fbpx
Sus
  >  Călătorii în familie   >  Călătorii în familie - organizare   >  Unde poți călători și păstra distanța socială (II) – 14+ Locuri din România în care să te bucuri de liniște
Cazări izolate în România

Scriam acum puțin timp despre 10 locuri la până în 200 km de București unde poți călători și păstra distanța socială. În documentarea pentru acel articol am identificat și altele care răspund acesei nevoi, dar care se află mai departe de capitală. Dar nu toți românii stau în București și nici toți bucureștenii nu caută doar ieșiri de week-end ca noi. Așa că, dacă tot am găsit acele cazări izolate în România m-am gândit să nu le păstrez doar pentru mine. Pe unele le detaliez mai jos, pe altele le-am completat doar pe harta de aici.

Reiau criteriile de selecție:

  • Unități de cazare izolate, cu acces în cameră fără a fi nevoie să treceți pe holuri sau prin alte spații comune. Am ales deci căsuțe, case de vacanță, glampinguri
  • Neapărat cu baie proprie – la fel ca și prima condiție aceasta este nenegociabilă pentru mine în acest moment. (Așa au fost tăiate de pe listă multe locuri care arată foarte bine, dar baia este la comun)
  • un singur dormitor, maxim 2. Îmi doresc să plecăm în familie într-o formulă restrânsă – noi trei și maxim o pereche de bunici. Multe dintre vilele de închiriat de pe la noi sunt foarte mari. Ideea mea de izolare fizică nu e compatibilă însă cu cea de împărțit locuința cu gașca sau familia extinsă.
  • Condiții flexibile de anulare – cele menționate în articol sunt orientative fiind cele valabile pe site-ul și la data la care am găsit informația. Verificați acest aspect înainte de a rezerva!
  • aibă un restaurant cu terasă – pe care să putem lua micul dejun în aer liber, la o distanță rezonabilă de ceilalți sau o chicinetă. (Prefer prima variantă, însă nu e musai să o avem)

Despre prețuri nu mai comentez, mi-am spus părerea în primul articol. Lista de mai jos nu se dorește a fi un top, ordinea este aleatorie și pur subiectivă.

1. Loft Treehouse – Peșteana, Județul Hunedoara

Timișoara – 167 km; Cluj – 199 km; Craiova – 222 km; Brașov – 297 km; București – 453 km
Cazări izolate în România

Casa din copac are o cameră cu pat dublu (king size), o chicinetă, baie interioară. La mansardă este amenajat un spatiu special pentru dormit sau citit (pat 150 cm lungime), unde se ajunge pe o scară din lemn. Afară găsiți un loc pentru gratar sau foc de tabără și hamace.

Spațiul poate găzdui maxim 2 adulti și un copil și îl văd potrivit atât pentru o escapadă în doi cât și pentru una în familie. Locația nu este amenajată pentru a găzdui copii mai mici de doi ani (nu există pătuț, cuptor cu microunde, masă de înfășat). Dacă doriți totuși să veniți cu un bebeluș veți fi primiți. Discutați totuși înainte acest aspect cu proprietarii.

Rezervările pot fi făcute prin intermediul Travlocals.com, iar prețurile încep de la 70 Eur/ noapte la care se adauga 18 EUR/ sejur taxă de curățenie. Rezervarea se face cu plata unui avans de 50%, returnabil în cazul anulării cu minim 7 zile înaintea primei nopți de cazare.

Proprietatea este dispobibila și pe AirBnb, unde găsiți și câteva părei ale celor care au stat acolo. Pentru mai multe detalii și informații, verificați și pagina lor de Facebook.

2. La Saivan – Prisaca Dornei, Județul Suceava

Iași – 174 km; Cluj – 243 km; Brașov – 350 km; București – 470 km
La Saivan - Cazări izolate în România

sursă foto: Wildventure.ro

La Saivan include două case tradiționale: Casa mare – capacitate 8 persoane și Casa mică – 4 persoane. Mie mi-a atras atenția cea din urmă, care pare potrivită pentru o familie. Are un dormitor matrimonial cu șemineu și baie proprie, o mansardă cu o canapea extensibilă și un living cu chicinetă.

Micul dejun este inclus în preț, opțional se poate servi și prânzul. Mâncarea este gătită din ingrediente produse local, La Saivan fiind și fermă. Mai multe imagini îmbietoare găsiți pe wildventure.ro

Prețurile încep de la 150 EUR/ noapte pe travlocals.com. Condiții de anulare: ”Cu 2 saptamani inainte: 75 % din bani sunt returnati. Cu o saptamana inainte: 50% din bani sunt returnati. Cu 48 de ore inaintea rezervarii: 25 % din bani vor fi returnati.”

Proprietatea este disponibilă și pe booking.com, la un preț ceva mai ridicat (comparând aceeasi perioadă) dar cu anulare gratuită până în ziua sejurului.

La Saivan - cazări izolate în România

sursă foto: Wildventure.ro

La Saivan - cazări izolate în România

sursă foto: Wildventure.ro

3. Porumbacu Treehouse – Porumbacu de Sus, Județul Sibiu

Sibiu – 40km; Brașov – 114 km; Craiova – 229 km; Cluj – 246 km; București 290 km; Timișoara 309 km
Porumbacu casa in copac - cazari in Romania

sursă foto: Booking.com

La Porumbacu Treehouse sunt disponibile două case în copac, fiecare având o capacitate maximă de 4 persoane. Ambele au dormitor, spațiu de zi, baie interioară și terasă. Având in vedere împărțirea spațiului, le găsesc potrivite pentru familii cu copii sau un cuplu. Cei de la Piciorușe Călătoare au fost acolo și au împărtășit experiența aici.

Prețul pornește de la 110 EUR/ noapte. Condițiile de anulare și rezervare diferă în funcție de tipul camerei, tarif, etc. Puteți rezerva pe site-ul proprietății. Vă recomand să îi sunați deoarece altfel vă va lua mult timp să identificați niște date disponibile – calendarul nu le arată.

casă in copac Romania Porumbacu Sibiu

sursă foto: Booking.com

Casa in copac Romania, Sibiu, Porumbacu

sursă foto: Booking.com

4. Hygge Hut – Vama, Județul Suceava

Iași – 173 km; Cluj – 245 km; Brașov – 350km; București – 465km
Hygge Hut - cazări în România

sursă foto: Booking.com

Această casă tradițională, relocată și restaurată într-un stil modern, se închiriază integral. Are două dormitoare, două băi și o mică bucătarie. Capacitatea maximă este de 4 adulți și doi copii până în 6 ani.

Preț – aproximativ 500 RON/ noapte. Anulare gratuită pe booking.com, dacă aceasta este comunicată cu minim o săptămână înainte de începerea sejurului.

Proprietatea este disponibilă și pe Airbnb – aici prețul este mai mare, diferența făcând-o comisionul intermediarului. Condițiile de anulare par la prima vedere mai felxibile, dar comsionul AirBnb nu este returnabil.

Hygge Hut - cazări izolate în România

sursă foto: Booking.com

Hygge Hut - cazări izolate în România

sursă foto: Booking.com

5. Zaga Zaga Resort  – Doaga, Județul Vrancea

Iași – 180km; Brașov – 203 km; București – 211 km; Constanța 300 km
casa pe lac - cazari izolate Romania

sursă foto: Zaga Zaga Resort

Situat în Delta Siriului, complexul Zaga Zaga oferă posibilitatea cazării în bungalowuri și căsuțe plutitoare. Ambele variante au un pat matrimonial și un pat pentru copii la mansardă, fiind adaptate atât pentru cupluri, cât și pentru familiile cu copii. Cei de la Travelista.ro au fost acolo și au împărtășit experiența.

Rezervările se pot face pe site-ul Zaga Zaga Resort. Prețul pentru doi adulți variază între 53 EUR/ noapte în extra-sezon în timpul săptămânii, până la 89 EUR/ noapte în weekend în sezon. Pentru copiii până în 14 ani se percepe o taxă de 10 EUR/ sejur.

casuta pe lac Romania - cazari izolate

sursă foto: Zaga Zaga Resort

Case izolate pe lac Romania

sursă foto: Zaga Zaga Resort

6. La Roată  – Gura Humorului, Județul Suceava

Iași 155km; Brașov 326 km; Cluj 270 km; București 450 km
cazari rustice Romania

sursă foto: Pensiunea La Roată

Pensiunea La Roată oferă mai multe tipuri de cazare printre care și cinci case tradiționale vechi, strămutate din mai multe sate.

Cea mai mică dintre cele cinci are o capacitate de 2 adulți și un copil, iar cea mai mare 4 adulți și un copil. Vă invit să le explorați pe site-ul pensiunii. Mi-a fost extrem de greu să aleg câteva poze sugestive și nu sunt convinsă că am reușit.

Rezervările se pot face pe site-ul pensiunii sau pe Booking.com. Prețurile încep de la aproximativ 75 EUR/ noapte, cu mic dejun inclus pentru minim două nopți. Anularea gratuită este posibilă cu până la 3 zile înaintea sejurului și nu se percepe plata în avans, conform condițiilor actuale de pe booking.com.

cazari in case traditionale Romania

sursă foto: Pensiunea La Roată

case traditionale Bucovina

sursă foto: Pensiunea La Roată

7. Casa Maria – Călățele-Pădure, Județul Cluj

Cluj – 70 km; Timișoara – 290 km; Brașov – 330 km; Iași 488km; București – 509 km
casa-maria-calatele-padure - jud Cluj cazari in Romania

sursă foto: Wildventure.ro

Casa Maria este amplasată chiar la marginea Parcului National Apuseni, într-o poiană. Nu puteam să vorbesc de cazări izolate în România fără să o includ – fotografia de la începutul paginii, care ilustreaza acest articol, e de acolo. Are o capacitate de 4 persoane: un pat king-size la mezanin si o canapea extensibilă la parter.

Mi se pare locul ideal pentru o familie cu copii care dorește să se bucure de liniște și natură. Mai multe fotografii cât și o descriere completă găsiți pe Wildventure.ro.

Rezervările se pot face pe travlocals.com la prețuri începând cu 80 EUR/ noapte, pentru minim două nopți, cu un avans de 50%. Anularea este gratuită în primele 48 de ore de la momentul rezervării. După aceasta perioadă și până la minim 7 zile înaintea sejurului avansul devine nereturnabil. Anularea după acest termen presupune o penalizare de 100% din valoarea cazării.

cazare izolata in Romania

sursă foto: Wildventure.ro

casa-maria-Cluj - cazari izolate in Romania

sursă foto: Wildventure.ro

8. Cosama Village – Sighișoara, Județul Mureș

Brașov – 120 km; Cluj – 161 km; București 292 km; Craiova 312 km
Cazari izolate in Romania

sursă foto: Cosama Village

Deși este într-un loc liniștit, complexul se alflă la o distanță de centrul orașului Sighisoara, oferind astfel și beneficiile izolării și pe cele ale proximității unui oraș. Cosama Village este format din cinci căsuțe de lemn, aflate în pădure. Fiecare dintre acestea poate găzdui doi adulți și unul sau doi copii (numărul diferă în funcție de tipul casei).

În zona comună au fost amenajate: o saună de exterior (tip butoi), ciubăr (hot tub), un foișor pentru grătar și zone de relaxare cu hamace.

Rezervările pot fi făcute pe Booking.com unde tarifele încep de la 83 EUR/ noapte, cu anulare gratuită până cu o săptămână înainte de începerea sejurului.

cazare casute Romania

sursă foto: Cosama Village

cazari izolate in Romania

sursă foto: Cosama Village

9. Transylvania Log Cabin – Peșteana, Județul Hunedoara

Timișoara – 167 km; Cluj – 199 km; Craiova – 222 km; Brașov – 297 km; București – 453 km
cazari izolate in Romania

Transylvania Log Cabin este o căbănuță din bușteni groși din brad, cu două dormitoare și baie, ce poate găzdui maxim 5 persoane. Câteva ingrediente care vă pot face șederea plăcută: grădină mare (pe lângă care trece un râu), hamace în interior și la exterior.

O puteți rezerva prin intermediul Travlocals.com, iar prețurile încep de la 26 Eur/ noapte/ persoană, pentru minim două persoane. Se adaugă 18 EUR/ sejur taxă de curățenie. Rezervarea se face cu plata unui avans de 50%, returnabil în cazul anulării cu minim 7 zile înaintea primei nopți de cazare.

Proprietatea este dispobibila și pe AirBnb, unde găsiți și câteva părei ale celor care au stat acolo. Pentru mai multe detalii și informații, verificați și pagina lor de Facebook.

10. The Tree Cottage – Bulzeștii de Sus, Județul Hunedoara

 Cluj – 160 km; Timișoara – 210 km; Brașov – 330 km; Craiova – 316 km; București – 460 km
the tree cottage apuseni - cazari izolate in Romania

sursă foto: Wildventure.ro

Această casă din pădure este probabil cel mai izolat loc dintre cele identificate. Cel mai apropiat vecin se găsește la câteva sute de metri, deci vă puteți bucura de intimitate.

Casa are un dormitor, o chicinetă, baie – capacitate 2 persoane. Proprietarii consideră că locatia nu este potrivita pentru copii, mai ales pentru cei de varstă mică.

Rezervarile pot fi făcute prin intermediul travlocals.com la un preț ce pornește de la 50EUR/ noapte. Anularea este gratuită în primele 48h de la rezervare. Apoi  se percepe o penalizare de 50% din costul cazării până cu 7 zile înainte de data sejurului, 100% după acea dată.

TRee Cottage Apuseni - casa in copac Romania

sursă foto: Wildventure.ro

sursă foto: Wildventure.ro

11. Transylvania’s Heaven Log Cabin – Peșteana, Județul Hunedoara

Timișoara – 167 km; Cluj – 199 km; Craiova – 222 km; Brașov – 297 km; București – 453 km
cazari izolate in Romania

Transylvania Haven Log Cabin, a treia cazare selectată din proiectul Transylvania Log Cabins – The hidden village retreat, poate găzdui maxim 5 persoane. Are două dormitoare, o baie, bucătărie utiliată, loc de luat masa, living cu loc pentru relaxare. (Fiecare dormitor are câte un pat dublu, iar la parter sunt două canapele ne-extensibile.)
Rezervările pot fi făcute prin intermediul Travlocals.com, iar prețurile încep de la 28 Eur/ noapte/ persoană, pentru minim două persoane. Se adaugă 20 EUR/ sejur taxă de curățenie. Rezervarea se face cu plata unui avans de 50%, returnabil în cazul anulării cu minim 7 zile înaintea primei nopți de cazare.
Proprietatea este disponibila și pe AirBnb, unde găsiți și câteva păreri ale celor care au stat acolo. Pentru mai multe detalii și informații, verificați și pagina lor de Facebook.

12. Complex Egreta – Berzasca, Județul Caraș-Severin

Timișoara – 186 km; Craiova – 214 km; București 446 km
Case pe apa in Romania

sursă foto: Complex Egreta

Complexul Egreta include mai multe căsuțe contrstruite deasupra apei. Fiecare dintre ele are un dormitor la etaj, o sufragerie dotată cu colțar extensibil, baie cu cabină de duș.

Rezervările se pot face pe site-ul complexului, prețul fiind de 300 RON/ noapte. Nu sunt detaliate condițiile de anulare sau politica privind copiii.

Case pe apa in Romania

sursă foto: Complex Egreta

casute pe apa in Romania

sursă foto: Complex Egreta

13. Pensiunea Dealul Verde – Porubacu de Sus, Sibiu

Sibiu – 40km; Brașov – 114 km; Craiova – 229 km; Cluj – 246 km; București 290 km; Timișoara 309 km
cazari izolate Romania

sursă foto: Booking.com

Pensiunea este una recent construită și oferă camere duble cu zonă de relaxare și acces la grădină. Fiecare cameră poate găzdui maxim doi adulți și un copil.

Rezervările pot fi făcute prin Booking.com, iar prețurile sunt în jur de 200 EUR/ noapte pentru două persoane, cu demipensiune. Sejurul minim este de două nopți iar rezervările sunt nerambursabile.

cazari izolate in Romania

sursă foto: Booking.com

cazari izolate in Romania

sursă foto: Booking.com

14. Dominic Boutique – Cloaşterf, Județul Mureș

Brașov 95 km; Sibiu 132 km; Cluj 187 km; București 267 km
Cazari rustice in Romania

sursă foto: Dominic Boutique

Dominic Boutique oferă mai multe opțiuni de cazare, dintre care mi-au atras atenția casele ce se închiriază integral: Micul Hambar și Căsuța grădinarului.  În cea din urmă au stat și cei de la Yozi.ro și au împărtășit experiența aici.

Fiecare dintre cele două case poate găzui doi adulți, dar politica privind copiii nu este foarte clară.

Rezervările pot fi făcute pe Booking.com, iar prețurile pornesc de la 63 EUR/ noapte fără mic dejun. Acesta poate fi servit acolo, cu un cost suplimentar.

cazari rustice in Romania

sursă foto: Dominic Boutique

Cazari traditionale in Romania

sursă foto: Dominic Boutique

Alte cazări izolate în România unde poți păstra distanța socială

În căutările mele am mai dat și peste alte locuri care corespund criteriilor de mai sus, cu diverse nivele de confort. Pe cele de mai jos, dar și altele, le găsiți pe harta de aici.

Articolul va fi actualizat pe măsură ce am informatii noi pe care le consider relevante pentru cititori!

Comentează