fbpx
Top
  >  de prin lume   >  O dată în viață – Whitehaven Beach din avion, de pe apă, pe nisip
Spuneam într-o altă postare, despre cum îmi rămâne în minte câte o fotografie și caut apoi să văd acea imagine în realitate. Așa s-a întâmplat și cu Whitehaven Beach, o plajă parcă nesfârșită, cu cel mai alb nisip alb. Când ne-am hotarât să mergem în Australia am inclus-o imediat în itinerariu, chiar dacă timpul era scurt și „ocolul” semnificativ.
Plaja se află pe insula Whitsunday, cea mai mare din arhipelagul cu același nume. Este accesibilă cu barca, avionul sau elicopterul din insula Hamilton sau Airlie Beach.
Noi am ales plecarea din oraș, în care am ajuns cu un zbor direct din Sydney. Aeroportul cel mai apropiat este Whitsunday Coast (IATA: PPP), la aproximativ 40km. Airlie Beach este un orășel mic, făra prea multă acțiune și o atmosfera relaxată. Am petrecut două zile acolo și au fost mai mult decât suficiente.
Una dintre zile a fost, evident, dedicată motivului pentru care am ajuns pâna acolo: excursia pe insulă. Și pentru că poza pe care o văzusem era făcută din avion, am jonglat in așa fel cu bugetul încat să fac loc și unui zbor deasupra acestei plaje si a Marii Bariere de Corali. Am ales un tur „Fly & Cruise” pentru a avea toată ziua organizată de același operator local.
A fost o experiență din categoria „o dată în viață”, o zi în care zâmbetul și uimirea mi s-au citit tot timpul pe față. Am început la prima oră cu zborul, urmat de drumul cu barca pană pe insulă. Ajunși acolo, am urcat pe un deal până într-un loc ce oferă o priveliște superbă, căreia pozele mele nu îi fac cinste. Am mers apoi pe plaja ce părea interminabilă prin cel mai fin nisip alb pe care am pășit vreodată.

Câteva detalii organizatorice: turul costă aproximativ 215 EUR/ persoană. Pentru a avea șanse cât mai mari să va bucurați de vreme bună, recomand sa mergeți de la jumătatea lui Mai până în Noiembrie.

Mai multe despre vacanța noastră în Australia puteți citi aici.

post a comment