fbpx
Top
  >  Călătorii în familie   >  Cum a fost la Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana – cazare pe plajă în Abu Dhabi
Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana - cazare pe plajă în Abu Dhabi

În 2020 Abu Dhabi nu a avut condiții prea prietenoase de intrare pentru turiști. Acest lucru pe noi chiar ne-a atras într-un fel, fiind în căutarea unor destinații cât mai puțin aglomerate. Așa am ajuns să stăm la finalul lui Octombrie la Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana, un loc care ne-a plăcut și la care am și revenit apoi. Și pentru că o companie aeriană tot promite începerea zborurilor în acea direcție, m-am gândit că ar putea fi utilă o recenzie de cazare în Abu Dhabi.

De ce am ales Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana pentru cazare în Abu Dhabi

Trei lucruri m-au convins să selectăm acest hotel:

  1. este chiar pe plajă și are și piscină
  2. prețul, pe care l-am găsit foarte atractiv ținând cont de localizare și standardul de 5* – 110 EUR/ noapte pentru un apartament cu mic dejun inclus.
  3. Recenziile de pe Booking.com și alte site-uri de profil.

Impresiile au fost unele pozitive încă de când am ajuns. Checkin-ul a fost foarte rapid, cu toate verificările necesare în contextul COVID: dovada testul negativ, data intrării în Emirate, etc. Personalul a fost atent să ne ajute cu bagajele și să ne ghideze către locul de parcare – pe scurt: la nivelul așteptărilor pe care le crează stelele de pe ușă.

Camera/ apartamentul

Noi am optat pentru un apartament clasic, ce are un dormitor și cameră de zi. (Deși am stat de două ori câte o săptămână acolo, acum am văzut că nu l-am fotografiat) Din punctul meu de vedere, în realitate arată mai bine ca în pozele pe care le găsiți pe Booking.com sau pe site-ul propriu. Atât în camera de zi cât și în dormitor pe jos era mochetă, pe care o prefer în favoarea gresiei.

Dormitorul avea acces din hol, unde se afla și o toaletă de serviciu. Baia principală poate fi accesată din dormitor și este relativ spațioasă, având și cadă și cabină de duș, separate.

Din punct de vedere al curățeniei nu avem nimic de reproșat, era impecabilă. S-a întâmplat să nu poată veni la curățenie într-o zi, pentru că am stat în cameră, și ne-au sunat seara să ne întrebe dacă avem nevoie de ceva. Ne-au adus apă, care este din partea casei și pe care o completează zilnic.

Micul dejun și restaurante

Micul dejun, care era inclus în prețul camerei, este variat și gustos. L-aș califica la un nivel corect, raportat la așteptări, nu ceva memorabil (cum a fost cel de la Atlantis, the Palm)

Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana, Abu Dhabi

Nu am încercat restaurantele hotelului, cu excepția celui în care se servește și micul dejun. Aveau un meniu de prânz prestabilit cu trei feluri de mâncare (aperitiv, fel principal, desert) și băuturi nonalcoolice, ce includea mai multe opțiuni pentru fiecare, la 145 AED/ persoană. Mâncarea a fost foarte bună, dar și prețul relativ piperat.

Plaja și piscina de la Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana

Piscina a fost locul favorit al copilului, așa că, în zilele în care am rămas la hotel peste zi, nu am apucat să ajungem și pe plajă. Să nu credeți că plaja ar fi fost departe. Era fix lângă piscină. Puteai practic sa ieși din piscină, mergi 20 m și intri în mare.

Atât zona de lângă piscină cât și plaja aveau zone desemnate pentru persoane fără partener, cupluri și familii. Pe lângă piscina pentru copii mici, mai există zone adaptate pentru copii – de diverse adâncimi și în cea mare. Lângă prima se află și un mic loc de joacă, iar după acesta toaletele.

Fiind cu copil mic, am apreciat confortul de a avea piscina, plaja (chiar dacă nu am folosit-o), locul de joacă și toaletele în imediata apropiere (într-o rază pe care o estimez a fi de maxim 20 m)

Localizarea

Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana este situat pe malul mării, într-o lagună din apropierea Palatului Prezidențial. Aveți nevoie de mașină pentru a vă deplasa, în imediata apropiere nu există zone cu restaurante, alei pietonale, atracții, etc. Cu toate acestea, pentru noi nu a reprezentat un minus semnificativ, dar este de luat în considerare.

La o foarte scurtă distanță de condus ajungeți pe Abu Dhabi Corniche, care are o zonă lungă de promenadă presărată din loc în loc cu restaurante și chioșcuri. Marina Mall este și el la o distanță de 10 minute de condus de hotel.

Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana view from the window

Pentru noi Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana a fost una dintre alegerile bune pe care le-am făcut în călătoria din Emiratele Arabe Unite. Recomandăm acest hotel mai ales celor care călătoresc cu copii mici, pentru confortul ce îl oferă zona plajei și a piscinei.

Nu am beneficiat de nicio recompensă, în bani sau în natură pentru această recenzie. Vizita și experiența noastră, de la rezervare până la plecare, sunt ca cele ale oricărui client. Părerile exprimate sunt subiective.

post a comment