fbpx
Top
  >  de prin lume   >  3 parcuri geotermale – culorile surprinzătoare ale naturii (I)
Wai O Tapu Noua Zeelandă

Noua Zeelandă este o destinație bine cunoscută pentru experiențele în natură si peisajele sale. Deși insula de Sud este preferata majorității, și cea Nordică are de dezvăluit câteva locuri care îți încântă privirea. Parcurile geotermale din apropierea orașului Rotorua se numără printre acestea. Vi le prezint în ordinea distanței față de oraș:

Te Puia
Te puia

1. Te Puia

Este motivul principal pentru care turiștii ajung în Rororua și cel mai popular dintre cele trei parcuri (nu și cel mai impresionant, din punctul meu de vedere). Aici se găsește Pōhutu, cel mai mare gheizer activ din emisfera sudică, care erupe o dată sau de două ori în fiecare oră și uneori atinge înălțimi de 100 de metri. În limba Māori Pōhutu înseamnă „împroșcare constantă”

Pe lângă parcul geotermal, Te Puia găzduiește și Institutul de Arte si Meserii Maori, spectacole tradiționale și un centru de conservare al pasărilor Kiwi.

Biletele se pot rezerva și online, pentru a evita cozile. La fiecare oră oferă un tur al cărui cost este inclus. Prețul biletului pornește de la 54 NZD (aproximativ 30 EUR) pentru un adult pentru acces o zi – copiii sub 5 ani au gratuitate.

2. Wai O Tapu

Este locul care îți va lua respirația…și la figurat și la propriu (deoarece aerul poate fi greu respirabil, în funcție de cum bate vântul). Culorile solului și ale apei par de pe altă planetă!

Se află la 30 de km de Rotorua, iar o vizită durează aproximativ 2-3h, dacă ajungeți dimineața să prindeți si erupția gheizerului (noi nu am reușit). Site-ul parcului oferă informații complete despre vizită și posibilitatea de a cumpăra biletele online – 32 NZD/ adult, copiii sub 5 ani nu plătesc bilet.

3. Orakei Korako

Cel mai îndepărtat și cel mai liber dintre cele trei nu a fost și mai puțin impresionant. Se află la 70km de Rotorua și 40km de Wai O Tapu (cu care poate „împarți” o zi).

Ajungeți pe malul unui lac, de unde veți traversa spre parc. Acolo am trăit din nou sentimentul că suntem pe o alta planetă.

Găsiți pe site toate informațiile necesare pentru a organiza vizita precum și posibilitatea de a achiziționa biletul online.

Mai multe detalii despre experiența noastră în Noua Zeelandă puteți citi aici.

Comments:

post a comment