fbpx
Top
  >  Planificare   >  Călătorii în vremea COVID   >  10 + Destinații exotice pentru vacanța de primăvară … posibil fără carantină
destinații exotice pentru vacanța de primăvară plajă în aprilie mai

Informațiile legate de condițiile de călătorie din acest articol, NU mai sunt de actualitate. Pentru mai multe destinații de plajă cu vreme bună în luna aprilie citește <<acest articol>>

De când a început pandemia, am renunțat la a ne face planuri cu prea mult timp în avans. Am urmărit însă cu câteva luni înainte mai multe destinații, pentru a ști ce să aleg la momentul potrivit, sau când apare o super ofertă. În acest articol vă propun o listă cu peste10 de țări cu vreme de plajă în Aprilie, de urmărit pentru o vacanță de primăvară într-o destinație exotică, probabil fără carantină.

Ce este și ce NU este această listă:

  • îmi doresc să fie un punct de plecare pentru cei ce își doresc să petreacă una dintre vacanțele de Paște la soare, dar nu știu de unde să înceapă căutarea locului potrivit
  • NU este o încurajare de a achiziționa o vacanță într-una dintre aceste destinații. Vă ofer informații, sursele acestora, decizia vă aparține în funcție de propriul buget, nivel de apetență la risc, ofertele identificate, etc.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, așa numita „listă galbenă”, poate fi consultată aici >>>

Dacă destinația din care sosiți în România se regăsește pe acesta la data intrării în țara noastră, va trebui să stați 14 zile în carantină (exceptând cazul în care sunteți vaccinat și au trecut minim 10 zile de la ultima doză).

Ce criterii am luat în considerare pentru această listă de destinații de plajă în Aprilie-Mai

1. Vremea

Am ales locuri cu temperaturi potrivite pentru explorat destinația și/sau plajă în Aprilie conform statisticilor anuale. Mai sunt cu siguranță și altele unde cu puțin noroc puteți avea parte de asemenea temperaturi, însă eu prefer să mă bazez mai mult pe statistici decât pe noroc.

2. Evoluția epidemiei și condițiile de intrare

Am selectat țări pentru care am evaluat o probabilitate ridicată de a nu se afla pe lista galbenă sau care probabil nu vor cere carantină pentru turiști. M-am bazat pe modul în care au gestionat epidemia și condițiile impuse până în prezent. Evident, sunt niște presupuneri NU garanții – urmăriți sursele oficiale pentru a fi la curent cu deciziile luate de fiecare guvern.

Ordinea este aleatorie.

1. Iordania

Iordania este o destinație pe care o recomand în primul rând pentru locurile cu însemnătate istorică (Petra, Jerash), pentru încântătorul Wadi Rum care te face să te simți pe altă planetă.

Cei ce caută (și) o plajă au și ei de ales dintre plajele de la Marea Moartă sau cele de la Marea Roșie, la Aqaba. Dacă prima zonă oferă experiența inedită de a pluti în apa cu salinitate crescută și e potrivită pentru amatorii de SPA-uri, cea de a doua este recomandată pasionaților de scufundări.

În momentul de față, Iordania permite accesul turiștilor fără carantină. Pentru a intra aveți nevoie de rezultatul negativ al unui test PCR, recolatat cu maxim 72h înaintea îmbarcării, un alt test pentru covid COVID fiind obligatoriu la sosirea în această țară, precum și înregistrarea anterioară. Detalii despre condițiile de intrare, precum și procesul de aplicare se găsesc pe site-ul oficial al turismului, Visit Jordan și pe MAE.ro.

2. Maldive

Încă o destinație unde luna Aprilie marchează finalul sezonului uscat, Maldive încă mai oferă vizitatorilor o vreme perfectă de plajă. Evident, nu putea lipsi dintr-o listă de destinații exotice, mai ales având în vedere că o puteți vizita fără a sta în carantină.

În acest moment puteți ajunge în Maldive doar cu un test PCR, făcut cu maxim 72h înaintea îmbarcării, și după completarea declarației de sănătate (cu cel mult 24h înaintea îmbarcării).

Dacă vreți să stați pe mai multe insule, consultați-vă înainte cu unitățile de cazare alese în ceea ce privește procedura split. Dacă în oricare dintre aceste unități la momentul respectiv va exista vreun caz activ, sau chiar doar suspect, de COVID transferul nu se va putea efectua.

Înainte de a planifica o vacanță acolo și până la data plecării urmăriți potențialele modifcări pe:

3. Republica Dominicană

Republica Dominicană poate fi vizitată de către turiști, care se pot bucura de  o vacanță la plajă fără carantină sau test în prealabil, conform site-ului oficial pentru turism. Incidența cazurilor la 14z este mult sub nivelul României, de unde estimez că nu există un risc iminent de a intra pe lista galbenă. (Mai ales că nici teste nu par să facă prea multe).

Vremea este una foarte bună de plajă în Aprilie, fiind o lună în care precipitațiile sunt încă la un nivel redus, deci șansele de soare mari. Dacă ajungeți acolo, excursia pe insula Saona este una de neratat. Mai multe detalii aici.

De urmărit:

4. Emiratele Arabe Unite - Dubai și dincolo de el

Emiratele Arabe Unite sunt o destinație în care cu siguranță nu vă va lipsi căldura. Chiar dacă nu vă sperie temperaturile ridicate și vreți să mergeți acolo într-una dintre cele două vacanțe de primăvară, vă recomand să o alegeți pe cea de la începutul lunii Aprilie.

În momentul de față EAU se află pe lista galbenă, acest lucru fiind însă o consecință a faptului că testează masiv (de aproape 10 ori mai multe teste/ milionul de locuitori ca România). Sunt și printre țările cu cea mai mare rată de vaccinare până în prezent și care impun reguli stricte. Este deci foarte probabil ca până la finalul lunii Martie să iasă de pe lista țărilor cu risc ridicat.

Găsiți mai multe informații despre Dubai și celelalte emirate vizitate de noi în ultimele trei luni ale lui 2020 aici >>>.

5. Egipt

O destinație populară printre turiștii români, Egiptul poate fi o opțiune bună pentru o vacanță la plajă în Aprilie. De căldură veți avea parte cu siguranță, maximele din această lună fiind de 30°C.

În acest moment, pentru a intra în Egipt aveți nevoie de rezultatul negativ al unui test RT-PCR, făcut cu maximum 72h înainte de plecare (copiii sub 6 ani sunt exceptați de la această regulă). În funcție de aeroportul în care ajungeți puteți viza este sau nu necesară. Aceasta se poate obține la sosire sau online aici.

Numărul testelor este însă neglijabil ceea ce pe de o parte face ca informația să fie puțin relevantă, pe de alta face puțin probabilă includerea pe lista galbenă.

De urmărit mae.ro pentru a fi la curent cu condițiile de călătorie și site-ul OMS pentru a vedea evoluția cazurilor.

Conditii de calatorie in Egipt

6. Oman

O destinație nu foarte îndepărtată, însă foarte puțin cunoscută de către români, Oman-ul vă va surprinde prin diversitatea atracțiilor și activităților pe care le oferă.

Lunile Aprilie-Mai devin cam fierbinți pentru a explora zona din jurul Muscat-ului, dar vremea din Salalah este perfectă pentru o vacanță la plajă. Puteți descoperi peisaje impresionante, plaje sălbatice cu nisip alb și ape turcoaz. Fie că preferați un resort cu all inclusive, sau un apartament închiriat în oraș, există opțiuni pentru o gamă destul de largă de gusturi și bugete.

Pentru moment numărul cazurilor stagnează, Omanul este deschis, însă impune condiția carantinării pentru șapte zile. Având în vedere tentativa anterioară de a nu impune această măsură pentru cei ce stau mai puțin de 10 zile, mă aștept ca până în Aprilie să renunțe la ea. Pentru a urmări condițiile de călătorie, puteți accesa Oman Airports.

Hotelul pe care îl recomandăm: Rotana Salalah, despre care am scris, pe scurt, aici.

Câteva motive de a merge în Oman poți descoperi aici >>>

7. Costa Rica

Chiar dacă luna Aprilie marchează finalul sezonului uscat, acesta mai este încă prezent în zona centrală și de vest. O destinație care pe lângă plajă oferă multe alte experiențe în aer liber, Costa Rica este un loc ideal pentru cei ce preferă să își petreacă timpul în natură.

Pentru moment nu se află pe lista galbenă, vă recomand însă sa monitorizați evoluția dacă luați în considerare destinația.

Accesul este permis fără carantină, cu două condiții:

De urmărit:

8. Seychelles

Lunile Aprilie și Mai sunt printre cele mai potrivite pentru a vizita Seychelles și a vă bucura de peisajele de vis pe care le oferă aceste insule. Din fericire, conform portalului oficial pentru turism, se așteaptă ca de la jumătatea lunii Martie să fie permisă intrarea tuturor turiștilor, indiferent de țara de proveniență. Și atunci, un test PCR făcut cu 72h înainte de călătorie.

În acest moment Seychelles se află pe lista galbenă a României, însă cazurile sunt în scădere.

Surse oficiale de urmărit:

Seychelles condiții de călătorie - plajă în Aprilie

9. Panama

În Aprilie, Panama este încă în sezonul uscat iar în Bocas del Toro nivelul precipitațiilor rămâne scăzut chiar și în luna Mai

Pentru moment destinația se află pe lista galbenă, ce presupune carantinare la revenirea în România. Trendul numărului de cazuri este în scădere, deci există șanse să iasă de pe acea listă.

Pentru a intra în această țară aveți nevoie de:

  • un test PCR sau antigen negativ, recoltat cu 48h înainte de ora sosirii în Panama. Există opțiunea de a face testul la sosire – cost 50 USD.
  • asigurare de sănătate
  • declarație de sănătate

Informații oficiale și actualizate puteți găsi pe Visit Panama.

10. Ecuador - Galapagos

Perioada vacanței de primăvară este una foarte potrivită pentru a vizita insulele Galapagos, pentru cei interesați de fauna ce o face celebră. Este finalul sezonului ploios, ceea ce poate să vă încurce uneori planurile de plajă.

Pentru moment, pentru a evita carantina de 10 zile trebuie să prezentați un rezultat negativ al unui test PCR, făcut cu cel mult 10 zile înainte de călătoria spre Ecuador. La sosirea în țară trebuie să prezentați o declarație de sănătate, pe care o descărcați de aici.

Pentru Galapagos, termenul este mai redus – maxim 4 zile înainte de sosirea în arhipelag.

Surse de urmărit: site-ul oficial dedicat turismului și MAE.ro

Galapagos - Ecuador - plajă în Aprilie

11. Aruba

Lunile Aprilie și Mai sunt printre cele mai uscate din Aruba, motiv pentru care este o destinație de pus pe listă pentru acea perioadă. Momentan se află pe „lista galbenă” însă există o probabilitate semnificativă să iasă – având o populație mică, numărul absolut al cazurilor are un impact foarte mare în incidență.

Granițele sunt deschise pentru călătorii din Europa. Este obligatorie obtinerea unui rezultat negativ la testarea COVID – acesta poate fi făcut în țara de origine sau la destinație. Dacă optați pentru testarea în Aruba, va trebui să stați în carantină până la sosirea rezultatului.

Înaintea plecării va trebui să achiziționați o asigurare „Aruba Visitor” și să obțineți online cardul de intrare. Informații detaliate despre procedura de intrare si testare găsiți aici.

De urmărit: site-ul oficial de turism.

destinatii exotice fara carantina plaja iarna 2020-2021

12. Maurițius

O țară care a ținut bine în frâu epidemia, Maurițius pentru moment are condiții de intrare foarte dure, existând obligația de carantinare pentru două săptămâni într-un hotel certificat în acest sens.

Campania de vaccinare a început, iar cei ce lucrează în turism, în roluri ce presupun interacțiunea cu clienții sunt pe lista persoanelor ce au prioritate. Acest lucru ne face să sperăm că vor mai relaxa condițiile de intrare în lunile următoare. Cu toate acestea, este destinația care prezintă cel mai mare risc de anulare a călătoriei din această listă. Recomand să o urmăriți, dar să fiți precauți în decizia de achiziție a unor bilete de avion/ cazări, etc.

Am vrut totuși să adaug Maurițius pe această listă deoarece găsesc că perioada este foarte bună pentru a o vizita. Vremea mi se pare perfectă pentru plajă în Aprilie – temperaturile sunt încă ridicate, dar sezonul ploios s-a domolit.

Condițiile de călătorie pot fi urmărite pe portalul oficial al turismului aici.

post a comment