fbpx
Top
  >  Planificare   >  Călătorii în vremea COVID   >  25 Destinații exotice pe care le puteți vizita în iarna aceasta fără a asta în carantină
destinații exotice fără carantină

Am extins lista de 10 locuri in care îți poți petrece vacanța de iarnă la plajă fără carantină pentru a include și alte destinații exotice, care vă pot oferi un alt gen de experiențe.

Știm cu toții că regulile se pot schimba peste noapte, iar în 2020 asta pare să fie o practică uzuală. Verificați constant sursele oficiale pentru a fi la curent cu posibilele modificări ale condițiilor de călătorie pentru țara aleasă. Nu vă bazați pe o singură sursă, deoarece se întâmplă adesea să găsesc informații neactualizate pe site-urile oficiale. Din păcate, în anul pandemiei, organizarea unei călătorii seamănă cu o combinație de vânătoare de comori cu puzzle.

Nu pretind că am inclus toate țările, nu este un top, nu este o listă de recomandări. Este o listă de destinații pe care le-am identificat ca fiind deschise pentru turism. Ar putea să servească drept inspirație sau punct de plecare în planificarea unei călătorii. Sau nu. Conform criteriilor personale, pur subiective, evident, unele prezintă un risc ridicat. Motivele sunt diverse: de la lipsa de transparență sau chiar lipsa testării pentru COVID, sisteme de sănătate precare, la instabilitate politică sau criminalitate crescută. Fiecare dintre noi are însă propriile priorități, motivații, context personal, nivel de toleranță la risc. Călătorește cum ți se potrivește!

Africa - 9 destinații exotice în care poți merge fără a sta în carantină

Africa de Sud

Actualizare 24:12: a intrat pe lista galbenă

Africa de Sud s-a redeschis turismului acum ceva vreme, însă până acum câteva zile pe site-ul ambasadei din București scria că serviciul de vize este suspendat. Acum s-a actualizat și site-ul, am aflat și care este procedura pentru viză, deci intră pe lista de destinații posibile pentru această iarnă.

Pentru a intra în Africa de Sud fără a sta în carantină, pe lângă viză, aveți nevoie de:

 • un test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore (cu excepția copiilor sub cinci ani)
 • o verificare medicală făcută la sosire pe aeroport
 • asigurare medicală pentru turiști, care să acopere cheltuielile legate de testare si tratamentul pentru COVID-19

Surse de urmărit: MAE.ro și site-ul oficial pentru turism al Africii de Sud

Africa de Sud conditii de calatorie

Botswana

Botswana și-a redeschis recent granițele turiștilor, cu câteva condiții:

 • un test molecular negativ tip PCR, nu mai vechi de 72 de ore
 • control medical în aeroportul de destinație din Republica Botswana;
 • automonitorizarea stării de sănătate pentru 14 zile și raportarea eventualelor simptome către autorități

De urmărit condițiile de călătorie conform MAE.ro

Okavango Delta, Botswana Africa

Egipt

O destinație populară printre turiștii români, Egiptul rămâne deschis și in sezonul de iarnă. Chiar dacă, din punctul meu de vedere, nu este vremea ideală pentru plajă, țara are mult mai multe de oferit și sezonul acesta este perfect pentru a explora templele.

Pentru a intra în Egipt aveți nevoie de rezultatul negativ al unui test RT-PCR, făcut cu maximum 72h înainte de plecare (copiii sub 6 ani sunt exceptați de la această regulă). În funcție de aeroportul în care ajungeți puteți viza este sau nu necesară. Aceasta se poate obține la sosire sau online aici.

Numărul cazurilor este în creștere, tendință care este posibil să se accentueze în perioada vacanței, pe măsură ce vor sosi tot mai mulți turiști. Numărul testelor este însă neglijabil ceea ce pe de o parte face ca informația să fie puțin relevantă, pe de alta face puțin probabilă includerea pe lista galbenă.

De urmărit mae.ro pentru a fi la curent cu condițiile de călătorie și site-ul OMS pentru a vedea evoluția cazurilor.

Conditii de calatorie in Egipt

Maroc

Pentru a intra în Maroc, la această dată aveți nevoie de:

 • un test PCR – prelevat cu cel mult 72h înaintea călătoriei
 • o declarație de sănătate
 • dovada rezervării cazării

Numărul cazurilor noi de COVID este în scădere, deci nu există un risc iminent de a fi inclus în lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Surse:

Maroc - destinatii Africa 2020

Namibia

O destinație pentru care MAE se pare că nu a actualizat corect condițiile de călătorie. De la Ambasada Namibiei în Austria aflăm că intrarea pe teritoriul acestei țări se poate face doar cu o declarație de sănătate și un test COVID.

Conform ambasadei, un al doilea test trebuie făcut acolo în a cincea zi, fără a mai exista obligativitatea carantinării până la acesta. Informația este însă contrazisă de declarația oficială a administrației prezidențiale, care menționează eliminarea acestui al doilea test.

De urmărit:

Namibia - destinatii exotice in iarna 2020

Tanzania

Imaginile din Zanzibar și cele din safari-urile în celebrele parcuri din Tanzania sunt seducătoare, iar țara primește turiști fără obligația de carantinare și fără test prealabil. Este necesar să completați un formular pus la dispoziție de compania aeriană și veți fi supuși unei verificări la sosire. Dacă prezentați simptome, urmează și un test PCR.

Atenție! Pot fi cazuri în care testul este cerut de compania aeriana sau țara de tranzit! Verificați cu atenție informațiile de pe site-ul companiei aeriene și condițiile de tranzit din țara în care aveți escală.

Nu veți găsi prea multe informații despre numărul cazurilor de COVID de acolo sau numărul de teste. Având în vedere această lipsă de transparență, o evaluare a riscului este orarecum imposibilă.

Pentru că nu raportează cazurile, nu există riscul de a fi inclusă pe „lista galbenă”, dacă guvernul nostru nu schimbă principliile după care stabilește țările cu risc ridicat.

Surse de urmărit:

destinatii de plaja fara carantina - Zanzibar

Uganda

Destinațiilor deschise pentru turism și fără vreun risc de a intra pe lista galbenă li se alătură și Uganda, tot pe modelul „dacă nu prea testează, nu au cum să raporteze cazuri”.

Pentru a intra în Uganda aveți nevoie de un rezultat negativ pentru SARS-Cov-2 la testul PCR și dovada scopului călătoriei (rezervări la hotel, safari, etc).

Atât pe site-ul guvernului cât și pe cel oficial dedicat turismului COVID-ul pare să nu existe. Pentru actualizări legate de condițiile de călătorie puteți verifica MAE.ro și site-ul IATA.

Uganda - conditii de calatorie

Zambia

Cu un număr extrem de redus de teste, nici Zambia nu are cum să ajungă prea curând pe „lista galbenă”. Turiștii ce vor să o viziteze trebuie completeze un formular la sosire și să prezinte un rezultat negativ al testului PCR, făcut cu cel mult 14 zile înainte de data călătoriei. Ați mai avea nevoie de încă un test și înainte de plecare, conform MAE.ro.

De urmărit actualizările de pe oficiul pentru imigrări al Zambiei și MAE.ro

Zimbabwe conditii de calatorie 2020

Zimbabwe

Încă  o țară africană care nu prea testează, deci nu prea există riscul să ajungă pe lista galbenă. Cei cu un spirit de aventură invers proporțional cu nivelul de aversiune la risc pot ajunge acolo doar cu o declarație de sănătate și un rezultat negativ al unui test PCR, recoltat cu maxim 48h înainte de începerea călătoriei. Vor mai avea nevoie de încă un test înainte de plecarea din această țară.

Condițiile complete de călătorie le găsiți pe MAE.ro. Viza se poate lua la sosirea în Zimbabwe.

Zimbabwe conditii de calatorie 2020

Asia - 5 țări în care poți călători fără a sta în carantină

Emiratele Arabe Unite

M-am tot gândit dacă să includ și Emiratele pe această listă deoarece accesul nu este permis în Abu Dhabi fără carantină de 14 zile, iar și în Dubai este necesară autoizolarea de maxim 48h până la primirea rezultatului testului de la aeroport. (Cei sosiți mai recent înțeleg că l-au primit în mai puțin de o zi. Cei care nu au avut ghinionul să li se greșească ceva la înregistrare).

Pe scurt, pentru a intra în Dubai aveți nevoie de un test PCR făcut în România, mai faceți unul aici și stați în cameră până vine rezultatul.

În detaliu, am scris aici, incluzând și condițiile de călătorie în Abu Dbabi.

emiratele arabe unite

Kârgâzstan

Kârgâzstan a început, din 4 Decembrie, să permită tuturor cetățenilor străini accesul prin intermediul zborurilor regulate, prin punctele de control ale aeroporturilor internaționale Manas, Osh, Issyk-Ku. În prezent, Republica Kârgâză a suspendat regimul de scutire de vize, acestea putând fi obținute online aici.

Este obligatorie prezentarea unui rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 (test PCR), recoltat cu cel mult 72h înaintea călătoriei.

Kârgâstan conditii de calatorie

Maldive

Un loc care nu putea lipsi dintr-o listă de destinații exotice, având în vedere că o puteți vizita fără a sta în carantină. În acest moment puteți ajunge în Maldive doar cu un test PCR, făcut cu maxim 72h înaintea îmbarcării, și după completarea declarației de sănătate (cu cel mult 24h înaintea îmbarcării). Conform oficiului pentru imigrări, începând cu data de 4 Dec, rezidenții sosiți în Maldive trebuie să stea 10 zile în carantină. Turiștilor NU li se solicită să stea în carantină, însă nu au voie să părăsească resortul.

Dacă vreți să stați pe mai multe insule, consultați-vă înainte cu unitățile de cazare alese în ceea ce privește procedura split. Dacă în oricare dintre aceste unități la momentul respectiv va exista vreun caz activ, sau chiar doar suspect, de COVID transferul nu se va putea efectua.

Înainte de a planifica o vacanță acolo și până la data plecării urmăriți potențialele modifcări pe:

condiții de călătorie în Maldive

Oman - reînchis pe 22.12

Actualizare 22.12: au închis complet granițele pentru a preveni importarea noii tulpini de Coronavirus.

Omanul tocmai ce și-a deschis granițele pentru turiști și îl puteți vizita fără carantină doar dacă stați acolo mai puțin de 7 zile. MAE nu menționează tratamentul diferențiat al celor ce vizitează țara pentru mai puțin de o săptămână, dar puteți găsi informații detaliate aici și aici.

Pentru a intra aveți nevoie:

 • să vă preînregistrați aici pentru testul pe care îl veți face în aeroport, după aterizare și să vă descărcați aplicația Tarassud+
 • să aveți o asigurare valabilă pentru o lună de zile care să acopere și tratamentul pentru COVID
 • pentru o perioadă mai mică de 10 zile, cetățenii români pot intra acum fără viză.

Pentru a urmări condițiile de călătorie, puteți accesa Oman Airports.

Câteva motive de a merge în Oman poți descoperi aici >>>

oman

Pakistan

O altă destinație pentru cei cu spirit de aventură, Pakistanul poate fi vizitat în scop turistic.

Pentru a intra în Pakistan aveți nevoie de un test PCR (cu rezultat, evident, negativ) și descărcarea aplicației PASS TRACK APP sau completarea unui formular pe care îl vor prezenta printat.

Informații detaliate despre condițiile de călătorie se găsesc pe MAE.ro, iar lista țărilor exceptate de la solicitarea testării prealabile se actualizează aici.

Pakistan conditii de calatorie

America - 11 destinații ce primesc turiști...fără a-i trimite în carantină

Aruba

Granițele sunt deschise pentru călătorii din Europa. Este obligatorie obtinerea unui rezultat negativ la testarea COVID – acesta poate fi făcut în țara de origine sau la destinație. Dacă optați pentru testarea în Aruba, va trebui să stați în carantină până la sosirea rezultatului.

Înaintea plecării va trebui să achiziționați o asigurare „Aruba Visitor” și să obțineți online cardul de intrare. Informații detaliate despre procedura de intrare si testare găsiți aici.

De urmărit: site-ul oficial de turism.

destinatii exotice fara carantina plaja iarna 2020-2021

Chile

Conform site-ului oficial de turism din Chile, care oferă informații mai detaliate decât MAE.ro, vizitatorii trebuie să îndeplinească mai multe condiții:

 • prezentarea rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 (test PCR), efectuat  cu cel mult 72 de ore anterior intrării în acest stat
 • completarea unei declarații de sănătate aici.
 • asigurare de călătorie care să acopere riscul COVID pentru o sumă de minim 30.000USD – trebuie trimisă companiei aeriene înaintea începerii călătoriei
 • în primele 14 zile trebuie completat și trimis zilnic către autorități
Ahu Tongariki răsărit în Insula Paștelui

Columbia

Columbia așteaptă să fie explorată și primește turiști cu condiția prezentării unui test negativ pentru COVID-19, efectuat cu maxim 96 de ore anterior intrării pe teritoriul național, conform MAE.ro. Site-ul oficial de turism spune că nu va mai fi nevoie de test, dar nu spune și de când. Cu siguranță însă este necesar să vă înregistrați în aplicația Check-Mig cu cel mult 24h (cel puțin 1h) înainte de decolare.

 

Columbia - calatorii fara carantina destinatii exotice

Costa Rica

O destinație care pe lângă plajă oferă multe alte experiențe în aer liber, un loc ideal pentru cei ce preferă să își petreacă timpul în natură: Costa Rica. Numărul cazurilor este relativ stabil, la o incidență sub a României. Părerea mea personală, și neavizată ,este că nu ar fi un risc iminent să intre pe lista galbenă. Vă recomand însă sa monitorizați evoluția dacă luați în considerare destinația.

Accesul este permis fără carantină, cu două condiții:

De urmărit:

Costa Rica - destinatii de plaja iarna epidemiei

Cuba

Conform MAE „Toți cetățenii care intră în acest stat pe cale aeriană sau maritimă trebuie să completeze un formular al Ministerului Sănătății în care declară adresa de domiciliu/reședință și statele vizitate în ultimele 14 zile și să se supună testării pentru infecția cu SARS-CoV-2”.

Verificați, ca pentru toate destinațiile dealtfel, dacă testul PCR nu este cumva cerut de țara în care aveți escală sau de compania aeriană.

Incidența raportată a cazurilor de COVID este infimă (nu se știe și cât de conformă cu realitatea), fiind extrem de improbabil să intre prea curând pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Surse de urmărit:

Cuba - destinatii de plaja fara carantină

Ecuador

În Ecuador puteți intra și fără test, dar pentru a evita carantina de 10 zile trebuie să prezentați un rezultat negativ al unui test PCR, făcut cu cel mult 10 zile înainte de călătorie. La sosirea în țară trebuie să prezentați o declarație de sănătate, pe care o descărcați de aici.

Dacă vreți să călătoriți în Galapagos, testul trebuie făcut cu maxim 4 zile înainte.

Surse de urmărit: site-ul oficial dedicat turismului și MAE.ro

Ecuador conditii de calatorie 2020 test COVID

Guadelupe

Intrarea în Guadeloupe este permisă cu prezentarea unui rezultat negativ pentru SARS-Cov-2 (test PCR), iar insula este deschisă și pentru turiști.

Informațiile disponibile pe MAE.ro sunt limitate, vă recomand să contactați Oficiul pentru turism prin intermediul site-ului sau paginii de Facebook (răspund relativ repede).

Guadeloupe conditii de calatorie - destinatii de plaja in aprilie

Mexic

Mexic este o altă destinație populară printre românii ce caută o destinații exotice fără carantină pentru această iarnă. În acest moment turiștii pot intra în această țară prin aeroportul din Cancun, cel din Mexico City permițând doar călătoriile esențiale. Turismul este permis doar în anumite regiuni, un aspect pe care trebuie să îl verificați înainte de a vă stabili itinerariul.

Incidența raportată este mult sub nivelul României, deci riscul de a fi inclus pe lista galbenă e minim, dacă se păstrează aceleași criterii. Având în vedere că numărul testelor raportat la milionul de locuitori este infim, nici în această țară raportările nu mi se pare că ar da o imagine fidelă a realității.

Nu aveți nevoie de test, doar de:

 • dovada rezervării cazării (informație pe care o pot și verifica la sosire), bilet dus-intors, asigurare de călătorie valabilă pe teritoriul Mexicului
 • un formular de evaluare a riscului călătorilor, pe care îl completați anterior online aici
 • formularul „Forma Migratoria Multiple”, pe care îl veți primi de la compania aeriană, sau poate fi completat online aici.

De urmărit:

Mexic - destinatii de plaja iarna fara carantina

Republica Dominicană

Republica Dominicană poate fi vizitată de către turiști, care se pot bucura de  vacanța de iarna la plajă fără carantină sau test în prealabil, conform site-ului oficial pentru turism. Incidența cazurilor la 14z este mult sub nivelul României, de unde estimez că nu există un risc iminent de a intra pe lista galbenă. (Mai ales că nici teste nu par să facă prea multe).

De urmărit:

Insula Saona

Sint Maarten

Turiștii își pot petrece vacanța pe insulă fără carantină. Cei veniți din țări considerate cu grad mare de risc vor trebui ca în primele 14 zile să își monitorizeze și raporteze temperatura. Pentru intrare este necesar un test PCR făcut cu maxim 120h înainte de plecare și completarea unui formular.

Informații oficiale și detalii legate de intrare se află pe site-ul oficial al turismului.

sint maarten - plaja in iarna pandemiei

Turks & Caicos

Conform site-ului oficial de turism, insulele sunt deschise pentru turiști cu condiția unei preautorizări, ce se poate obtine de aici.

Aceasta presupune, printre altele, să încărcați rezultatul negativ al unui test PCR, făcut cu maxim 5 zile înainte de plecare, asigurare și o declarație de sănătate.

Informații complete despre toți pașii de urmat, găsiți pe site-ul oficial de turism.

Turks and Caicos destinatii de plaja iarna fara carantina

Oceania

Polinezia Franceză

Pe cât de îndepărtată pe atât de tentantă, Polinezia Franceză este o altă destinație exotică în care vă puteți petrece iarna la plajă fără carantină la destinație.Este însă încă pe „lista galbenă”, dar numărul cazurilor este într-o scădere constantă motiv pentru care mă aștept să iasă în curând. Nu am inclus-o în calculul celor 25 fără carantină, dar am considerat că merită menționată.

Dificultatea, din punctul meu de vedere, constă în a ajunge acolo. În Tahiti și Moorea pentru moment există niște restricții de liberă circulație între orele 21:00-04:00, deci poate ar fi recomandat să alegeți altă insulă.

Este însă încă pe „lista galbenă”, dar numărul cazurilor este într-o scădere constantă motiv pentru care mă aștept să iasă în curând.

Condiții de intrare în Polinezia Franceză: test PCR, făcut cu maxim 3 zile înainte de plecare, și preînregistrarea unei declarații de sănătate aici.

La sosire veți primi un test pe care să vi-l autoadministrați în ziua a patra.

bora bora - destinatii de plaja de Paste - aprilie mai

post a comment