.

Mi-ar plăcea să revenim la un moment dat când/ dacă viața va reveni la ”vechiul normal”. Cred că sunt niște oameni cu care am avea lucruri interesante de povestit la un pahar de vin.

Nu am beneficiat de nicio recompensă, în bani sau în natură pentru această recenzie. Vizita și experiența noastră, de la rezervare până la plecare, sunt ca cele ale oricărui client. Părerile exprimate sunt subiective.

Comments:

  • decembrie 7, 2022

    Foarte interesant articolul. Acum ca a revenit viata la normal putem merge linistiti.

    reply...
  • februarie 15, 2023

    Zona este foarte frumoasă, pe acolo trece maratonul MTB, mai bine zis trecea pentru că nu se mai organizează.

    reply...

post a comment