fbpx
Top
  >  Călătorii în familie   >  Impresii de la Furaveri Resort & SPA – Maldive
Furaveri resort - hotel în Maldive all inclusive

Fiind penurie de destinații exotice deschise la finalul lui 2020, după ce am întors harta pe toate părțile și am simulat n variante de zboruri către alte destinații, am ajuns și noi în Maldive. Ne aflam în Dubai la momentul planificării, și faptul că aveam un zbor direct a cântărit semnificativ în decizie. Am ales să stăm la un resort de 5 stele, la o vilă pe plajă, chiar dacă imaginea pre-pandemie pe care o aveam despre o vacanță în această destinație exotică era cu totul alta.

Criteriile după care am selectat resortul din Maldive

Ce am căutat noi la un resort, ținând cont și de contextul COVID:

      1. să aibă house-reef accesibil de pe plajă. Motivul principal pentru care am ales Maldive a fost ca cea mică să poată face snorkeling și să vadă viețuitoare marine
      2. să fie mic și cât mai „aerisit”: să aibă doar vile în care să se găsească câte o unitate de cazare, astfel asigurându-ne de o densitate mai mică a vizitatorilor.
      3. un raport calitate/ preț rezonabil, având în vedere și perioada de vârf în care călătoream. Am avut în vedere costul total, incluzând transferurile și alte costuri cu evenimente „obligatorii” pe care le resorturile le bagă pe gât în perioada sărbătorilor.
      4. recenzii bune pe site-urile de profil, cele mai importante considerându-le pe cele recente. În foarte multe locuri criza generată de epidemie a alterat calitatea serviciilor, motiv pentru care impresiile călătorilor din anii anteriori sunt mai puțin relevante.

Unde și cum este Furaveri Resort & SPA

1. Localizare și transfer

Furaveri este un resort de 5* localizat în Raa Atol, cam la 45 min de zbor la sud de Male. Pentru a ajunge acolo aveți două opțiuni de transfer:

    1. cu hidroavionul, un zbor de 45 de minute care vă lasă direct la resort. Această variantă este disponibilă doar pentru cei ce ajung în Male în timpul zilei, între orele 6 și 15:30, la un preț de 400 USD/ adult și 200 USD/ copil până în 12 ani. Este cu siguranță costisitor, însă drumul este o experiență memorabilă în sine.
    2. zbor intern până în Dharavandhoo și transfer cu barca de acolo (pentru cei ce sosesc în Male între 15:30 – 21:30, oră după care nu se mai poate face transferul). Durata totală a drumului este de aproximativ o oră și jumătate, iar costul perceput de resort este de 280 USD/ adult și 140 USD/ copil până în 12 ani. Nu am verificat dacă transferul poate fi organizat și individual, ceea ce ar putea ajuta la o posibilă optimizare a costului.

2. Tipuri de vile

Furaveri este un resort mic ce are doar 168 de vile, cam în 20 de minute putând face ocolul insulei, pe plajă. Include doar vile, fiecare fiind o singură unitate de cazare (în traducere, nu puteți avea vecini în aceeași casă).

Informații despre toate tipurile de vile oferite găsiți aici. Câteva detalii suplimentare, din ce am observat la fața locului:

  • Beach Villas – sunt localizate într-o zonă cu plajă foarte bună, cu nisip la intrare și recif relativ aproape
  • Beach Pool Villas – deși sunt mai scumpe și ați putea crede că optând pentru ele aveți parte și de piscină și de plajă, nu e chiar așa. Sunt localizate în zone cu pietre, ceea ce nu vă prea permite să vă bucurați de faptul că sunt chiar pe plajă. Noi am primit un „upgrade” de la Beach Villa și am stat într-una așa (fiind seară când ne-am cazat nu am observat plaja).
  • Dhoni Pool Villa – ar fi opțiunea pentru a savura și piscina privată și plaja fără a vă deplasa

 

3. Restaurante și servicii

Dintre restaurantele existente pe insulă, deschise complet sunt doar Jaafaeiy – (bufet), Udhares Bar (a la carte). Rayvilla era deschis după un anumit program redus, restaurantul mexican închis. Nu am testat nicio opțiune de cină privată ca să putem avea o opinie despre acestea.

Fiind cu copil mic am luat mesele la bufet, pe care nu l-am găsit, de multe ori, ca ridicându-se la standardul de 5*.

Alte servicii disponibile, de pe care aflați mai multe detalii pe site: sporturi de apă, Kids Cub – închis în această perioadă, zonă de wellness ce include și SPA (arată foarte bine și masajul a fost la nivelul așteptărilor).

Experiența noastră la Furaveri Resort & SPA

Cum principial am o problemă cu „steluțele” din oferte, m-a iritat cina ce Crăciun obligatorie, ce a trebuit plătită separat. Am știut de la ea de la început, mi-am asumat costul când am comparat cu alte opțiuni și tot, rațional Furaveri a fost cea mai potrivită. Eu am niște însă niște fixații legat de aceste practici ceea ce m-a determinat să nu fiu în cea mai binevoitoare dispoziție în ceea ce îi privește.

Experiența la fața locului a început însă bine, am fost preluați de la aeroport, transferați la hidroavion, iar personalul de la hotel s-a ocupat de toate formalitățile. Checkin-ul a fost și el în regulă. Nu m-a încântat însă că a trebuit să cerem de patru ori timp de două zile până să primim o hârtie cu informații complete despre pachetul all inclusive.

Cu toate minusurile observate, insula ne-a fermecat. Nisipul alb, apa turcoaz, aleile înconjurate de vegetație, liniște, oameni puțini au fost elementele care ne-au făcut șederea una plăcută.

Ne-am petrecut cele mai multe zile la plajă, pe care am găsit-o foarte liberă, în ciuda sezonului de vârf. Reciful este foarte aproape de mal, astfel încât fetița noastră a putut face snorkeling în voie, ceea ce i-a plăcut foarte mult. (Dacă mergeți cu copii, vă recomand să le aduceți de acasă mască și tub pe măsurile potrivite. Veste găsiți acolo și pentru cei mici).

Camera noastră

Momentul în care am ajuns la vila noastră a fost cel în care am decis că alegerea a fost una bună. Camera a fost foarte spațioasă, amenajată cu gust. Baia cred că a fost cea mai mare în care am intrat vreodată, cu o cadă rotundă în mijloc si acces către două dușuri exterioare (pe lângă cabina de duș din interior).

Curtea oferea intimitate, având doar o mică deschizătură în vegetație pentru accesul pe plajă. Pe acolo vedeam marea direct din pat. Piscina privată a fost locul favorit al copilului, iar șezlongurile și canapelele al meu.

Recomandăm?

Da, este un loc pe care îl recomandăm, cu mențiunile aferente legate de masă.

Nu aș recomanda locul pentru cei cu bebeluși, atât din cauza distanței față de Male cât și a opțiunilor limitate de mâncare pentru aceștia. Pentru familiile cu copii de peste 2 – 3 ani, și mai ales cărora le place snorkelingul, este un loc foarte potrivit.

post a comment