fbpx
Top
  >  Călătorii în familie   >  Cu copilul în Dubai – de ce acolo?
Vacanță cu copilul în Dubai

Emiratele Arabe au fost o destinație pe care nu am avut-o în vizor mulți ani. Am ajuns totuși acolo pentru vreo două zile la întoarcerea din Shiraz. Nu pentru că mi-aș fi dorit să o văd, ci pentru că aveam de ales între asta și o escală cam lungă. Fiind însărcinată, a doua opțiune mă atrăgea chiar mai puțin decât prima, așa că i-am dat o șansă. A fost o experiență…relaxantă, cam ceea ce aveam nevoie după alergătura din Iran, dar nu mă gândeam să revin. Ei bine, am revenit pentru o vacanță cu copilul în Dubai… de două ori.

Călătoriile cu cea mică m-au făcut să văd Dubai-ul dintr-o altă perspectivă. Nevoile se schimbă, la fel și prioritățile. Am ajuns chiar să recomand destinația pentru o vacanță cu cei mici. Ce o face prietenoasă cu familiile și de ce am ales-o pentru prima vacanță mamă-fiică, în 2019.

Actualizare dec 2020: de la publicarea articolului am mai revenit în Emiratele Arabe, de data aceasta pentru mai bine de două luni… chiar în anul pandemiei

1. Te poți bucura de plajă până toamna târziu sau primăvara devreme și există opțiunea unui zbor direct

Nu sunt prea multe locuri unde poți face plajă la final de Octombrie/ început de Noiembrie și în care ajungi fără escală. Pentru doritorii de mare și soare, dar nu și de drumuri lungi, este un mare plus.

Poate fi o destinație potrivită pentru cei mai la începutul călătoriilor cu bebeluși sau toddleri și care încă testează modul în care cei mici gestionează zborul. Eu am ales-o pentru că, deși fiica mea zburase către destinații mult mai îndepărtate, era prima dată când eram singure.

cu copilul la plajă în Dubai

2. Serviciile medicale

De când călătoresc cu copilul nivelul acestora este un criteriu important în alegerea locurilor în care mergem. Nu îmi propun și nici nu îmi doresc să ajungem să apelăm la ele. Vreau să știu, în cazul improbabil în care am avea nevoie, că vom primi servicii cel puțin la nivelul celor din țară. Dubai-ul este cotat în mai multe locuri peste România la acest capitol, deci am bifat și acest aspect.

3. În Dubai găsiți o ofertă bogată de atracții pentru copii

Pe lângă plajă, există multe opțiuni pentru petrecerea timpului în familie. Da, toate create artificial. Asta vedem însă noi, copiii doar se bucură de ele.

Multe locuri sunt potrivite mai degrabă pentru copii mai măricei (peste 4-5a), însă am avut activități care au fost interesante și pentru fiica mea, care avea atunci 2a4l: Dubai Aquarium, Legoland, Legoland Water Park, The Green Planet.

Dubai Parks and Resort este un complex imens, care include patru parcuri plus o zonă de shopping, entertainment și restaurante – The Riveland Dubai. Aceasta devine animată seara și poate fi o opțiune pentru cină, cu mențiunea că toate restaurantele de aici sunt relativ scumpe.

Pe lângă Legoland și Legoland Waterpark, complexul include Bollywood Park și MotionGate, care are zone tematice bazate pe filme de animație celebre. M-ar fi tentat să mergem la cel din urmă, după ce am citit poveștile celor de la Travelista.ro și Creștem și Călatorim, dar cea mică nu s-ar fi putut bucura de multe dintre activități. 

Legoland Dubai

Alte activități pentru copii în Dubai:

Pentru majoritatea atracțiilor vă recomand sa cumpărați biletele în avans de pe Klook.com. M-a surprins să vad ca prețurile de acolo erau mai mici decât cele de pe site-urile oficiale pentru acvariu și Dubai Parks.  Le-am cumpărat și folosit fără niciun fel de problemă. Singura surpriză a fost una plăcută, și anume cea că erau cu dată flexibilă. Au și un scurt ghid cu descrierea parcurilor de distracție din Dubai aici.

4. Opțiuni variate de cazare

În niciun caz nu aș pune Dubai-ul pe lista destinațiilor ieftine.  Poate însă să nu fie așa scump cum pare la prima vedere. Prețurile cazărilor variază mult în funcție de zonă, având același standard de confort.

Noi am optat pentru un hotel de 4*, lângă Mall of The Emirates pentru aprox 80 EUR/ noapte cu mic dejun inclus. Dacă am fi vrut unul cu acces la plajă bugetul se dubla (cel puțin), dacă am fi stat mai departe de o stație de metrou și/sau în alte zone ar fi scăzut. Aveți la dispoziție și varianta închirierii unui apartament, ceea ce poate ajuta și la reducerea costurilor cu mesele. Găsiți aici o experiență de vacanță în Dubai cu prețuri locale.

5. Transportul

Și la această categorie aveți de unde alege. Transportul în comun este unul adaptat secolului în care trăim și este o opțiune de luat în considerare pentru explorarea orașului. Din păcate însă nu există stații de metrou în apropierea plajelor, ceea ce pe mine m-a făcut să caut și alte variante.

Fiind cu cea mică am vrut neaparat scaun auto. Am găsit Careem Kids (un fel de Uber) care are mașini mari (Lexus) și scaune auto Cybex (categoria I), montate front-facing cu isofix. Deși ea acasă încă merge cu spatele, mi s-a părut un compromis acceptabil în acel context. Mașinile se găsesc ceva mai greu uneori, însă se găsesc… în oraș. La Dubai Parks nu am reușit, deci recomand să aranjați din timp transportul.

Închirierea unei mașini este o alternativă de luat în considerare. Chiar și în locurile în care e aglomerat mi se pare că se circulă civilizat (comparativ cu România) și mi-ar fi dat o libertate mare de mișcare. Ținând cont și de prețurile mici la combustibil, posibil să fi fost și o variantă mai ieftină decât Careem.

Update: în 2020 am și închiriat mașină în Dubai și a fost alegerea potrivită pentru noi. Mai multe detalii <<aici>>

Pentru cine aș vedea potrivită o vacanță cu copilul în Dubai

Dubai-ul oferă toate cele necesare celor care caută confort și relaxare, dar cu ceva extra varietate față de un concediu la all inclusive. Sau chiar pentru cei ce caută o vacanță AI, deoarece găsiți și asta. Vă poate oferi cele necesare unei pauze de relaxare, cu mai puține griji administrative pentru părinți și multă distracție pentru copii.

Pentru cei exploratori însă este o destinație mai puțin ofertantă. Eu nu aș alege-o pentru o călătorie mai lungă de câteva zile în familie, având în vedere timpul limitat pe care îl avem. Sunt numeroase alte locuri în lume care mă atrag mai mult pentru a le descoperi în trei.

Dubai-ul a fost însă o alegere foarte bună pentru vacanța mamă-fiică. Este un loc în care vom reveni, la un moment dat, într-un weekend prelungit.

Dacă ai ajuns până aici, cel mai probabil ești și tu unul dintre părinții dornici de a explora lumea împreună cu cei mici. Te așteptăm și în Grupul Familiilor Călătoare!

calatorii cu copii grup facebook

post a comment