fbpx
Sus
  >  Călătorii în familie   >  Unde poți călători și păstra distanța socială (I) – 10 locuri la maxim 200km de București
cazări izolate aproape de București -Casuta Bunicii Bran

Furnicile din tălpi pișcă din ce în ce mai tare și abia aștept să plec de acasă.  Nu îmi fac iluzii că vom putea călători ca înainte prea curând și, cunoscându-mă, știu și că nu m-aș putea relaxa dacă nu m-aș simți în siguranță. Virusul nu va dispărea ca prin minune pe data de 15 Mai când se vor ridica restricțiile, doar pentru că vom avea voie să ieșim din casă ne mișcăm între localități. Prefer să fiu precaută o perioadă, mai ales până vom vedea efectele acestei decizii

M-am apucat deci să caut cazări izolate aproape de București, locuri în care am putea merge pentru a schimba peisajul. Aș vrea să ne putem bucura de natură fără să interacționăm cu prea mulți oameni și nici să nu ne simțim chiar ca acasă.

În mintea mea un asemenea loc ar trebui să:

  • fie izolat, ceea ce pentru mine înseamnă să avem acces în cameră fără să trecem pe holuri sau prin alte spații comune, mai ales închise. Am ales deci căsuțe, case de vacanță, glampinguri. Nu văd beneficiul în a sta în mijlocul pustietății dar împarti holurile, scările sau alte spații comune cu alți turiști.
  • Avem neapărat baie proprie – la fel ca și prima condiție aceasta este nenegociabilă în acest moment. Așa au fost tăiate de pe listă unele locuri care arată foarte bine în poze, sunt chiar vedete pe instagram, dar unde trebuie să împarți toaleta cu mulți altii.
  • Să nu fie imense – am căutat să avem un singur dormitor, maxim 2. Îmi doresc să plecăm în familie într-o formulă restrânsă – noi trei și, poate, maxim o pereche de bunici. Ideea mea de izolare fizică nu e compatibilă cu cea de împărțit locuința cu gașca sau familia extinsă.
  • Condiții flexibile de anulare – cele menționate în articol sunt orientative fiind cele valabile pe site-ul și la data la care am găsit informația. Verificați acest aspect înainte de a rezerva!
  • aibă un restaurant cu terasă – pe care să putem lua micul dejun în aer liber, la o distanță rezonabilă de ceilalți sau o chicinetă. (Prefer prima variantă, însă nu e musai să o avem)
Alte criterii:

Mi-aș mai fi dorit să aibă un preț corect pentru ceea ce oferă și să se afle la o distanță rezonabilă de condus de București.

Despre tarife nu pot să mă pronunț până nu testez și serviciile în persoană. Unul dintre motivele pentru care nu am prea călătorit în țară este că, în general, nivelul prețurilor mi se pare disproporționat în raport cu cel al serviciilor oferite. Acum, de voie de nevoie, va trebui să mai stăm și pe lângă casă și sper ca această percepție să se dovedească greșită.

În ceea ce privește distanța, am pus o limită la 200km, care sunt conștientă însă că se pot traduce în multe ore de condus. (Acesta fiind al doilea motiv pentru care nu am explorat mai mult România până acum.)

Am citit multe articole, am cotrobăit prin site-urile de rezervări și am ajuns la lista de mai jos. Nu pretind că sunt în măsură să fac recomandări despre modul „corect” de a călători. Poate pentru unii sunt prea „speriată de bombe” sau pentru alții inconștientă.

V-am împărtășit criteriile mele și, mai jos, ce am găsit conform acestora. Ordinea este cea a distanței de București, nu a preferințelor. Pentru alte zone ale țării am selectat alte câteva locuri despre care am scrie aici, iar pe hartă am marcat peste 40 de unități de cazare ce corespund criteriilor de mai sus.

1. Domeniul Gruiu – Gruiu, Jud. Călărași – 35 km

Cazari izolate aproape de Bucuresti

sursă foto: Booking.com

Aflat foarte aproape de București, complexul oferă cazare în 8 cabane din lemn masiv cu ponton, restaurant, un bar, un teren de tenis și loc de joacă pentru copii. Fiecare chalet are un dormitor cu baie proprie, Wi-Fi, încălzire în pardoseală.

Taverna Gruiu este restaurantul cu terasă din cadrul complexului. Aici se găzduiesc nunți, botezuri și alte evenimente de genul. Poate ar fi bine să întrebați dacă au ceva planificat în perioada dorită și dacă v-ar afecta cumva șederea înainte de a face o rezervare.

Pare un loc potrivit pentru o escapadă de weekend în care vrei o schimbare de peisaj fără a te depărta prea mult de casă. Sau poate fi o evadare confortabilă pentru pasionații de pescuit.

Prețuri – începând de la 71 EUR/ noapte, fără mic dejun. Micul dejun a la carte se poate servi, la cerere, în cameră.

Rezervarile pot fi făcute pe Booking.com  unde găsiți și câteva păreri ale celor care au fost acolo.

Politici rezervare: anulare gratuită, dacă este comunicată cu minim o săptămână înainte de data călătoriei. Nu sunt clare politicile legate de cazarea copiilor. Pentru doi adulți și un copil de 3 ani site-ul îmi dă două cabane, ceea ce pare ușor absurd. Aștept un raspuns de la proprietate legat de această politică și revin cu update-uri.

cazări izolate aproape de București - Domeniul Gruiu

sursă foto: Booking.com

cazări izolate aproape de București - Domeniul Gruiu

sursă foto: Booking.com

2. Acacia Village – Ogrezeni – Jud Giurgiu – 40km

cazari izolate in Romania

bungalow twin exterior – sursa foto: acaciavillage.ro

Acacia Village este un complex de 5* aflat în apropierea capitalei, potrivit aș zice pentru acele weekenduri în care traficul te descurajează să te îndrepți către locuri mai îndepărtate.

Dintre facilitățile complexului, cele care mi-au atras atenția ca fiind atractive pentru această perioadă de distanțare socială sunt posibilitatea de cazare în bungalow-uri, terenul de sport cu nocturnă, kart-uri cu pedale, biciclete, lacul ecologic de înot și lacul de pescuit.

Despre cum puteți petrece un weekend în familie acolo, ne povestește Travelista.ro aici.

Cazare – există posibilitatea de a vă caza la bungalow-uri la tarife ce pornesc de la 115 EUR/ noapte/ persoană – incluzând 3 mese/zi – fără bauturi alcoolice sau răcoritoare.

Bungalow-ul twin poate găzdui maxim 2 adulți și doi copii (în funcție de vârsta acestora) paturile se pot uni și forma un pat dublu. Nu am găsit pe site informații legate de condițiile de rezervare și anulare sau politica în ceea ce privește copiii. În e-mailul primit ca urmare a cererii de rezervare am aflat că aceasta este confirmată după plata unui avans de 40% care este nerambursabil

Rezervările le puteți face pe site. Nu puteți vedea disponibilitatea camerelor și nici prețul final pentru perioada și numărul de persoane. Trebuie să așteptați să fiți contactați pentru a primi aceste informații. Personal găsesc puțin iritantă această lipsă de transparență (sau poate doar de tehnologizare) dacă ne raportăm la așteptările pe care le ridică prețul și poziționarea de 5 stele.

cazări izolate aproape de București - Accacia Village

sursă foto: acaciavillage.ro

cazări izolate aproape de București

sursă foto: acaciavillage.ro

3. Ferma Dacilor – Tohani, jud Prahova – 90km

casa in copac - Cazări izolate in Romania

sursa foto: Widlventure.ro

Ferma Dacilor, a fost unul dintre multele locuri pe care le-am descoperit pe Wildventure.ro. Ce m-a atras a fost ideea de a putea sta într-o căsuță suspendată, fără a trebui să conduc prea mult până acolo.

Acolo există 4 astfel de căsuțe – fiecare dintre acestea dispunând de câte un pat dublu, o canapea extensibilă, o baie proprie și sistem de climatizare. Sunt potrivite pentru cupluri sau pentru familii cu până la 2 copii. Ca să vă faceți o idee despre cum ați putea petrece un weekend acolo, vă recomand articolul de pe Travelista.ro.

Restaurantul are și terasă, ceea mă atrage în această perioadă de distanțare socială. Review-urile de pe Tripadvisor sunt în general bune, dar nu într-o proporție covărșitoare. Cele negative se referă în primul rând la serviciile din restaurant și curățenie.

Costuri aproximative355 RON/ noapte pentru căsuță – tarif pentru 2 adulți și un copil cu mic dejun inclus

Rezervările le puteți face prin intermediul Travlocals.com sau pe  Booking.com

cazări izolate aproape de București

sursă foto: Travlocals.com

cazări izolate aproape de București

sursă foto: Travlocals.com

4. Wegloo – Azuga – Jud. Prahova – 140 km

cazări izolate aproape de București - wegloo

sursă foto: Wegloo.ro

Ce m-a atras la acest loc cred că este redundant să spun, vă invit să vă uitați la poze 🙂

Cazare – „igloo”-uri cu tot ce aveți nevoie pentru o ședere confortabilă: pat king size, toaletă complet utilată, TV cu Netflix, Wi-Fi, Minibar, Șemineu, Jacuzzi gonflabil (sezonier), terasă proprie cu priveliște către Munții Bucegi, acoperiș cu vedere către stele

Costuri aproximative: 600 ron/ noapte cu mic dejun inclus (preț pentru 3 nopți – 2 adulți și un copil).

Puteți rezerva un cort direct de pe site-ul Wegloo.ro sau prin intermediul Booking.com (unde găsiți și câteve review-uri, toate foarte bune). Condițiile de anulare nu par a fi foarte prietenoase la o primă vedere. Pe booking cel puțin nu există opțiunea de rezervare cu anulare gratuită decât cu mai mult de o luna înainte de data rezervării, ceea ce nu mi se pare rezonabil în contextul actual.

La cererea de rezervare trimisă pe site nu am primit încă un răspuns pentru a vedea dacă există și alte opțiuni (a fost transmisă acum 3 zile).

cazări izolate aproape de București

sursă foto: Wegloo.ro

cazari izolate aproape de Bucuresti

sursă foto: Wegloo.ro

5. Moon Resort – Bușteni, Jud. Prahova – 140 km

cazari izolate aproape de Bucuresti

sursă foto: Moon-resort.ro

Nu mai știu cum am dat de această locație care, fiind, relativ nouă, nu are parte de prea multă vizibilitate. Mi-a atras atenția deoarece oferă posibilitatea unui loc izolat, dar totuși aflat într-o stațiune în care ai acces la toate facilitățile. Interioarele arată foarte bine (în poze) și ideea de a vedea munții din pat îmi surâde.

Moon Resort oferă în acest moment două căsuțe de lux, cu terasă și grădină. Fiecare are o capacitate de 6 persoane în două dormitoare și living. Pentru o ședere confortabilă, sunt recomandate pentru familii cu doi copii sau maxim un grup de 4 adulți și doi copii.

În luna Iunie urmează a mai fi deschise încă trei unități, pentru două persoane (fiecare)

Prețurile – pornesc de la 450 RON/ noapte pentru două persoane. Copiii până în 12 ani au gratuitate.

Rezervările le puteți face pe Booking.com, unde găsiți si condițiile de anulare.

cazări izolate aproape de București

sursă foto: Moon-resort.ro

cazări izolate aproape de București -moon resort Busteni

sursă foto: Moon-resort.ro

6. Green Cottage – Râșnov, Jud. Brașov – 173 km

cazari izolate in Romania

sursă foto: Green Cottage Râșnov

Cabana are o capacitate maximă de cazare de 6 persoane în două dormitoare și un living. Potrivită, aș zice eu pentru o familie cu mai mulți copii sau care călătorește împreună cu bunicii. O descriere mai detaliată găsiți pe widlventure.ro. și pe pagina lor de Facebook.

Aflată în Cheile Râșnoavei, se găsește în același timp aproape de mai multe trasee montane și obiective turistice, dar și într-o zona liniștită, departe de aglomerație.

Prețurile pornesc de la 180euro/ noapte pentru rezervarea integrală

Rezervările pot fi făcute pe Travlocals.com, Booking.com sau AirBnb

Condiții de rezervare/ anulare (conform Travlocals): se percepe un avans in valoare de 50% din prețul total al sejurului. Puteți anula rezervarea gratuit cu minim 2 saptamani inainte de check-in. Pe Booking.com puteți vedea condițiile specifice perioadei valabile la momentul rezervării.

7. Green Resort – Bran, Jud. Brașov – 184 km

Cazari izolate aproape de Bucuresti

sursă foto: Green Resort Bran

Despre acest loc am aflat de la The Happy Kid, care au și povestit despre weekendul petrecut acolo în familie. În articolul lor găsiți mai multe informații despre locație dar și despre activitățile pe care le puteți avea în zonă.

Green Resort Bran este de fapt un ansamblu de case individuale, fiecare avand terasă proprie și curte cu  o zonă de grătar special amenajată. Complexul include 8 case de vacanță, dintre care o vilă cu un dormitor și șase cabane cu câte două dormitoare.

Tarifele încep de la aproximtiv 70 EUR/ noapte pentru vila cu un dormitor; 112 EUR/ noapte pentru cea cu două dormitoare, pentru un sejur de minim două nopți.

Rezervările pot fi făcute pe Booking.com Nu există însă opțiunea de anulare gratuită cu mai puțin de o lună înainte de data sejurului.

cazări izolate aproape de București - Green Resort Bran

sursă foto: Green Resort Bran

cazări izolate aproape de București

sursă foto: Green Resort Bran

8. La Căsuțe – Bran, Jud. Brașov – 183 km

Cazari izolate aproape de Bucuresti

sursă foto: La Căsuțe

La căsuțe este un ansamblu de trei case de vacanță, fiecare cu capacitate de 4 persoane – fiecare casă are două dormitoare, un living cu o bucatarie complet utilata și două băi (una de serviciu la parter și cealaltă la etaj).

Despre cum puteți petrece acolo un weekend în familie, inclusiv unde puteți mânca în zonă, ne-au povestit cei de la Părinți Călători aici.

Prețuri: pornind de la 450 RON/ noapte  în 2020, de la 700 RON/ noapte în 2021

Rezervarile se pot face pe site-ul pensiunii. Proprietatea este listată și pe Booking.com, unde puteți citi mai multe review-uri.

cazări izolate aproape de București

sursă foto: La Căsuțe

cazări izolate aproape de București

sursă foto: La Căsuțe

9. Căsuța Bunicii – Șimon – Bran, Jud. Brașov – 194km

Cazari izolate aproape de Bucuresti

sursă foto: Wildventure.ro

Sub denimirea „Căsuța bunicii” se găsesc două case de vacanță, fiecare dintre ele având o capacitate de cazare de 4 persoane –  2 dormitoare, cu baie, o bucătarie complet echipată, un living cu șemineu, saună și pridvor.

Cei de la Travelista.ro au fost acolo și ne împărtașesc experiența unui weekend în familie aici.

Prețurile pornesc de la 120 EUR/ noapte pentru fiecare dintre cele două căsuțe.

Rezervările pot fi făcute prin Booking.com, aici.

Condiții de rezervare și anulare : 25% din valoarea rezervării este neramburabilă pentru anularea cu mai mult de 7 zile înainte de data sejurului, 50% din valoare după acea dată.

Copiii cu varsta de minim 12 ani sunt considerati adulti.

cazări izolate aproape de București

sursă foto: Wildventure.ro

cazări izolate aproape de București - Casuta Bunicii Bran

sursă foto: Wildventure.ro

10. Căsuța din Poiană – Poiana, Jud. Vâlcea – 200km

Cazari izolate aproape de Bucuresti

sursă foto: Wildventure.ro

Casa de vacanță se află la marginea Rezervatiei Naturale Parcul National Cozia. Capacitatea maximă de cazare este de 6 persoane – 2 paturi duble (1.4m) în dormitorul mansardat și o canapea extensibilă în livingul de la parter. Având în vedere împărțirea, eu aș găsi-o potrivită pentru o familie cu 1-4 copii, sau o familie cu doi copii și o pereche de bunici.

Poate fi rezervată prin:

  •  Travlocals.com cu plata integrală în avans, care nu este rambursabil. Prețurile pornesc de la 63 EUR/ noapte pentru 2 adulți și maxim 4 copii până în 10 ani.
  •  Booking.comfără avans, anulare gratuită cu până la două zile înaintea sejurului, la tarife pornind de la 115 EUR/ noape

Știam că flexibilitatea costă, însă în acest caz mi se pare că o creștere cu 80% a prețului este cam mare pentru a acoperi riscul. Nu exclud ca tarifele să nu fie actualizate pe unul dintre site-uri.

Actualizare: în urma transmiterii formularului de rezervare prin Travlocals.com, ne-a fost comunicată o politică de anulare mai flexibilă: 50% avans nerambursabil, dar cu posibilitatea de a reprograma sejurul. Schimbarea datelor este posibilă doar din motive legate restricții de circulație. 

cazări izolate aproape de București

sursă foto: Wildventure.ro

cazări izolate aproape de București

sursă foto: Wildventure.ro

Alte cazări izolate aproape de București

În căutările mele am mai dat și peste alte locuri care corespund criteriilor legate de distanțarea sociala și nu sunt mai departe de 200km de București. Despre unele am aflat după publicarea articolului, dar le voi menționa aici pentru a vă oferi cât mai multe variante din care să alegeți:

Pentru a fi mai ușor de identificat, am marcat toate aceste locuri pe hartă. Tot acolo am inclus și locuri de cazare dintr-o gamă mai largă în ceea ce privește nivelul de confort și prețul.

Articolul va fi actualizat pe măsură ce am informatii noi pe care le consider relevante pentru cititori!

Comentează