fbpx
Sus
  >  Călătorii în familie   >  Top 10 plaje preferate de noi în Insulele Canare
Top plaje din insulele Canare - Tenerife Gran Canaria La Palma Fuerteventura Lanzarote

Tocmai ce am revenit dintr-o călătorie de două luni prin Insulele Canare unde am descoperit, printre altele, și niște plaje ce merită cu prisosință o vizită. Am fost prin Tenerife, Gran Canaria, La Palma, Fuerteventura și Lanzarote dar nu am ajuns (încă) în La Gomera și El Hiero. Din acest motiv, nu veți întâlni locuri din ultimele două în topul preferințelor noastre.

Cum frumusețea e (și) în ochii privitorului, topul acesta ne reflectă gusturile. Ca să știți dacă merită să dați scroll până la capăt sau nu, vă spun de acum cam ce căutăm noi: locuri în care să vedem în primul rând măiestria naturii. Apreciem un duș pe plajă și un chioșc de unde să ne cumpărăm o sticlă de apă, dar aceste aspecte nu sunt prioritare. Dacă vă încântă plajele cu beach bar-uri și șezlonguri, nu le veți găsi în acest articol.

Nu am cuprins toate locurile prin care am fost ci am încercat să selectez zece dintre ele care au fost memorabile. Cu siguranță nici nu le-am văzut pe toate. De exemplu, am ratat Playa Abama din Tenerife, despre care am aflat abia apoi de la Travelista.ro.

Am ales șapte plaje cu nisip alb/auriu și trei cu nisip negru. Poate mai îmi spuneți și voi ce am ratat 🙂

7 plaje cu nisip alb și auriu preferate de noi în Insulele Canare

1. Risco del Paso/ Playa de Sotavento - Fuerteventura

Playa del Risco del Paso împreună cu Playa de la Barca și altele mai mici formează Playa de Sotavento: una dintre cele mai lungi plaje din Fuerteventura. Este un loc liniștit, ce vă permite să savurați natura în cea mai pură formă. Este un loc în care să reveniți în diverse momente ale zilei deoarece peisajul din Playa del Risco del Paso se schimbă drastic o dată cu fluxul și refluxul.

În momentul maxim de reflux se formează o plajă ce se întinde până aproape de linia orizontului, când o priviți din parcare. În perioada fluxului se formează lagune și bancuri de nisip, motiv pentru care copilul nostru o știe drept „plaja cu insulițe”. Apa puțin adâncă din aceste lagune se încălzește și este ideală pentru bălăceală, fiind locul ideal pentru cei mai mici membri ai familiei.

Atenție că ple plajă nu veți găsi niciun bar sau restaurant. Nu uitați să luați la voi apă!

2. Playa De La Concha - Isla De Lobos (Fuerteventura)

Isla de Lobos se află la nord de Fuerteventura, între aceasta din urmă și Lanzarote. Puteți ajunge acolo în numai 15/20 de minute cu una dintre mai multele bărci ce pleacă din Corralejo.

Playa de la Concha este plaja principală a insulei și puteți ajunge la ea făcând stânga la bifurcația drumului ce pleacă de la ponton. Are nisip alb-auriu, și este împărțită în două părți de o zonă stâncoasă. Laguna, cu apă mică și cristalina, este ferită de valuri și vă va încânta cu multe nuanțe de turcoaz. 

Nici această plajă nu este una amenajată, deci trebuie să vă asigurați că aveți la voi toate cele necesare. Singurul restaurant de pe insulă închidea la ora 15 când am fost noi și se afla cam la 20 de minute de mers.

PS: A fost dificil să stabilesc un top al plajelor preferate din Canare, aceasta fiind un candidat serios la primul loc.

3. Playa Papagayo - plaja preferată din Lanzarote

Cam de fiecare data când am ne-am zdruncinat pe drumuri neasfaltate, efortul a meritat. Playa Papagayo nu a făcut excepție.

La prima vizită acolo am fost fascinată de culorile apei, într-o zi cu vânt nu prea domol dar fără valuri în golful ce adăpostește plaja. Când spun „nu prea domol”, în cazul Lanzarote se citește „care aproape mă lua pe sus când făceam aceste fotografii”. Jos însă nu se resimțea așa tare și copilul s-a putut juca în nisip fără a-l trimite pe tot în ochii noștri.

Pont: chiar dacă pare mai ocolit, alegeți traseul ce trece prin Playa Blanca și astfel înjumătățiti distanța parcursă pe drum neasfaltat.

4. Plajele din Parcul Național Dunas del Corralejo - Fuerteventura

Parcului natural Dunas de Corralejo, situat în nordul insulei, este una dintre atracțiile principale din Fuerteventura. Grandes Playas de Corralejo cu fâșiile sale lungi de nisip și apele turcoaz, oferă câte ceva pentru toate gusturile. Sub această denumire găsiți o „colecție” de plaje: de la Playa Alzada mai spre sud până la Playa del Pozo în nord. 

5. Dunele din Maspalomas - Gran Canaria

Dunele din sudul insulei Gran Canaria, în Maspalomas, întâlnesc oceanul și formează o plajă lungă și lată. Playa Inlges, Playa de Maspalomas, El Veril sunt denumiri sub care sunt recunoscute câteva dintre zonele acesteia.

6. Plaja Cofete - Fuerteventura

Ziceam mai sus despre drumuri neasfaltate și recompensele pe care le-am găsit la finalul lor. Playa Cofete este, probabil, cel mai bun exemplu de acest gen din Fuerteventura. Peisajul este unul absolut încântător și am regretat că vântul puternic nu ne-a permis să poposim mai multe ore acolo.

De notat: asigurarea mașinii nu acoperă eventualele daune ale mașinii când conduceți spre acest loc. Drumul însă ni s-a părut decent și nu ne-a dat emoții. Dacă sunteți mai precauți din fire, puteți ajunge acolo și cu mijloace de transport în comun.

7. Playa de Matorral - Morro Jable - Fuerteventura

Un alt loc în care plaja se întinde cât vezi cu ochii – Playa la Matorral o fâșie lungă de nisip de peste 3 km. Din ce am citit aceasta ar avea trei zone mari distincte, separate de farul Morro Jable. Zona din sudul farului, aproape de centrul orașului și de promenada sa de pe malul oceanului, este populară printre familiile cu copii, fiind zona în care am poposit și noi pentru o după-amiază. Zona din nordul este mai extinsă și găzduiește rezervația naturală Jandía. Există mai puțini vizitatori această parte a plajei și nudismul permis.

Top 3 Plaje cu nisip negru preferate de noi în Canare

1. Playa Zamora - La Palma

Un loc pe care nu îl aveam pe itinerariu, dar pe care mă bucur că l-am descoperit. Cum coboram spre mare mi s-a părut că zona de coastă arată foarte interesant și am decis să fac dreapta, când Google zicea stânga. Am găsit oceanul foarte supărat, motiv pentru care nu am stat mai mult pe acea plajă.

Dacă îl găsiți mai calm, este o zonă în care se poate și înota. Am fost surprinsă să observ și dușuri, iar lângă plajă aveți și un restaurant.

Despre alte zone de coastă fascinante din La Palma am povestit aici.

2. Playa de los Ciclos - Lanzarote

O plajă celebră și fascinantă pe care nu am văzut-o, din păcate, decât de sus. Drumul de acces era închis în această perioadă și timpul nu ne-a permis să o vizităm mergând pe jos.

Playa de los Ciclos - Charco Verde - Lanzarote

3. Playa El Bollullo - Tenerife

Pentru a ajunge la Playa El Bollullo, trebuie să treci prin ceva emoții conducând pe străzi foarte înguste, în pantă, neștiind ce apare după fiecare curbă. Peisajul însă va răsplăti efortul.

Acesta a fost topul plajelor noastre favorite din Insulele Canare. După cum probabil ați observat, majoritatea se află în Fuerteventura, pe care o consider cea mai cea dintre ele la acest capitol.

Dacă voi aveți alte preferate, vă aștept să ni le arătați și nouă într-un comentariu pe pagina de Facebook.

Comentarii

  • Andreea

    aprilie 3, 2021

    Foarte fain top-ul!
    Nota bene: pt. Playa Cofete poti face asigurare extra pentru cca. 10 euro, eu am facut si bine am facut (ca omu’ patit nu-i niciunu’, cum ar zice ardeleanul 🙂 )

    reply...

Comentează