fbpx
Top
  >  de prin lume   >  Vacanța de iarnă la plajă – 17 destinații exotice în care să te bucuri de soare
unde sa mergi in vacanta de iarna la plaja

Și în anii trecuți, cam tot pe vremea asta, făceam liste cu propuneri de destinații calde pentru o vacanță de iarnă la plajă. Ce a fost diferit (și enervant) a fost că trebuia să le filtrez în funcție de condițiile de intrare. Îmi era dor de momentul în care să reîncep să caut și selectez acele locuri în funcție de ce vrem să vedem și să facem, de vreme, de prețurile biletelor de avion, etc. Așa că, după doi ani în care am petrecut mult timp documentându-mă despre restricții și condiții de călătorie, a venit și timpul să fac o listă de destinații selectate doar pe criteriul „vreme de plajă iarna”.

Anticipând câteva comentarii, încep prin a vă spune că sunt locuri pe care eu le-aș alege pentru o vacanță la plajă unde să pot face și baie în mare/ ocean. Nu sunt toate, nu sunt pentru toate gusturile sau toate buzunarele. Personal, prefer locuri în care statistic șansele de ploaie sunt reduse iar temperaturile sunt peste 25 grade și în apă și în aer.

Notă: pentru temperaturi am luat ca referință în general estimări pentru luna ianuarie și o zonă cu plajă din țara respectivă.

Ordinea este aleatorie.

1. Ecuador - Galapagos

Sezon: ploios

Media maximelor: 29ºC 

Temperatura apei: 24-25ºC 

Condițiile de călătorie <<aici>>

Din decembrie până în mai este sezonul cald în Galapagos, cunoscut și sub denumirea de sezon ploios.  În această perioadă a anului, temperaturile cresc, ajungând până pe la 30ºC, și zilele sunt calde și însorite, dar cu ploi periodice. Ploaia sosește de obicei după-amiaza și adesea se înseninează până seara.

Chiar dacă este sezon ploios, perioada este recomandată deoarece oceanul este mai calm și vizibilitatea subacvatică excelentă. Decembrie – mai oferă cele mai bune condiții pentru snorkeling și scufundări. Luați în considerare sezonul cald și dacă vă îngrijorează răul de mare.

Surse de urmărit: site-ul oficial dedicat turismului.

2. Thailanda

Sezon: uscat

Media maximelor: 28-32ºC 

Temperatura apei: 28-30ºC

Condițiile de călătorie <>aici>>

Este o perioadă foarte potrivită de a țopăi printre insule, iar opțiunile de plajă sunt nenumărate. Thailanda este una dintre destinațiile noastre preferate, care are multe alte experiențe de oferit în afara nisipului alb și apelor turcoaz, pentru care este populară.

3. Oman

Media maximelor: 30ºC (Salalah)

Temperatura apei: 25-27ºC

O destinație nu foarte îndepărtată, însă foarte puțin cunoscută de către români, Oman-ul vă va surprinde prin diversitatea atracțiilor și activităților pe care le oferă.

Lunile de iarnă sunt numai bune pentru a explora zona din jurul Muscat-ului, pentru ca apoi să vă odihniți pe plajă în Salalah, unde vremea este perfectă. Fie că preferați un resort cu all inclusive, sau un apartament închiriat în oraș, există opțiuni pentru o gamă destul de largă de gusturi și bugete.

Hotelul pe care îl recomandăm: Rotana Salalah, despre care am scris, pe scurt, aici.

Citește și:

4. Antigua și Barbuda

Sezon: uscat

Media maximelor: 29ºC 

Temperatura apei: 26ºC 

Sezonul de vârf din Antigua durează din decembrie până în aprilie și este cea mai „rece” și uscată perioadă a anului. Am folosit ghilimelele căci, cu o temperatură maximă medie zilnică de aproximativ 28,5°C, nu se califică nici măcar la „răcoroasă” din punctul meu de vedere. Se califică însă pe lista mea de destinații în care aș fugi în vacanța de iarnă pentru câteva zile la plajă.

5. Maldive

Sezon: de tranziție – uscat

Media maximelor: 32ºC 

Temperatura apei: 30ºC

Încă o destinație unde luna Decembrie marchează finalul sezonului ploios, Maldive încă mai oferă vizitatorilor o vreme perfectă de plajă. Evident, nu putea lipsi dintr-o listă de destinații exotice.

6. Panama

Sezon: uscat

Media maximelor: 30-32ºC 

Temperatura apei: 28-28ºC 

lunile ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai (plus septembrie și octombrie) sunt, statistic, cele mai uscate și mai însorite luni ale anului în arhipelagul Bocas del Toro. Iar perioada decembrie – martie este considerată a fi ideală pentru a vizita insulele din arhipelagul San Blas.

7. Costa Rica

Sezon: uscat

Media maximelor: 27ºC (Manuel Antonio)

Temperatura apei: 26-28ºC

Perioada vacanței de iarnă coincide cu cea a sezonului uscat în Costa Rica. O destinație care pe lângă plajă oferă multe alte experiențe în aer liber, este un loc ideal pentru cei ce preferă să își petreacă timpul în natură.

8. Republica Dominicană

Sezon: uscat

Media maximelor: 29ºC 

Temperatura apei: 26ºC

Încă o destinație populară pentru plajă în care precipitațiile au un nivel redus, deci șansele de soare mari. Nu este de mirare că este un loc preferat de mulți pentru a-și petrece vacanța de iarnă la plajă. Dacă ajungeți acolo, excursia pe insula Saona este una de neratat.

Citește și:

9. Vietnam

Media maximelor: 30ºC (în Phú Quốc)

Temperatura apei:  28-29ºC (în Phú Quốc)

Perioada decembrie – martie este cea mai potrivită în care să vizitați această țară pentru a evita ploile. Zonele de plajă cu vreme bună sunt Phu Quoc, Phan Thiet, Mui Ne și, începând cu finalul lunii decembrie, Nha Trang. Destinația are însă mult mai multe experiențe de oferit, eu una o văd ca pe o destinație „și cu plajă” nu un loc de mers doar pentru relaxare la soare.

10. Mexic

Sezon: uscat

Media maximelor: 28ºC 

Temperatura apei: 25-26ºC 

Cel mai bun moment pentru a vizita Mexicul este sezonul uscat, între decembrie și aprilie, fiind o destinație foarte căutată pentru a petrece vacanța de iarnă la plajă. Cele mai răcoroase luni sunt între decembrie și februarie, deși temperaturile pot atinge în continuare medii de 28°C.

Citește și:

11. Cuba

Sezon: uscat

Media maximelor: 27ºC 

Temperatura apei: 25ºC 

Pentru detalii despre viză și condiții de călătorie verificați mae.ro și/sau contactați ambasada.

12. Mauritius

Sezon: cald și ploios

Media maximelor: 30ºC

Temperatura apei: 25-28ºC

Noiembrie și Decembrie sunt luni în care sezonul ploios nu și-a intrat în drepturi. Dacă alegeți coasta de vest și stați mai spre nord, sunteți chiar mai feriți de capriciile vremii. Personal, consider luna Noiembrie ideală de mers, pentru Decembrie și prima parte din Ianuarie parcă mi-aș asuma riscul. Recomand să vă documentați înainte și găsiți câteva surse utile în articolul de aici.

Mauritius este o destinație atât pentru cei ce își doresc liniștea și confortul unui resort, dar și pentru cei ce aleg să închirieze vile/ apartamente și să exploreze insula.

Citește și:

14 plaje publice vizitate de noi în Mauritius – informații utile și poze fără filtru

Cum e să conduci în Mauritius – informații utile despre închirierea unei mașini și experiența pe șosele.

13. Sri Lanka

Media maximelor: 27ºC 

Temperatura apei: 28ºC

Din punctul meu de vedere, câteva zile de leneveală la plajă ar veni doar să completeze o călătorie bogată în multe alte experiențe.

Atenție însă la situația economică și politică – documentați-vă înainte de a planifica o călătorie acolo.

14. Filipine

Sezon: uscat

Media maximelor: 31ºC (El Nido, Palawan)

Temperatura apei: 28-29ºC

Începând cu luna noiembrie până în aprilie precipitațiile sunt la nivelul cel mai scăzut și chiar și regiunile mai îndepărtate ale acestui arhipelag pot fi accesate fără dificultate. Din acest motiv este și perioada cea mai propice pentru a vizita această destinație. Este, de asemenea, o perioadă cu o vizibilitate foarte bună pentru scufundări.

Filipine - destinatii exotice de plajă

15. Belize

Sezon: uscat

Media maximelor: 27-28ºC (The Cayes)

Temperatura apei: 26-27ºC

Cel mai bun moment pentru a vizita Belize este sezonul uscat, între ianuarie și mai. Cerul senin vă va permite să savurați din plin plajele și apa caldă a Mării Caraibilor. Dacă vreți să vă dezmorțiți, puteți explora pădurile tropicale tropicale, puteți naviga pe râurile din junglă pentru a observa păsări sau puteți face snorkeling la cel mai mare recif de corali din emisfera vestică.

Belize - vacanta de iarna la plaja

16. Barbados

Sezon: uscat

Media maximelor: 29ºC 

Temperatura apei: 27-28ºC 

Condițiile de călătorie <>aici>>

Cel mai bun moment pentru a vizita Barbados este între mijlocul lunii decembrie și mijlocul lunii aprilie, în timpul sezonului uscat. Riscul de precipitații este scăzut, iar maximele sunt în jur de 29 de grade. Din fericire, Barbados este una dintre acele destinații pe care le puteți vizita în orice perioadă a anului, fiind unul dintre locurile în care puteți fugi de frig și petrece iarna la plajă.		

17. Jamaica

Sezon: uscat

Media maximelor: 28-30ºC 

Temperatura apei: 28ºC 

Cel mai bun moment pentru a vizita Jamaica este între decembrie și martie, când soarele și temperaturile sunt plăcute, iar precipitațiile sunt cele mai scăzute. Cea mai „rece” lună a anului este februarie, cu o medie zilnică maximă de 28 C.

post a comment